Yabancı uyrukluların asayişe dikkat etmesi istendi

 

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir'de yaşayan Suriyeli, Afganistanlı, İranlı ve diğer ülke vatandaşı misafirlerin temsilcileriyle toplantı yapıldı. Toplantıda birlik, beraberlik ve huzur içinde yasabilmek için ilimizde bulunan yabancı uyruklu misafirlerin bazı konularda daha hassas ve duyarlı olmaları istendi. 

Toplantıda Nevşehir'de yaşayan yabancı uyruklu misafirlerin asayiş konularında, kişiler arası diyaloglarında, ikametlerde komşuluk ilişkilerinde, kamuya açık alanlarda davranış biçimleri gibi konularda dikkat etmeleri beklenilen hususlar tercümanlar aracılığıyla ilimizde yaşayan yabancı uyruklu misafirlerin temsilcilerine anlatıldı. 

Göç İdaresi Müdürü Enver Tutel yaptığı konuşmasında; "Bugün toplumsal huzuru sürekli kılmak adına bazı hususları paylaşmak üzere sizlerle bir araya geldik" dedi. 

Özellikle huzur ve güven ortamının sürekli olması amacıyla yabancı uyruklu misafirlerin temsilcilerine, Türk halkının tepkisini çeken, yabancılara karşı antipati uyandıran, kamuoyunda dillendirilen birtakım davranışlarla ilgili bazı tavsiyelerde bulundu.