MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Eğitim İş Başkanı Demir, ‘Yüz yüze eğitime ara verilmeli’

EĞİTİM 06.04.2021 - 10:29, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Eğitim İş Başkanı Demir, ‘Yüz yüze eğitime ara verilmeli’

Eğitim-İş Nevşehir Şube Başkanı İbrahim Demir, vaka sayılarının oldukça yüksek seyrettiği Nevşehir'de ve ülke genelinde yüz yüze eğitime ara verilmesi çağrısında bulundu.
  NEVŞEHİR(MHA) Eğitim-İş Nevşehir Şube Başkanı İbrahim Demir, vaka sayılarının oldukça yüksek seyrettiği Nevşehir'de ve ülke genelinde yüz yüze eğitime ara verilmesi çağrısında bulundu.     Demir, "Covid-19 nedeniyle birçok öğretmenimizin,  öğrencimizin ve vatandaşımızın sağlık sorunları yaşadıkları hatta vefatla sonuçlanan süreçlerin yaşandığı bilinmektedir. Eğitimin yüz yüze yapılması gerektiği açıktır fakat evrensel, anayasal, yasal ve sonucunda insani bir hak olan sağlık ve yaşam hakkını tehlikeye atacak uygulamaların sonlandırılması riskin minimize edilmesi gerekir. Yüz yüze eğitimin devamı için tüm eğitim çalışanlarının zaman kaybedilmeden aşılanması son derece önemlidir. Ancak, gelinen noktada, eğitim emekçilerini aşılamadan yüz yüze eğitim kararı veren MEB, bu yolla hem eğitim emekçilerinin canını hiçe saymış, hem de öğrencilerin birbirlerine ve evlerine virüs taşıma ihtimalini görmezden gelerek toplum sağlığını tehlikeye atmıştır. Eğitim-İş olarak mevcut şartlarda verilen yüz yüze eğitim emirlerinin gerekli şartların sağlanamamasına ve aşılama sürecinin tamamlanmamasına bağlı olarak hukuka aykırı olduğunu vurguluyor, Valiliklere iletilmek üzere okullara vereceğimiz dilekçe ile Eğitim ve Bilim İş görenlerine yönelik aşılamanın bir an önce tamamlanması ve bu konuda  bilgilendirilmeyi, İllerdeki eğitim öğretim süreci ile ilgili karar verme merci olan Vali başkanlığındaki İl Hıfzıssıhha Kurulunca aşılama işlemi ile aşı etki süreci ve pandemiye ilişkin alınması gereken tedbirler tamamlanana kadar yüz yüze eğitime ara verilmesini talep ediyoruz" dedi.  
Eğitim-İş Nevşehir Şube Başkanı İbrahim Demir, vaka sayılarının oldukça yüksek seyrettiği Nevşehir'de ve ülke genelinde yüz yüze eğitime ara verilmesi çağrısında bulundu.

 

NEVŞEHİR(MHA) Eğitim-İş Nevşehir Şube Başkanı İbrahim Demir, vaka sayılarının oldukça yüksek seyrettiği Nevşehir'de ve ülke genelinde yüz yüze eğitime ara verilmesi çağrısında bulundu.  

 

Demir, "Covid-19 nedeniyle birçok öğretmenimizin,  öğrencimizin ve vatandaşımızın sağlık sorunları yaşadıkları hatta vefatla sonuçlanan süreçlerin yaşandığı bilinmektedir. Eğitimin yüz yüze yapılması gerektiği açıktır fakat evrensel, anayasal, yasal ve sonucunda insani bir hak olan sağlık ve yaşam hakkını tehlikeye atacak uygulamaların sonlandırılması riskin minimize edilmesi gerekir. Yüz yüze eğitimin devamı için tüm eğitim çalışanlarının zaman kaybedilmeden aşılanması son derece önemlidir. Ancak, gelinen noktada, eğitim emekçilerini aşılamadan yüz yüze eğitim kararı veren MEB, bu yolla hem eğitim emekçilerinin canını hiçe saymış, hem de öğrencilerin birbirlerine ve evlerine virüs taşıma ihtimalini görmezden gelerek toplum sağlığını tehlikeye atmıştır. Eğitim-İş olarak mevcut şartlarda verilen yüz yüze eğitim emirlerinin gerekli şartların sağlanamamasına ve aşılama sürecinin tamamlanmamasına bağlı olarak hukuka aykırı olduğunu vurguluyor, Valiliklere iletilmek üzere okullara vereceğimiz dilekçe ile Eğitim ve Bilim İş görenlerine yönelik aşılamanın bir an önce tamamlanması ve bu konuda  bilgilendirilmeyi, İllerdeki eğitim öğretim süreci ile ilgili karar verme merci olan Vali başkanlığındaki İl Hıfzıssıhha Kurulunca aşılama işlemi ile aşı etki süreci ve pandemiye ilişkin alınması gereken tedbirler tamamlanana kadar yüz yüze eğitime ara verilmesini talep ediyoruz" dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.