Uzer Sarrafiye ile 19 Eylül Perşembe Nevşehir’de günün özeti

 

- AK Parti Nevşehir Milletvekili Emre Çalışkan, Lale Haber TV’de yayımlanan “Nevşehir Konuşuyor” programının canlı yayın konuğu oldu.

- Nevşehir Belediyesi Kapadokya Eğitim Merkezi (KAPEM)’nde Diksiyon, Spikerlik ve Sunuculuk Kursu ile Türk İşaret Dili (TİD) Kursları açılacak.

- Nevşehir İl Özel İdaresi, köylerde meydana gelen su arızalarına anında müdahale ederek vatandaşın zor durumda kalmasına engel oluyor.

- Nar Belediyesi tarafından başlatılan uygulama kapsamında yerlere sigara izmariti ve benzeri çöpleri atanlara cezai işlem uygulanacağı bilgisi verildi.

- Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, “Ülkemizin bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğünü korumak uğrunda şehit olmayı göze alan gazilerimiz, aziz milletimizin medarı iftiharı, vatanseverliğin yaşayan abideleridir” dedi.

- Nevşehir’de 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle tören düzenlendi.

- Nevşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde pide fırınları ve unlu mamul satışı yapan işyerlerine yönelik denetim gerçekleştirdi.

- Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından, LGS’ye hazırlanan 8. Sınıf öğrencileri için açılacak olan ücretsiz hazırlık kursları için kayıtlar başladı.

- Kapadokya Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Baki Hazer, Prof. Dr. Serpil Gülsüm Oppermann ve Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu 2024 yılında açıklanan listeye göre “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde yüzde 2’lik dilimde yer aldılar.

- Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun Nevşehir programı yarın öğleden sonra Nevşehir Valiliği ziyareti ile başlayacak.