Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

H.Avni İncekara Fen Lisesi TEKNOFEST’te Türkiye birinciliği elde etti

EĞİTİM 22.08.2021 - 21:14, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

H.Avni İncekara Fen Lisesi TEKNOFEST’te Türkiye birinciliği elde etti

Türkiye'nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST 2021 kapsamında TÜBİTAK 2. Liseler Arası İHA yarışması Sabit Kanat kategorisinde geçen yıl olduğu gibi bu yıl da H. Avni İncekara Fen Lisesi Köksungur İHA Takımı Türkiye birincisi oldu.
  Öğrencileri İnsansız Hava Araçları (İHA) teknolojilerine yönlendirmek, çalışmalar yapmalarına destek olarak bilgi, beceri ve kabiliyetlerini geliştirmek ve ülkemizin İHA teknolojisinde sahip olduğu rekabet gücünü arttırmak, ülkemizi İHA teknolojisinde başarılı olan ulusal ve uluslararası öğrencilerin buluşma noktası haline getirmek amacıyla düzenlenen TEKNOFEST İnsansız Hava Araçları Yarışmasında H. Avni İncekara Fen Lisesi öğrencilerimiz büyük bir başarıya imza atarak bu yıl da Türkiye birinciliğini ilimize kazandırarak bizleri gururlandırdı.   “Köksungur İHA Takımı’nın kuruluş amacı H. Avni İncekara Fen Lisesi’nde elektronik ve havacılık alanında farkındalık oluşturmak ve bu alanda ulusal ve uluslararası yarışmalara katılmaktır. Biz milli teknoloji hamlesinde yer almak isteyen gençler olarak bu yola çıkarken her zaman ana düşüncemiz “Ülkemize nasıl katkı sağlayabiliriz?” oldu. Kendimizi, bu katkıyı sağlayabilmek için olabildiğince geliştirmeye odakladık. Ekip olarak daima elimizden gelenin en iyisi yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz.” diyen takım hayallerini gerçekleştirme yolunda azimle ilerliyor.   İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, H. Avni İncekara Fen Lisesi proje ekibinde yer alan kıymetli öğretmenlerimizi, sevgili öğrencilerimizi ve değerli okul yöneticilerimizi tebrik ederek başarılarının devamını diledi.
Türkiye'nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST 2021 kapsamında TÜBİTAK 2. Liseler Arası İHA yarışması Sabit Kanat kategorisinde geçen yıl olduğu gibi bu yıl da H. Avni İncekara Fen Lisesi Köksungur İHA Takımı Türkiye birincisi oldu.

 

Öğrencileri İnsansız Hava Araçları (İHA) teknolojilerine yönlendirmek, çalışmalar yapmalarına destek olarak bilgi, beceri ve kabiliyetlerini geliştirmek ve ülkemizin İHA teknolojisinde sahip olduğu rekabet gücünü arttırmak, ülkemizi İHA teknolojisinde başarılı olan ulusal ve uluslararası öğrencilerin buluşma noktası haline getirmek amacıyla düzenlenen TEKNOFEST İnsansız Hava Araçları Yarışmasında H. Avni İncekara Fen Lisesi öğrencilerimiz büyük bir başarıya imza atarak bu yıl da Türkiye birinciliğini ilimize kazandırarak bizleri gururlandırdı.

 

“Köksungur İHA Takımı’nın kuruluş amacı H. Avni İncekara Fen Lisesi’nde elektronik ve havacılık alanında farkındalık oluşturmak ve bu alanda ulusal ve uluslararası yarışmalara katılmaktır. Biz milli teknoloji hamlesinde yer almak isteyen gençler olarak bu yola çıkarken her zaman ana düşüncemiz “Ülkemize nasıl katkı sağlayabiliriz?” oldu. Kendimizi, bu katkıyı sağlayabilmek için olabildiğince geliştirmeye odakladık. Ekip olarak daima elimizden gelenin en iyisi yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz.” diyen takım hayallerini gerçekleştirme yolunda azimle ilerliyor.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, H. Avni İncekara Fen Lisesi proje ekibinde yer alan kıymetli öğretmenlerimizi, sevgili öğrencilerimizi ve değerli okul yöneticilerimizi tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.