Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Cam Vitray Atölyesi açıldı

İLÇELER 18.05.2022 - 12:18, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Cam Vitray Atölyesi açıldı

Ürgüp Halk Eğitim Merkezinde cam vitray atölyesi açıldı.
    NEVŞEHİR(MHA) Ürgüp Halk Eğitim Merkezinde cam vitray atölyesi açıldı.    Vitray nedir tarihçesi?   En eski boyalı vitray örnekleri 9. ve 10.yy'da bulunmuştur. Daha sonra vitray gotik mimarlığının yayılmasına koşut bir gelişme göstermiştir. 1260 yıllarında yeni bir dönem başladı. Bu tarihte vitray çok canlı ancak ışığı daha az geçiren renklerden yapılıyordu.   Vitray sanatı kısaca nedir?   Tasarlanan desenin ortaya çıkarılabilmesi için renkli camların bir araya getirilmesi sanatına vitray denir. Cam süsleme sanatı da denilebilir. Vitray'ın güzelliği, ışığın vitrayın içinden süzülmesi ile ortaya çıkar.      
Ürgüp Halk Eğitim Merkezinde cam vitray atölyesi açıldı.

 

 

NEVŞEHİR(MHA) Ürgüp Halk Eğitim Merkezinde cam vitray atölyesi açıldı. 

 

Vitray nedir tarihçesi?

 

En eski boyalı vitray örnekleri 9. ve 10.yy'da bulunmuştur. Daha sonra vitray gotik mimarlığının yayılmasına koşut bir gelişme göstermiştir. 1260 yıllarında yeni bir dönem başladı. Bu tarihte vitray çok canlı ancak ışığı daha az geçiren renklerden yapılıyordu.

 

Vitray sanatı kısaca nedir?

 

Tasarlanan desenin ortaya çıkarılabilmesi için renkli camların bir araya getirilmesi sanatına vitray denir. Cam süsleme sanatı da denilebilir. Vitray'ın güzelliği, ışığın vitrayın içinden süzülmesi ile ortaya çıkar.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.