MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

57.Ulusal 31.Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Kültür ve Sanat etkinlikleri düzenlendi

KÜLTÜR-SANAT 16.08.2020 - 22:23, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

57.Ulusal 31.Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Kültür ve Sanat etkinlikleri düzenlendi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 57.Ulusal 31. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma, Kültür ve Sanat etkinliklerine katıldı.
  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hacıbektaş Belediyesi tarafından Kemal Kılıçdaroğlu spor salonundan düzenlenen 57.Ulusal 31.Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Kültür ve Sanat etkinliklerine katıldı. Burada konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hacı Bektaş Veli, insanı sevmenin doğayı sevmenin erdemini bize anlatan bir Anadolu bilgesini anıyoruz dedi.   Kılıçdaroğlu, “O bu topraklarda dedi ki, ‘En yüce servet ilimdir’, ‘Düşünce karanlığına ışık tutanlara ne mutlu’, ‘Alimler hem arıdır, hem arıtıcı’, ‘En büyük keramet çalışmaktır’, ‘Dili, dini, rengi ne olursa olsun iyiler iyidir’ dedi. Adaleti söyledi, tevazuyu öğütledi, bilime ve alime önem vermemiz gerektiğini öğretti.  Hacı Bektaş Veli, bunları 21’nci yüzyılda değil, 13’ncü yüzyılda bu topraklarda söyledi. Onun için Hacı Bektaş Veli sadece bizim değil, düşünceleriyle dünyanın orta değeridir. Tarih sancılanmadan Hacı Bektaş Veli’ler doğmaz. Dünya2nın 13’ncü yüzyılda çektiği sancı anlaşılmadan ne Hacı Bektaş Veli’yi, ne Mevlana’yı, ne derviş Yunus’u, ne Ahi Evran’ı anlatabiliriz.  11 ve 12’nci yüzyıllarda haçlı saldırılarıyla uğraşmak zorunda olan Türk-İslam coğrafyası, 13’ncü yüzyıla gelindiğinde Moğol istilası ile tarumar edilmişti. Ne hak ne adalet vardı, ne barış vardı ne de alime saygı. Ölümün kol gezdiği bu coğrafyada inançlar üzerinden düşmanlıklar ve talan vardı. Hacı Bektaş bu topraklara az önce bahsettiğim değerleri getirdi. Anadolu’yu bize yurt yapan, çağlar öncesinden, adalet, barış, sevgiyi öğreten, coğrafyamızı ilim irfan coğrafyasına dönüştürmek için çaba harcayan bütün erenlerimizi, dervişlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi de rahmet ve minnetle anıyorum” diye konuştu.   CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu yıl Hacı Bektaş Veli Anma Kültür ve Sanat etkinliklerinde Barış Ödülünü alan Hızır Avusturya Derneği Başkanı Zöhre Doğan’a plaketini verdi.   Kemal Kılıçdaroğlu spor salonunda düzenlenen Hacı Bektaş Anma Kültür ve Sanat etkinlikleri Erdal Erzincan konseri ile sona erdi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 57.Ulusal 31. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma, Kültür ve Sanat etkinliklerine katıldı.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hacıbektaş Belediyesi tarafından Kemal Kılıçdaroğlu spor salonundan düzenlenen 57.Ulusal 31.Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Kültür ve Sanat etkinliklerine katıldı. Burada konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hacı Bektaş Veli, insanı sevmenin doğayı sevmenin erdemini bize anlatan bir Anadolu bilgesini anıyoruz dedi.

 

Kılıçdaroğlu, “O bu topraklarda dedi ki, ‘En yüce servet ilimdir’, ‘Düşünce karanlığına ışık tutanlara ne mutlu’, ‘Alimler hem arıdır, hem arıtıcı’, ‘En büyük keramet çalışmaktır’, ‘Dili, dini, rengi ne olursa olsun iyiler iyidir’ dedi. Adaleti söyledi, tevazuyu öğütledi, bilime ve alime önem vermemiz gerektiğini öğretti.  Hacı Bektaş Veli, bunları 21’nci yüzyılda değil, 13’ncü yüzyılda bu topraklarda söyledi. Onun için Hacı Bektaş Veli sadece bizim değil, düşünceleriyle dünyanın orta değeridir. Tarih sancılanmadan Hacı Bektaş Veli’ler doğmaz. Dünya2nın 13’ncü yüzyılda çektiği sancı anlaşılmadan ne Hacı Bektaş Veli’yi, ne Mevlana’yı, ne derviş Yunus’u, ne Ahi Evran’ı anlatabiliriz.  11 ve 12’nci yüzyıllarda haçlı saldırılarıyla uğraşmak zorunda olan Türk-İslam coğrafyası, 13’ncü yüzyıla gelindiğinde Moğol istilası ile tarumar edilmişti. Ne hak ne adalet vardı, ne barış vardı ne de alime saygı. Ölümün kol gezdiği bu coğrafyada inançlar üzerinden düşmanlıklar ve talan vardı. Hacı Bektaş bu topraklara az önce bahsettiğim değerleri getirdi. Anadolu’yu bize yurt yapan, çağlar öncesinden, adalet, barış, sevgiyi öğreten, coğrafyamızı ilim irfan coğrafyasına dönüştürmek için çaba harcayan bütün erenlerimizi, dervişlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi de rahmet ve minnetle anıyorum” diye konuştu.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu yıl Hacı Bektaş Veli Anma Kültür ve Sanat etkinliklerinde Barış Ödülünü alan Hızır Avusturya Derneği Başkanı Zöhre Doğan’a plaketini verdi.

 

Kemal Kılıçdaroğlu spor salonunda düzenlenen Hacı Bektaş Anma Kültür ve Sanat etkinlikleri Erdal Erzincan konseri ile sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.