MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Demir, 'İşsiz gençlerden sınav parası almak hangi vicdana sığar?'

NEVŞEHİR 01.06.2021 - 12:41, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Demir, 'İşsiz gençlerden sınav parası almak hangi vicdana sığar?'

Eğitim İş Nevşehir Şube Başkanı İbrahim Demir yayımladığı basın açıklamasında;"Hiç geliri olmayan gençlerden, 300 TL KPSS sınav ücreti almak hangi akla, vicdana sığar? " dedi.
  NEVŞEHİR(MHA) Eğitim İş Nevşehir Şube Başkanı İbrahim Demir yayımladığı basın açıklamasında;"Hiç geliri olmayan gençlerden, 300 TL KPSS sınav ücreti almak hangi akla, vicdana sığar? " dedi.    Eğitim İş Nevşehir Şube Başkanı İbrahim Demir yayımladığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı; "Türkiye'de genç işsizlik oranı yüzde 26,9 rekor kırarken gençlerimizden  KYK borçları faiziyle talep ediliyorken. Gençlerimiz pandemin döneminde  işsizlik  ve KYK borçlarıyla boğuşurken bu sıkıntıların üstüne bir de fahiş sınav ücretlerinin eklenmesi gençlerimizi ciddi şekilde mağdur etmektedir.Kamusal bir hak olması gereken sınavlar yüksek fiyatlar nedeniyle adeta lüks hale geliyor. Bunların yanı sıra Gençler işe alım süreçlerinin şeffaflığına zaten  güvenmemekte, liyakatsizlik güvenlerini de sarsmaktadır. Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan (KPSS) yüksek puan alan gençler, sözlü sınavlarında elenmekte ve çok daha düşük puan alan adaylar kamuya  tercih edilmektedir. Gençler, zaten ucu belirsiz bir sınav maratonuna sürüklenirken bir de yüksek sınav ücretleri adaletsizliktir.  ÖSYM Kamu Personeli Seçme Sınavı  (KPSS) adını   torpilliyi seçme Sınavı ( TSS) olarak  değiştirmelidir.Çünkü mülakatın olduğu yerde liyakattan, liyakatın olmadığı yerde adaletten bahsedilmez" ifadelerinde bulundu.    
Eğitim İş Nevşehir Şube Başkanı İbrahim Demir yayımladığı basın açıklamasında;"Hiç geliri olmayan gençlerden, 300 TL KPSS sınav ücreti almak hangi akla, vicdana sığar? " dedi.

 

NEVŞEHİR(MHA) Eğitim İş Nevşehir Şube Başkanı İbrahim Demir yayımladığı basın açıklamasında;"Hiç geliri olmayan gençlerden, 300 TL KPSS sınav ücreti almak hangi akla, vicdana sığar? " dedi. 

 

Eğitim İş Nevşehir Şube Başkanı İbrahim Demir yayımladığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı; "Türkiye'de genç işsizlik oranı yüzde 26,9 rekor kırarken gençlerimizden  KYK borçları faiziyle talep ediliyorken. Gençlerimiz pandemin döneminde  işsizlik  ve KYK borçlarıyla boğuşurken bu sıkıntıların üstüne bir de fahiş sınav ücretlerinin eklenmesi gençlerimizi ciddi şekilde mağdur etmektedir.Kamusal bir hak olması gereken sınavlar yüksek fiyatlar nedeniyle adeta lüks hale geliyor. Bunların yanı sıra Gençler işe alım süreçlerinin şeffaflığına zaten  güvenmemekte, liyakatsizlik güvenlerini de sarsmaktadır. Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan (KPSS) yüksek puan alan gençler, sözlü sınavlarında elenmekte ve çok daha düşük puan alan adaylar kamuya  tercih edilmektedir. Gençler, zaten ucu belirsiz bir sınav maratonuna sürüklenirken bir de yüksek sınav ücretleri adaletsizliktir.
 ÖSYM Kamu Personeli Seçme Sınavı  (KPSS) adını   torpilliyi seçme Sınavı ( TSS) olarak  değiştirmelidir.Çünkü mülakatın olduğu yerde liyakattan, liyakatın olmadığı yerde adaletten bahsedilmez" ifadelerinde bulundu.  


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.