Uzer Sarrafiye ile 11 Ekim Cuma Nevşehir’de günün özeti

 

- Nevşehir Belediyesi ile DSİ arasında imzalanan protokol çerçevesinde Nevşehir’de gerçekleştirilecek dev altyapı projesine start verildi.

- Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 1 milyar 200 milyon lira dolandıran çete lideri Diyarbakırlı berber M.D.Ş. ve gözaltına alınan 75 kişi emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

- Lale Haber TV ve Kapadokya Muşkara Gazetesi ortak yayınında gazeteciler Nevşehir gündemini değerlendirdi.

- Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Kaymaklı beldesinde Vali Ali Fidan’ın da katılımıyla çerezlik kabak çekirdeği hasadı yapıldı.

- İYİ Parti Nevşehir İl Başkanı Ali İhsan Parlatan, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun 9 Ekim Çarşamba günü yapmış olduğu grup toplantısında dile getirdiği kapalı nüfus sayımı ile ilgili açıklamada bulundu.

- Nevşehir Ürgüp ilçesine bağlı Ulaşlı köyünde C.K.’ya ait mandıra ve bağ evinde piyasa değeri 500 bin lira olan 2 ayrı hırsızlık olayı meydana geldi.

- Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğini ziyaret ederek, Birlik Başkanı Mehmet Pınarbaşı ve Oda Başkanları ile bir araya gelerek görüşme gerçekleştirdi.

- TFF 3.Lig 2.Grupta Nevşehir Belediyespor ligin 6.haftasında 13 Ekim Pazar günü saat 15.30’da Silivrispor ile deplasmanda karşılaşacak.

- Nevşehir İHH öncülüğünde bir araya gelen kadınlar İstanbul'da önceki hafta İkbal Uzuner ile Ayşenur Halil'in öldürülmesini protesto etti.

- Nevşehir Valisi Ali Fidan başkanlığında Nevşehir İl Tanıtım ve Geliştirme kurul toplantısı Valilik toplantı salonunda yapıldı.