Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Gizligider, "Damsa Barajı'ndan 25 bin kamyon malzeme çıkartıldı"

GÜNCEL 20.07.2024 - 00:05, Güncelleme: 20.07.2024 - 00:05
 

Gizligider, "Damsa Barajı'ndan 25 bin kamyon malzeme çıkartıldı"

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Damsa Barajı’nda yapılan temizlik çalışmalarının sona erdiğini yaklaşık 400 bin metreküp dip çamuru temizliği yapıldığını açıkladı.
  Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde 1971 yılında işletmeye açılan Damsa Barajı’nda DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar sona erdi. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider yaptığı açıklamada, “Nevşehir ili, Ürgüp ilçesi sınırları içerisinde 11 920 da arazinin sulanması maksadıyla DSİ 12. Bölge Müdürlüğünce inşa edilerek 1971 yılında işletmeye açılan Damsa Barajının, yıllar içerisinde yukarı havzadan taşınan rusübat ile dolup faydalı hacminin azalması üzerine DSİ Genel Müdürlüğü Toplu Makinalı Çalışma Programı kapsamında; 3 Dragline, 6 ekskavatör, 1 dozer, 1 greyder, 10 kamyon, 1 yükleyici olmak üzere 22 adet iş makinası ile yaklaşık 400 000 m3 rüsubat (dip çamuru) temizliği yapılmıştır. Yapılan bu dip çamuru temizliği ile Damsa Barajının kullanılabilir aktif hacmi 400 000 m3 daha fazla hizmet verebilir hale gelmiştir. Damsa Barajı rüsubat temizliği kapsamında 25.000 kamyon malzeme çıkarılmıştır” dedi. Temizlenen Damsa Barajı’na bugün Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider ve il protokolünün katılımıyla 350 bin balık yavrusu bırakılacak.
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Damsa Barajı’nda yapılan temizlik çalışmalarının sona erdiğini yaklaşık 400 bin metreküp dip çamuru temizliği yapıldığını açıkladı.

 

Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde 1971 yılında işletmeye açılan Damsa Barajı’nda DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar sona erdi. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider yaptığı açıklamada, “ Nevşehir ili, Ürgüp ilçesi sınırları içerisinde 11 920 da arazinin sulanması maksadıyla DSİ 12. Bölge Müdürlüğünce inşa edilerek 1971 yılında işletmeye açılan Damsa Barajının, yıllar içerisinde yukarı havzadan taşınan rusübat ile dolup faydalı hacminin azalması üzerine DSİ Genel Müdürlüğü Toplu Makinalı Çalışma Programı kapsamında; 3 Dragline, 6 ekskavatör, 1 dozer, 1 greyder, 10 kamyon, 1 yükleyici olmak üzere 22 adet iş makinası ile yaklaşık 400 000 m3 rüsubat (dip çamuru) temizliği yapılmıştır. Yapılan bu dip çamuru temizliği ile Damsa Barajının kullanılabilir aktif hacmi 400 000 m3 daha fazla hizmet verebilir hale gelmiştir. Damsa Barajı rüsubat temizliği kapsamında 25.000 kamyon malzeme çıkarılmıştır” dedi.

Temizlenen Damsa Barajı’na bugün Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider ve il protokolünün katılımıyla 350 bin balık yavrusu bırakılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.