MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Başkan Urgenç; ‘Çalışanlar çarşı pazar alışverişinde zorlanmaktadır’

NEVŞEHİR 05.04.2022 - 09:33, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Başkan Urgenç; ‘Çalışanlar çarşı pazar alışverişinde zorlanmaktadır’

Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube başkanı Tayfur Urgenç açıklanan resmi enflasyon oranlarından sonra çalışanlar açısından beklentilerini dile getirdiği bir açıklama yayınladı.
    Ekonomik anlamda gündemde tutmaya gayret ettikleri 3 husus olduğunu da bildiren Başkan Urgenç, “Bu hususlardan birincisi refah payıdır. Enflasyon oranındaki zam demek, sıfır zam demektir. Alım gücümüzü yükseltmek ve resmi enflasyon karşısında maaşlarımızın erimemesi için refah payı şarttır. Toplu sözleşmeye refah payı ifadesinin girmesi için ilk etapta sembolikte olsa yüzde 3 refah payı verilmesini talep ediyoruz. İkincisi kamu çalışanlarına ilave ek zamdır. Bakınız; 2022 fiyatlarına göre yapılan araştırmada çalışan tek kişinin yoksulluk sınırı 5.878,17 TL olarak hesaplandı. Dört kişilik bir ailenin asgari geçim haddi ise 12.671,58 lira olarak belirlendi. Sonuçlar, dört kişilik bir ailenin asgari geçim haddinin bir önceki aya göre 773,58 TL, 6,5 oranında arttığını gösterilmiştir. Bu nedenle ek zam talebimizi bir kez daha yineliyoruz. Üçüncü talebimiz ise enflasyon farklarının aylık ödenmesidir. Bakınız; Temmuz ayına geldiğimizde enflasyon yüksek çıkacak, tekrar enflasyon farkını verilecek. Ancak Temmuz’a kadar ne olacak? Temmuz’a kadar kamu çalışanlarının maaşı enflasyona karşı ezilmeye devam edecek. Dolayısıyla talebimiz enflasyon farkının aylık olarak ödenmesidir” diye konuştu.   Başkan Urgenç dün açıklanan Tuik Mart ayı enflasyon oranlarını da değerlendirerek şu ifadeleri kullandı. “Tuik'e göre Resmi Mart ayı enflasyonu 5.46 Üç aylık(Ocak-Şubat-Mart) enflasyon 22.8 Yıllık Enflasyon 61.14 Üç ayda memur maaşlarına yapılan zammın 3 katı enflasyon oluştu. Ocak-Mart arasında maaşlar resmi olarak 15.3 değer kaybetti. Maaşlar ilk üç ayda 1.044 TL erimiştir. Alım gücündeki azalma cebimize daha yüksek oranlarda yansımaktadır. Memurlar çarşı pazar alışverişinde zorlanmaktadır. Aylık mahsuplaşma yapılmalı, aylık enflasyon farkı maaşlara yansıtılmalıdır. Memura mutlaka ek zam verilmeli, refah payı uygulaması hayata geçirilmelidir. Kamu çalışanları enflasyona ezdirilmemelidir” dedi.  
Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube başkanı Tayfur Urgenç açıklanan resmi enflasyon oranlarından sonra çalışanlar açısından beklentilerini dile getirdiği bir açıklama yayınladı.

 

 

Ekonomik anlamda gündemde tutmaya gayret ettikleri 3 husus olduğunu da bildiren Başkan Urgenç, “Bu hususlardan birincisi refah payıdır. Enflasyon oranındaki zam demek, sıfır zam demektir. Alım gücümüzü yükseltmek ve resmi enflasyon karşısında maaşlarımızın erimemesi için refah payı şarttır. Toplu sözleşmeye refah payı ifadesinin girmesi için ilk etapta sembolikte olsa yüzde 3 refah payı verilmesini talep ediyoruz. İkincisi kamu çalışanlarına ilave ek zamdır. Bakınız; 2022 fiyatlarına göre yapılan araştırmada çalışan tek kişinin yoksulluk sınırı 5.878,17 TL olarak hesaplandı. Dört kişilik bir ailenin asgari geçim haddi ise 12.671,58 lira olarak belirlendi. Sonuçlar, dört kişilik bir ailenin asgari geçim haddinin bir önceki aya göre 773,58 TL, 6,5 oranında arttığını gösterilmiştir. Bu nedenle ek zam talebimizi bir kez daha yineliyoruz. Üçüncü talebimiz ise enflasyon farklarının aylık ödenmesidir. Bakınız; Temmuz ayına geldiğimizde enflasyon yüksek çıkacak, tekrar enflasyon farkını verilecek. Ancak Temmuz’a kadar ne olacak? Temmuz’a kadar kamu çalışanlarının maaşı enflasyona karşı ezilmeye devam edecek. Dolayısıyla talebimiz enflasyon farkının aylık olarak ödenmesidir” diye konuştu.

 

Başkan Urgenç dün açıklanan Tuik Mart ayı enflasyon oranlarını da değerlendirerek şu ifadeleri kullandı. “Tuik'e göre Resmi Mart ayı enflasyonu 5.46 Üç aylık(Ocak-Şubat-Mart) enflasyon 22.8 Yıllık Enflasyon 61.14 Üç ayda memur maaşlarına yapılan zammın 3 katı enflasyon oluştu. Ocak-Mart arasında maaşlar resmi olarak 15.3 değer kaybetti. Maaşlar ilk üç ayda 1.044 TL erimiştir. Alım gücündeki azalma cebimize daha yüksek oranlarda yansımaktadır. Memurlar çarşı pazar alışverişinde zorlanmaktadır. Aylık mahsuplaşma yapılmalı, aylık enflasyon farkı maaşlara yansıtılmalıdır. Memura mutlaka ek zam verilmeli, refah payı uygulaması hayata geçirilmelidir. Kamu çalışanları enflasyona ezdirilmemelidir” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.