Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Gümüşkent köyünde hububat hasadı sürüyor

İLÇELER 05.07.2021 - 09:42, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Gümüşkent köyünde hububat hasadı sürüyor

Buğday, arpa ve yulaf gibi hububat ürünlerinin hasadı devam ediyor. Bu kapsamda da ilimiz genelinde biçerdöverler hummalı bir şekilde hasat yapıyor. Ancak yeteri düzeyde yağış olmamasından kaynaklı kuraklık nedeniyle, hububat ürünlerinde rekolte düşüklüğü yaşanıyor.
  Gülşehir ilçesine bağlı Gümüşkent köyündeki çiftçiler bölgede hububat hasadının yüzde 80 inin tamamlandığını ancak kuraklık nedeniyle verim düşüklüğü yaşadıklarını belirttiler.   Gümüşkentli çiftçiler, “Bir yıllık emeğimizin karşılığı için bugünlerde tarlalarımızda hasat yapıyoruz. Önceki yıllara göre ürünlerimizin veriminde ciddi oranda düşüklük var. Ama yine de şükür ediyoruz. Diğer bölgelerdeki çiftçilerle yaptığımız görüşmelerde bu verim düşüklüğü hat sahalarda. Verim düşüklüğü nedeniyle hayvanların kaba yem olarak yediği samanda şuanda altın kadar değer kazanmış durumda. Başta Hatay bölgesi olmak üzere Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen hayvan üreticileri ve yem tüccarları buralardan saman tedarikinin peşinde.”   Tarımsal girdi maliyetlerinin de bir önceki yıla göre afaki oranlarda arttığından dert yanan hububat üreticileri, “Bizler üretim yaparak ülkemiz ekonomisine katkılar sunuyoruz. Kuraklık ve don olayı gibi dışsal nedenlerin yanında tarımsal girdi maliyetlerin çok yüksek olması, üretimimizi çok zorlaştırıyor. En azından gübre, mazot ve zirai ilaç gibi girdi maliyetlerimiz düşerse bizlerde daha çok üretip daha çok ülkemiz ekonomisine katkılar sunarız.” dediler.
Buğday, arpa ve yulaf gibi hububat ürünlerinin hasadı devam ediyor. Bu kapsamda da ilimiz genelinde biçerdöverler hummalı bir şekilde hasat yapıyor. Ancak yeteri düzeyde yağış olmamasından kaynaklı kuraklık nedeniyle, hububat ürünlerinde rekolte düşüklüğü yaşanıyor.

 

Gülşehir ilçesine bağlı Gümüşkent köyündeki çiftçiler bölgede hububat hasadının yüzde 80 inin tamamlandığını ancak kuraklık nedeniyle verim düşüklüğü yaşadıklarını belirttiler.

 

Gümüşkentli çiftçiler, “Bir yıllık emeğimizin karşılığı için bugünlerde tarlalarımızda hasat yapıyoruz. Önceki yıllara göre ürünlerimizin veriminde ciddi oranda düşüklük var. Ama yine de şükür ediyoruz. Diğer bölgelerdeki çiftçilerle yaptığımız görüşmelerde bu verim düşüklüğü hat sahalarda. Verim düşüklüğü nedeniyle hayvanların kaba yem olarak yediği samanda şuanda altın kadar değer kazanmış durumda. Başta Hatay bölgesi olmak üzere Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen hayvan üreticileri ve yem tüccarları buralardan saman tedarikinin peşinde.”

 

Tarımsal girdi maliyetlerinin de bir önceki yıla göre afaki oranlarda arttığından dert yanan hububat üreticileri, “Bizler üretim yaparak ülkemiz ekonomisine katkılar sunuyoruz. Kuraklık ve don olayı gibi dışsal nedenlerin yanında tarımsal girdi maliyetlerin çok yüksek olması, üretimimizi çok zorlaştırıyor. En azından gübre, mazot ve zirai ilaç gibi girdi maliyetlerimiz düşerse bizlerde daha çok üretip daha çok ülkemiz ekonomisine katkılar sunarız.” dediler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.