NEVÜ’de Doğa ve Bilim şenliği düzenlenecek

 

Doğanın hem eğlenceli hem de öğretici yanını keşfetmenin önemini kavramak çok önemlidir. Bu amaçla her türlü ders doğanın katkıları ile öğretilebilir. Sadece fen bilgisi değil tüm branşların doğadan faydalanarak daha kalıcı öğrenme sağlaması mümkündür. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümünde okuyan öğrencilerin hazırlamış olduğu bu şenlikte uygulanacak etkinliklerle misafirler güzel dakikalar geçirirken bir yandan da doğanın öğretisine yaklaşacaklar.

Dr. Kurtuluş Atlı ve Doç. Dr. Emel Atlı tarafından hazırlanan doğa ve bilim şenliğine katılımın yoğun olması bekleniyor. Katılımın arttırılması ve etki alanın genişletilmesi için Nevşehir’deki tüm okullara resmi davet yazısı ulaştırılacaktır.

Dr. Kurtuluş Atlı ve Doç. Dr. Emel Atlı yaptıkları açıklamalarda gerçekleştirilecek bu şenlik ile tüm öğrencilerde doğaya yönelik merak ve koruma duygusu uyandırmayı hedeflediklerini belirtti. Şenliğin büyük ilgi görmesini beklediklerini belirten öğretmenlerimiz, doğayı anlamaya yönelik bu tarz faaliyetlerin hem öğretmen yetiştirmede hem de doğa insan etkileşimlerini arttırmada faydalı olacağını vurguladı.

Dr. Kurtuluş Atlı, “Şenliğimizdeki etkinlikler, farklı türde becerilere hitap etmektedir. Bu etkinliklerin hepsine ya da bir kısmına katılan misafirlerimiz kendilerini de çeşitli şekillerde sınama şansı bulacaktır. Yaşadıkları her deneyimle gelişecek, beceriler tatlı anılara ve yüzlerde gülümsemeye dönüşecektir. Etkinliklerimiz her yaştan insana hitap ettiği için ailece katılım sağlanabilecek ve böylece kaliteli vakit geçirmek mümkün olacaktır” dedi.

Ayrıca Dr. Kurtuluş Atlı büyük emeklerle hazırlanan etkinlik alanında Türkiye’nin Biyolojik Zenginlikleri dersi kapsamında ülkemizin farklı bölgelerine özgü bitki ve hayvanlardan seçilmiş olan canlılardan hazırlanan posterler de sergilenecektir. Doç. Dr. Emel ATLI ve Fen Bilgisi Öğretmenliği bölümü 4. sınıf öğrencileri tarafından tanıtılacak canlılar ülkemizin biyolojik değerlerini göz önüne serecektir. Burada söz konusu olan sergi ile tüm katılımcıların doğa yönelik ilgilerini arttırmak ve ülkemizin biyolojik çeşitliliğinin farkına varmalarını sağlamak temel hedeflerimizdendir. Türkiye’de yaklaşık olarak 11.000 bitki türü bulunmaktadır. Bunların 3000 kadarı endemik türdür. Bu sayı Avrupa kıtasının tamamında bulunan tür sayısına eşittir. Ayrıca Türkiye 37 farklı coğrafyaya ayrılan Dünya’da üç farklı coğrafyayı bünyesinde barındıran nadir ülkelerden biridir. Tür çeşitliliğimize katkı sunan bu değerlerin halka anlatılması büyük önem arz etmektedir” dedi.

Doç. Dr. Emel Atlı ise “sahip olduğumuz biyolojik zenginliklerin kıymetini bilmemiz gerektiğini, nesli tükenen bir türün geri getirilmesinin mümkün olmadığını, var olan çeşitliliğin olduğu hali ile korunması gerektiğini söyledi. Türkiye’de çok fazla korunmaya muhtaç tür var ve koruma faaliyetlerinin ancak tanıyarak ve öğrenerek mümkün olabilir” dedi.