Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

CHP İl Başkanı Gülmez'den eğitim sistemi ile ilgili açıklama

SİYASET 27.09.2021 - 14:08, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

CHP İl Başkanı Gülmez'den eğitim sistemi ile ilgili açıklama

CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez yaptığı basın açıklamasında Türkiye ve Nevşehir'deki eğitim sistemine değindi.
  CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez yaptığı basın açıklamasında Türkiye ve Nevşehir'deki eğitim sistemine değindi.   Gülmez açıklamasında , ''Çocuklarımızın eğitimi için hazırız, geleceğimizi karanlıktan kurtaracağız.İktidarın yönetemediği covid-19 salgını süresince daha da derinleşmiş ve iyice gün yüzüne çıkmış durumdadır. Covid-19 salgını boyunca okulların kapalı kaldığı süre boyunca 2 milyon 316 bin öğrenci uzaktan eğitimin yürütüldüğü EBA sistemine ulaşamamıştır.Bir milyon 459 bin öğrenci ise internet erişimine sahip değildir.   6 Eylül 2021'de yüz yüze eğirim tekrar başlamış,öğretmenlerimiz ve çocuklarımız okullarına kavuşmuşlardır.Uzun bir aradan sonra yüz yüze eğitime dönüşün büyük bir mutluluk yaratması gerekirken, yetersizlikler nedeniyle  eğitime tüm paydaşlarında derin kaygılar ortaya çıkmıştır.   Haftalardır bir çok kentte sınıflarda vakalar ortaya çıkmakta ve yayılmaktadır.Sosyal mesafenin korunabilmesi için sınıfların seyreltilmesi gerekmektedir.Bunun için 43 bin 627 derslik ihtiyacı vardır.Yandaşlara, saray beslemelerine kaynak ayıran iktidar;çocuklarımızın sağlığı,eğitimi ve geleceği için gereken bu ihtiyacı karşılamamaktadır.   Cumhuriyet Halk Partisi olarak,buradan bir kez daha ilan ediyoruz:biz çocuklarımızın eğitimi için bu ihtiyacı karşılamaya hazırız.Gerekli sayıda derslik ve okulu, ihtiyaç duyulan yerlerde belediyelerimiz eliyle inşa etmeye hazırız.   Eğitim sistemimizin en acil ihtiyaçlarından bir diğeri de  geleceğimizi yetiştiren öğretmenlerin temel sorunlarının çözülmesidir.Öğretmen açığının kapatılması gerekmektedir.Sayıştay raporlarına göre 138 bin, MEB'in raporuna göre 107 bin öğretmen ihtiyacı vardır.Şu ana kadar yalnızca 20 bin atama yapılmış, öğretmenlerden gelen tepkiler üzerine Erdoğan 15 bin ilave atamayı müjdeymiş gibi duyurmuştur.Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında Türkiye'nin atanamayan öğretmenler diye bir sorunu kalmayacak.Öğretmenler Meslek  Kanunu'nu çıkaracağız.Öğretmenlerin 3600 ek gösterge hakkını teslim edeceğiz.   Cumhuriyet Halk Partisi olarak , bir toplumun geleceğinin eğitime bağlı olduğunun bilincindeyiz. İktidarımızda;rantı yandaşlara harcamak yerine geleceğimize ayıracağımız kaynaklarla eğitimin tüm paydaşlarının ihtiyaçlarının karşılandığı, tüm çocuklarımızın nitelikli eğitime ulaşabildiği çocukların geleceğinden endişe duymadığı eşir ve adil bir eğitim sistemini inşa edeceğiz.   Biz hazırız, geleceğimizi karanlıktan kurtaracağız.'' dedi.
CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez yaptığı basın açıklamasında Türkiye ve Nevşehir'deki eğitim sistemine değindi.

 

CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez yaptığı basın açıklamasında Türkiye ve Nevşehir'deki eğitim sistemine değindi.

 

Gülmez açıklamasında , ''Çocuklarımızın eğitimi için hazırız, geleceğimizi karanlıktan kurtaracağız.İktidarın yönetemediği covid-19 salgını süresince daha da derinleşmiş ve iyice gün yüzüne çıkmış durumdadır. Covid-19 salgını boyunca okulların kapalı kaldığı süre boyunca 2 milyon 316 bin öğrenci uzaktan eğitimin yürütüldüğü EBA sistemine ulaşamamıştır.Bir milyon 459 bin öğrenci ise internet erişimine sahip değildir.

 

6 Eylül 2021'de yüz yüze eğirim tekrar başlamış,öğretmenlerimiz ve çocuklarımız okullarına kavuşmuşlardır.Uzun bir aradan sonra yüz yüze eğitime dönüşün büyük bir mutluluk yaratması gerekirken, yetersizlikler nedeniyle  eğitime tüm paydaşlarında derin kaygılar ortaya çıkmıştır.

 

Haftalardır bir çok kentte sınıflarda vakalar ortaya çıkmakta ve yayılmaktadır.Sosyal mesafenin korunabilmesi için sınıfların seyreltilmesi gerekmektedir.Bunun için 43 bin 627 derslik ihtiyacı vardır.Yandaşlara, saray beslemelerine kaynak ayıran iktidar;çocuklarımızın sağlığı,eğitimi ve geleceği için gereken bu ihtiyacı karşılamamaktadır.

 

Cumhuriyet Halk Partisi olarak,buradan bir kez daha ilan ediyoruz:biz çocuklarımızın eğitimi için bu ihtiyacı karşılamaya hazırız.Gerekli sayıda derslik ve okulu, ihtiyaç duyulan yerlerde belediyelerimiz eliyle inşa etmeye hazırız.

 

Eğitim sistemimizin en acil ihtiyaçlarından bir diğeri de  geleceğimizi yetiştiren öğretmenlerin temel sorunlarının çözülmesidir.Öğretmen açığının kapatılması gerekmektedir.Sayıştay raporlarına göre 138 bin, MEB'in raporuna göre 107 bin öğretmen ihtiyacı vardır.Şu ana kadar yalnızca 20 bin atama yapılmış, öğretmenlerden gelen tepkiler üzerine Erdoğan 15 bin ilave atamayı müjdeymiş gibi duyurmuştur.Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında Türkiye'nin atanamayan öğretmenler diye bir sorunu kalmayacak.Öğretmenler Meslek  Kanunu'nu çıkaracağız.Öğretmenlerin 3600 ek gösterge hakkını teslim edeceğiz.

 

Cumhuriyet Halk Partisi olarak , bir toplumun geleceğinin eğitime bağlı olduğunun bilincindeyiz. İktidarımızda;rantı yandaşlara harcamak yerine geleceğimize ayıracağımız kaynaklarla eğitimin tüm paydaşlarının ihtiyaçlarının karşılandığı, tüm çocuklarımızın nitelikli eğitime ulaşabildiği çocukların geleceğinden endişe duymadığı eşir ve adil bir eğitim sistemini inşa edeceğiz.

 

Biz hazırız, geleceğimizi karanlıktan kurtaracağız.'' dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.