Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Dünya Antimikrobiyal Farkındalık Haftası

GÜNCEL 18.11.2021 - 11:51, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Dünya Antimikrobiyal Farkındalık Haftası

Akılcı olmayan ilaç kullanımı ve antibiyotik direnci tüm dünyanın olduğu gibi ülkemizin de karşı karşıya olduğu halk sağlığı sorunlarından.
    NEVŞEHİR(MHA) Akılcı olmayan ilaç kullanımı ve antibiyotik direnci tüm dünyanın olduğu gibi ülkemizin de karşı karşıya olduğu halk sağlığı sorunlarından. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından antibiyotik direnci konusunda farkındalık oluşturulması ve sağlık profesyonelleri, politika yapıcılar ve halk arasında iyi uygulamaların teşvik edilmesi amacı ile 18 Kasım’ı içine alan hafta “Dünya Antimikrobiyal Farkındalık Haftası” olarak belirlendi.    Nevşehir Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada; "Akılcı İlaç Kullanımı (AİK) Programı kapsamında önceliklendirilmiş faaliyet alanlarımızdan biri olan antibiyotiklerin akılcı kullanımının sağlanması çalışmaları ve “Dünya Antimikrobiyal Farkındalık Haftası” etkinliği kapsamında akılcı antibiyotik kullanımı konusunun ele alınacağı “6. Akılcı Antibiyotik Kullanımı ve Farkındalık Sempozyumu” 18 Kasım 2021 tarihinde çevrim içi olarak düzenlenmiştir. Söz konusu sempozyuma İl Sağlık Müdürünün, İl Sağlık Müdürlüğü yöneticilerinin, AİK İl Koordinatörlüğü’nde görev alanların, ilinizdeki hastanelerin yöneticilerinin, acil servislerinde çalışan hekimlerin, bu hastanelerde görevli enfeksiyon hastalıkları uzmanlarının, çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanlarının, göğüs hastalıkları uzmanlarının, kulak burun boğaz hastalıkları uzmanlarının, ilinizde görev yapan aile hekimlerinin, eczacılar ve tüm sağlık çalışanlarımız davet edilmiştir" denildi.    
Akılcı olmayan ilaç kullanımı ve antibiyotik direnci tüm dünyanın olduğu gibi ülkemizin de karşı karşıya olduğu halk sağlığı sorunlarından.

 

 

NEVŞEHİR(MHA) Akılcı olmayan ilaç kullanımı ve antibiyotik direnci tüm dünyanın olduğu gibi ülkemizin de karşı karşıya olduğu halk sağlığı sorunlarından. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından antibiyotik direnci konusunda farkındalık oluşturulması ve sağlık profesyonelleri, politika yapıcılar ve halk arasında iyi uygulamaların teşvik edilmesi amacı ile 18 Kasım’ı içine alan hafta “Dünya Antimikrobiyal Farkındalık Haftası” olarak belirlendi. 

 

Nevşehir Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada; "Akılcı İlaç Kullanımı (AİK) Programı kapsamında önceliklendirilmiş faaliyet alanlarımızdan biri olan antibiyotiklerin akılcı kullanımının sağlanması çalışmaları ve “Dünya Antimikrobiyal Farkındalık Haftası” etkinliği kapsamında akılcı antibiyotik kullanımı konusunun ele alınacağı “6. Akılcı Antibiyotik Kullanımı ve Farkındalık Sempozyumu” 18 Kasım 2021 tarihinde çevrim içi olarak düzenlenmiştir. Söz konusu sempozyuma İl Sağlık Müdürünün, İl Sağlık Müdürlüğü yöneticilerinin, AİK İl Koordinatörlüğü’nde görev alanların, ilinizdeki hastanelerin yöneticilerinin, acil servislerinde çalışan hekimlerin, bu hastanelerde görevli enfeksiyon hastalıkları uzmanlarının, çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanlarının, göğüs hastalıkları uzmanlarının, kulak burun boğaz hastalıkları uzmanlarının, ilinizde görev yapan aile hekimlerinin, eczacılar ve tüm sağlık çalışanlarımız davet edilmiştir" denildi.  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.