Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Göreme Belediyesi’nden KEYDER’e tokat gibi cevap

BELEDİYELER 19.02.2021 - 15:40, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Göreme Belediyesi’nden KEYDER’e tokat gibi cevap

Göreme Belediyesi tarafından, AK Partili Belediye Meclis üyesi Hasan Kalcı’nın kamuoyuna yansıtmış olduğu ‘Işıklar Sönmesin’ açıklamasına karşılık açıklama yapıldı.
  Göreme Belediyesi tarafından,  AK Partili Belediye Meclis üyesi Hasan Kalcı’nın kamuoyuna yansıtmış olduğu ‘Işıklar Sönmesin’ açıklamasına karşılık açıklama yapıldı.   Göreme Belediyesi tarafından KEYDER’in çeşitli basın yayın kuruluşlarında yer alan ‘Işıklar Sönmesin’ açıklamasına karşılık olarak yaptığı yazılı açıklama ile cevap verdi. Göreme Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, bahse konu olan yerin 1.derecedoğal sit alanları içerisinde yer aldığı ve bahse konu olan yerin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde resmi bir kaydının bulunmadığı açıklanmadı. Yapılan açıklamada, “Kapadokya Engelliler Derneği, dernekler kanunundan yararlanan haklarla kurulmuş, beldemizin ve bölgemizin vatandaşlarına umut olacağı düşüncesi ile takdir toplamıştır. Engelsiz Göreme; Engelsiz Dünya ilkesi ile hizmetlerini planlamakta ve sürdürmekte olan Göreme Belediyesi, sanatın, sporun ve sosyal yaşamın her alanında engelli bireylerimizi desteklemiş ve desteklemeye devam edecektir. KEYDER, kuruluş ve uygulama politikaları ile iyi niyetli olsa da, kurucusu olan şahıs kendi menfaat ve çıkarları doğrultusunda masum çocuklarımızı ve evlatları için tek bir umut ışığına bile sığınan anneleri ve babaları kullanmaktadır. Şahıs 2016 yılından beridir dilekçesinin belediyemizde bekletildiğini iddia ederken, kamuda süreçlerin nasıl işlediğini bilmediğini ortaya koymuştur. 22.03.2016 tarihinde yazılan dilekçede şahıs şehir plancıları tarafından yapılacak olan mevzi imar planı kapsamında gerekli olan ilgili kurumlardan görüş alınmasını talep etmiş, belediyemiz ise tüm kurumlardan görüşleri almış ve 29.06.2016 tarihinde cevap verilmiştir. Nevşehir Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nün 06/04/2016 tarihli yazısında 19/06/2007 tarih ve 728 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulunun “Doğal(Tabii) Sitler, Koruma ve Kullanma Koşulları İle İlgili İlke Kararı”nın 1. Derece Doğal Sit Alanları başlıklı 1. Maddesine atıfta bulunarak Nazım ve Uygulama İmar Planı yapılmasının uygun olmadığı belirtilmiştir. Bu tarihte rehabilitasyon merkezi olduğu iddia edilen yapının İl Milli Eğitim ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü kayıtlarında bulunmaması ise oyunun parçasıdır. İllegal bir yapıyı kötü niyet ve umut simsarlığı ile legal hale getirmeye çalışmakla devleti ve insanları bu yalanlarla aldatma çabası kendisini açığa vermiştir” ifadelerine yer verildi.
Göreme Belediyesi tarafından, AK Partili Belediye Meclis üyesi Hasan Kalcı’nın kamuoyuna yansıtmış olduğu ‘Işıklar Sönmesin’ açıklamasına karşılık açıklama yapıldı.

 

Göreme Belediyesi tarafından,  AK Partili Belediye Meclis üyesi Hasan Kalcı’nın kamuoyuna yansıtmış olduğu ‘Işıklar Sönmesin’ açıklamasına karşılık açıklama yapıldı.

 

Göreme Belediyesi tarafından KEYDER’in çeşitli basın yayın kuruluşlarında yer alan ‘Işıklar Sönmesin’ açıklamasına karşılık olarak yaptığı yazılı açıklama ile cevap verdi. Göreme Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, bahse konu olan yerin 1.derecedoğal sit alanları içerisinde yer aldığı ve bahse konu olan yerin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde resmi bir kaydının bulunmadığı açıklanmadı. Yapılan açıklamada, “Kapadokya Engelliler Derneği, dernekler kanunundan yararlanan haklarla kurulmuş, beldemizin ve bölgemizin vatandaşlarına umut olacağı düşüncesi ile takdir toplamıştır. Engelsiz Göreme; Engelsiz Dünya ilkesi ile hizmetlerini planlamakta ve sürdürmekte olan Göreme Belediyesi, sanatın, sporun ve sosyal yaşamın her alanında engelli bireylerimizi desteklemiş ve desteklemeye devam edecektir. KEYDER, kuruluş ve uygulama politikaları ile iyi niyetli olsa da, kurucusu olan şahıs kendi menfaat ve çıkarları doğrultusunda masum çocuklarımızı ve evlatları için tek bir umut ışığına bile sığınan anneleri ve babaları kullanmaktadır. Şahıs 2016 yılından beridir dilekçesinin belediyemizde bekletildiğini iddia ederken, kamuda süreçlerin nasıl işlediğini bilmediğini ortaya koymuştur. 22.03.2016 tarihinde yazılan dilekçede şahıs şehir plancıları tarafından yapılacak olan mevzi imar planı kapsamında gerekli olan ilgili kurumlardan görüş alınmasını talep etmiş, belediyemiz ise tüm kurumlardan görüşleri almış ve 29.06.2016 tarihinde cevap verilmiştir. Nevşehir Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nün 06/04/2016 tarihli yazısında 19/06/2007 tarih ve 728 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulunun “Doğal(Tabii) Sitler, Koruma ve Kullanma Koşulları İle İlgili İlke Kararı”nın 1. Derece Doğal Sit Alanları başlıklı 1. Maddesine atıfta bulunarak Nazım ve Uygulama İmar Planı yapılmasının uygun olmadığı belirtilmiştir. Bu tarihte rehabilitasyon merkezi olduğu iddia edilen yapının İl Milli Eğitim ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü kayıtlarında bulunmaması ise oyunun parçasıdır. İllegal bir yapıyı kötü niyet ve umut simsarlığı ile legal hale getirmeye çalışmakla devleti ve insanları bu yalanlarla aldatma çabası kendisini açığa vermiştir” ifadelerine yer verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.