Uzer Sarrafiye ile 18 Ekim Cuma Nevşehir’de günün özeti

 

- Nevşehir'de Kapadokya Üniversitesi’nin ev sahipliğinde 1. Ulusal Yapay Zeka Buluşması, yapay zeka alanında çalışan akademisyenleri, uzmanları ve öğrencileri bir araya getirdi.

- Nevşehir Valisi Ali fidan başkanlığında vadilere yürütülen temizlik ve düzenleme çalışmalarının değerlendirildiği toplantı yapıldı.

- Meteoroloji Genel Müdürlüğü 7.Bölge Müdürlüğü tarafından Nevşehir’e bu gece yarısından itibaren 23 Ekim Çarşamba sabah saatlerine kadar zirai don uyarısı yapıldı.

- Nevşehir İl Özel İdaresi geçtiğimiz günlerde çalışma başlattığı 7 kilometrelik Balcın-Boğaz yolunu asfalt yaptı.

- Türk Sağlık Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin, Aile hekimliğinin uygulanmaya başlandığı günden itibaren sorunların çözülmesi adına yoğun bir mücadele verdiklerini söyledi.

- Nevşehir’de gazetecilerin Nevşehir gündemini değerlendirdiği “Nevşehir Günlüğü” programına Almanya’dan katılan gurbetçi kadın, Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyon sonrasında gözaltına alınan çetenin kendisinden de 100 bin Euro dolandırdığını açıkladı.

- Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü tarafından Kapadokya Havalimanı Eylül ayında bin 808 uçuş ile 73 bin 903 yolcuya hizmet verildiği açıklandı.

- Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Nevşehir merkezli 5 ilde düzenlenen yasadışı bahis operasyonunda 10’u üniversite öğrencisi olmak üzere 15 şüphelinin emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

- Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince gurbetçi kadınları evlilik vaadiyle dolandıran çete üyelerine yönelik düzenlenen operasyon ile çete lideri ve beraberindeki 4 kişi emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

- TFF 3.Lig 2.Grupta mücadele eden Nevşehir Belediyespor 20 Ekim Pazar günü lider Muğlaspor’u konuk edecek.

- Bölgesel Amatör Lig 4.Grupta mücadele eden Suvermez Kapadokyaspor Lale Haber TV youtube kanalından canlı olarak yayınlanacak olan 20 Ekim Pazar günü lider Gaziantep Şehit Kamil Belediyespor’u konuk edecek.