Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Bakan Yardımcısı Gizligider'den Nevşehir'e içme suyu müjdesi

GÜNCEL 06.08.2024 - 23:44, Güncelleme: 06.08.2024 - 23:44
 

Bakan Yardımcısı Gizligider'den Nevşehir'e içme suyu müjdesi

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Nevşehir içme suyu projesi ile ilgili Nevşehir halkına müjdeyi verdi.
  Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın desteği Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider’in yoğun çalışmaları sonrasında Nevşehir içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan Nevşehir içme suyu isale hattı 1.kısım yapım işi sözleşmesi imzalandı. İmzalanan proje ile birlikte İçme suyu kaynakları açısından kısıtlı kaynaklara sahip olan Nevşehir'in içme suyu ihtiyacının tamamı yeraltı suyundan karşılanmakta.  Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider açıklamasında, “Süreç içerisinde iklim değişikliği, yağışların azalması gibi sebepler doğrultusunda Nevşehir’in İçme Suyu konusunda sıkıntı yaşaması kaçınılmazdır. Aynı zamanda yeraltı suyundan şehir merkezine su getiren tesisatların da 40 yılı aşan sürede eskidiği de düşünüldüğünde yeni bir tesis kurulumu zorunluluk halini almıştır.  Şehrin içme suyu ihtiyacını karşıladığı kuyulardan alınan suların toplandığı depolar, terfi merkezleri ve iletim hatlarının ekonomik ömürlerini tamamladığı, depolarda kısmen su kaçakları, pompalarda sık sık arıza meydana gelmekte olduğu ve istenen debileri iletemediği, boru cinsinin sağlık sorunlarına yol açması nedenleriyle proje yapım işine  Devlet Su İşleri 12. Bölge Müdürlüğü tarafından başlanmıştır.  “Nevşehir İçmesuyu Tesisleri (Arzukamber, Senirin, Çat Kuyuları) Proje Yapımı” işi kapsamında; hâlihazırda kullanılan Arzukamber, Senirin ve Çat kuyularından alınacak suyun yeni İçmesuyu Arıtma Tesisi ile depolara iletilmesi için gerekli hatlar (Yaklaşık 30 km uzunluğunda), Depolar, Terfi Merkezleri, Enerji Nakil Hatları, Otomasyon projeleri ve gerekli tüm sanat yapılarını kapsayacaktır. Birinci kısımda yer alan işler tamamlandığında öncelikle “Nevşehir İçmesuyu İsale Hattı 2.Kısım imalatları” yapılacak olup nihai olarak “Nevşehir İçmesuyu Arıtma Tesisi” inşa edilecektir.  Bu işlerin toplam yatırım maliyeti 1, 513.011.328 TL’dir. Şehrimize ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Nevşehir içme suyu projesi ile ilgili Nevşehir halkına müjdeyi verdi.

 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın desteği Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider’in yoğun çalışmaları sonrasında Nevşehir içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan Nevşehir içme suyu isale hattı 1.kısım yapım işi sözleşmesi imzalandı.

İmzalanan proje ile birlikte İçme suyu kaynakları açısından kısıtlı kaynaklara sahip olan Nevşehir'in içme suyu ihtiyacının tamamı yeraltı suyundan karşılanmakta.  Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider açıklamasında, “Süreç içerisinde iklim değişikliği, yağışların azalması gibi sebepler doğrultusunda Nevşehir’in İçme Suyu konusunda sıkıntı yaşaması kaçınılmazdır. Aynı zamanda yeraltı suyundan şehir merkezine su getiren tesisatların da 40 yılı aşan sürede eskidiği de düşünüldüğünde yeni bir tesis kurulumu zorunluluk halini almıştır.  Şehrin içme suyu ihtiyacını karşıladığı kuyulardan alınan suların toplandığı depolar, terfi merkezleri ve iletim hatlarının ekonomik ömürlerini tamamladığı, depolarda kısmen su kaçakları, pompalarda sık sık arıza meydana gelmekte olduğu ve istenen debileri iletemediği, boru cinsinin sağlık sorunlarına yol açması nedenleriyle proje yapım işine  Devlet Su İşleri 12. Bölge Müdürlüğü tarafından başlanmıştır.  “ Nevşehir İçmesuyu Tesisleri (Arzukamber, Senirin, Çat Kuyuları) Proje Yapımı” işi kapsamında; hâlihazırda kullanılan Arzukamber, Senirin ve Çat kuyularından alınacak suyun yeni İçmesuyu Arıtma Tesisi ile depolara iletilmesi için gerekli hatlar (Yaklaşık 30 km uzunluğunda), Depolar, Terfi Merkezleri, Enerji Nakil Hatları, Otomasyon projeleri ve gerekli tüm sanat yapılarını kapsayacaktır. Birinci kısımda yer alan işler tamamlandığında öncelikle “ Nevşehir İçmesuyu İsale Hattı 2.Kısım imalatları” yapılacak olup nihai olarak “ Nevşehir İçmesuyu Arıtma Tesisi” inşa edilecektir.  Bu işlerin toplam yatırım maliyeti 1, 513.011.328 TL’dir. Şehrimize ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.