Uzer Sarrafiye ile 14 Ekim Pazartesi Nevşehir’de günün özeti

 

- Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa köyünde bulunan Ajwa Kapadokya otelde kalan 69 yaşındaki Tayvanlı turist kadın odasında ölü bulundu.

- Lale Haber TV youtube ve facebook kanallarında her hafta Cuma akşamları ekrana gelen Erdal Kesici ile “Bizim Eller” müzik programı Nevşehirliler tarafından büyük ilgiyle karşılaştı.

- Bölgesel Amatör Lig 4. Grupta mücadele eden Suvermez Kapadokyaspor ligin ikinci haftasında deplasmanda karşılaştığı Ceyhan 1967 FK’ya 1-0 mağlup oldu.

- TFF 3.Lig 2.Grupta mücadele eden Nevşehir Belediyespor deplasmanda Silivrispor’a 1-0 mağlup olarak haftayı puansız kapattı.

- Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince aranan 1 kişinin üzerinde yapılan aramada 2 adet ruhsatsız tabanca ve 33 adet fişek ele geçirildi.

- Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 27 kişi yakalanırken adliyeye sevk edilen 11 kişi tutuklandı.

- Nevşehir’de hayırsever vatandaşlar tarafından yaptırılan Nevşehir Fevzi Dirikoç Fen Lisesi, Hacı Mustafa-Türkan Öbekli İlkokulu ve Olcay Sağlam Rehberlik ve Araştırma Merkezi düzenlenen törenle açıldı. Törene Nevşehir Valisi ve milletvekilleri katıldı.

- Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerince abartı egzoz, gürültü çıkartan araç ve yüksek sesle müzik dinleyen 370 araca ceza yazıldı.

- Nevşehir Belediyesi tarafından açılacak olan Liselere Giriş Sınavı (LGS) Kurslarında görev yapacak gönüllü eğitmenler için başvurular başladı.

- Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi (YBYK) Yerel Meclis Asil Üyesi seçilen Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Fransa’nın Strazburg şehrinde Türk heyeti ile birlikte bugün ilk toplantısına katıldı.