Uzer Sarrafiye ile 3 Temmuz Çarşamba Nevşehir’de günün özeti

 

- Nevşehir’de tartıştığı üvey dedesinin bıçaklayarak öldüren 18 yaşındaki Emir Y. tutuklanarak Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

- Beşir Derneği Nevşehir temsilciliği, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu en güzel şekilde yansıtarak, ihtiyaç sahibi 20 aileye et ve kumanya yardımı yaptı.

- Nevşehir Esentepe Mahallesi’nde meydana gelen kazada park halindeki otomobil geri geri gelerek bir markete daldı.

- Nevşehir Valisi Ali Fidan başkanlığında yılın ilk altı aylık İl Asayiş değerlendirme toplantısı yapıldı.

- Kapadokya Üniversitesi Beşeri Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serpil Oppermann, Amerika Modern Dil Derneği Dergisinin Danışma Kuruluna seçildi. Oppermann Haziran 2027’ye kadar Danışma Kurulu Üyeliği görevini yürütecek.

- TÜİK Nevşehir Bölge Müdürü İsa Kaymak, Nevşehir Ticaret Borsası (NTB) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş'ı makamında ziyaret etti.

- Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç Türk Eğitim Sen’in rektör atamaları ile ilgili görüşlerini kamuoyu ile paylaşarak Rektör atamalarını eleştirerek seçim yapılmasını talep etti.

- Nevşehir Valisi Ali Fidan merkez ilçeye bağlı Güvercinlik ve Çardak köylerini ziyaret etti.

- Nevşehir Valisi Ali Fidan beraberinde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Çam ile Çardak-Cezaevi arasında yapımı devam eden yol çalışmalarında incelemelerde bulundu.