Köylere Çöp Konteynırları Dağıtıldı

NEVŞEHİR(MHA) İl Özel İdaresi tarafından köylere çöp konteyneri dağıtıldı. Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider köylerde yapılacak olan çöp toplama hizmeti ile ilgili olarak değerlendirmede bulundu. www.
Nevşehir İl Özel idaresinin başlatacağı çalışma ile Nevşehir ili genelindeki 152 köyün düzenli olarak çöpleri toplanacak.
Köylerin çöp toplama hizmeti konusunda Nevşehir İl Özel İdaresi düğmeye bastı. Gizligider açıklamasında; "İlimiz Nevşehir deki tüm köylerin çöplerin toplanması amacıyla proje hazırlanarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunulmuştur. Bu proje ile ilimiz köylerinde evsel atıkların toplanması ve çevre kirliliğinin önlenmesi amaçlanmaktadır” dedi. ww   
Proje kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığından ilk dilim olarak 100 bin TL, ikinci dilim olarak 150 bin TL, İl özel idaresinin ise 417 bin TL katkısı ile 1.623 adet çöp konteynırının ve 2 adet sıkıştırmalı çöp toplama aracı alındı.
Çöp konteynırlarının köylere dağıtımı başladı. Şu anda bazı köylerimize konteynır dağıtım yapıldı. Bu hafta sonuna kadar tüm köylerimize dağıtılmış olacak. İleriki günlerde imkânlar ölçüsünde yeni konteynırlar alınarak köylerin ihtiyaçları tamamlanacak.
Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, "Köye dönüşen beldelerimiz var. Bu beldelerin alışkın olduğu bir belediyecilik kültürü var. Bu insanlarımızı gördüğü hizmetten geri bırakma durumumuz olamaz. Aksine bir adım daha ileri taşıma gayemiz olabilir. Gerek bu beldelerin mevcut temel hizmetlerini sürdürmek gerekse diğer tüm köylerimize yaygınlaştırmak suretiyle çöp toplama hizmetini ilimiz genelinde başlatacağız. Bununla ilgili İl Özel İdaresi çalışmalarını tamamladı. Çöp konteynırlarının köylere dağıtımı yapıldı. Önümüzdeki haftadan itibaren köylerin çöpleri toplanmaya başlayacak." ifadelerini kullandı.