Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde rektör kim olacak?

 

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Prof. Semih Aktekin’in göreve gelmesiyle birlikte üniversitede her geçen gün ayrı bir kaos ortamı yaşanmasının yanı sıra bir çok akademisyense ise hak ettikleri halde unvan yükseltilmesi sırf Rektör Aktekin’in egosu yüzünden verilmemesi donanımlı akademisyenlerin NEVÜ’de adeta kaçar gibi gitmesi kamuoyunu meşgul etmeye devam ediyor.

Bugünlerde ise Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin ve yakın çalışma ekibi sanki yeniden Aktekin’in rektör olarak atandığı algısını yapması ise üniversitede huzursuzlukların artarak devam etmesini sağlıyor. Başta akademisyenler ve üniversitede bir çok görevli Rektör Semih Aktekin’in gitmesi için siyasilere çağrıda bulunurken Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nin gelişmesini isteyen siyasiler, sivil toplum kuruluşlarına bir kez daha çağrıda bulunarak başarılı bir üniversite için Rektör Aktekin’in yeniden atanmaması gerektiğini ifade ediyor.

Önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’ne rektör atamasının yapılması beklenirken Nevşehir kamuoyu ise yeni ve donanımlı bir rektör ataması ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nin başarı anlamında adından sıkça söz ettirecek bir üniversite olmasını istiyor.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'ne rektör olmak için YÖK'e 30'a yakın isim resmi başvuruda bulunmuştu.