Uzer Sarrafiye ile 7 Ağustos Çarşamba Nevşehir’de günün özeti

 

- Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Pınarbaşı, Nevşehir Ticaret İl Müdürü Ahmet Taygurt ve beraberindeki heyet Kocaeli Valisi İlhami Aktaş'ı ziyaret etti.

- Nar Belediyesi zabıta ekiplerince belde de faaliyet gösteren başta zincir marketler olmak üzere market ve bakkallarda fahiş fiyat ve etiket kontrolü yapıldı

- Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Nevşehir içme suyu projesi ile ilgili Nevşehir halkına müjdeyi verdi.

- Nevşehir Vali Yardımcıları Kübra Karalioğlu ve Mücahit Öztürk ile Avanos Kaymakamı olarak atanan Osman Eren’i ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti.

- Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş son yayımlanan Kaymakamlar kararnamesi ile Artuklu Kaymakamı iken Ürgüp Kaymakamlığı görevine atanan Mesut Tabakcıoğlu’nu ziyaret etti.

- Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin yedinci durağı olan Nevşehir, festivalin dördüncü gününde sanat ve kültür dolu etkinliklere ev sahipliği yaptı.

- Nevşehir Belediyesi tarafından 18 Ağustos 2024 Pazar akşamı tarihi Meryem Ana Kilisesi’nde Caz Konseri düzenlenecek.

- Nevşehir’in Avanos ilçesinde dün meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanarak tedavi altına alınan baba ve oğlu yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

- Kültür ve Turizm Bakanlığınca Türkiye Kültür Yolu Festivalleri kapsamında düzenlenen "Nevşehir Kültür Yolu Festivali" çeşitli etkinliklerle sürüyor.

- Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesinde bir otelin deposundan yaklaşık değeri 250 bin lira olan malzemeleri çaldığı tespit edilen hırsızlık şüphelisi 2 kişi tutuklandı.

- Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince kaçak alkol uygulaması yapılırken yapılan çalışmalarda 137 işyeri kontrol edildi.

- Nevşehir Valisi Ali Fidan, Acıgöl ilçesine bağlı Tatlarin beldesinde faaliyetlerini sürdüren Tatlarin Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifini ziyaret etti.

- Nevşehir’in Acıgöl ilçesine hayırsever vatandaş tarafından 112 Acil Sağlık Hizmetleri bina yapım protokolü imzalandı.

- Kapadokya Üniversitesi öğrencisi Furkan Erdem İnsansız Hava Araçları Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı.