MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Asgari ücrette yeni detaylar, gözler dördüncü toplantıda

TÜRKİYE GÜNDEMİ 15.12.2021 - 11:48, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Asgari ücrette yeni detaylar, gözler dördüncü toplantıda

Milyonlarca asgari ücretli, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’ndan çıkacak kararı bekliyor.
    NEVŞEHİR(KHA)- Milyonlarca asgari ücretli, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’ndan çıkacak kararı bekliyor.   Asgari ücretin limiti konuşulurken SGK primleri üzerinden beş puanlık bir indirim de gündemde olduğu belirtildi.   Gelen bilgilere göre;  SGK primleri üzerinden beş puanlık bir indirim asgari ücrete 250 liralık katkı sağlayabilir. İşçi ve işveren yüzde 14 olan SGK primlerinin düşürülmesinde uzlaşmaya varılırsa 5 puanlık indirim gündemde. Bu düzenleme asgari ücrete 250 liralık katkı sağlayacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı asgari ücrete yönelik vergi indirimi başta olmak üzere yoğun bir mesai yürütüyor. Milyonlarca asgari ücretli vatandaş üçüncü toplantının ardından gözler kararın açıklanacağı dördüncü toplantıya çevirdi.
Milyonlarca asgari ücretli, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’ndan çıkacak kararı bekliyor.

 

 

NEVŞEHİR(KHA)- Milyonlarca asgari ücretli, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’ndan çıkacak kararı bekliyor.

 

Asgari ücretin limiti konuşulurken SGK primleri üzerinden beş puanlık bir indirim de gündemde olduğu belirtildi.

 

Gelen bilgilere göre;  SGK primleri üzerinden beş puanlık bir indirim asgari ücrete 250 liralık katkı sağlayabilir. İşçi ve işveren yüzde 14 olan SGK primlerinin düşürülmesinde uzlaşmaya varılırsa 5 puanlık indirim gündemde. Bu düzenleme asgari ücrete 250 liralık katkı sağlayacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı asgari ücrete yönelik vergi indirimi başta olmak üzere yoğun bir mesai yürütüyor. Milyonlarca asgari ücretli vatandaş üçüncü toplantının ardından gözler kararın açıklanacağı dördüncü toplantıya çevirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.