MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

İHH Nevşehir ekibi Srebrenitsa'da

NEVŞEHİR 11.07.2021 - 18:43, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

İHH Nevşehir ekibi Srebrenitsa'da

Çeşitli ülkelerden çok sayıda insan, Srebrenitsa Katliamının unutulmaması için Bosna’da buluştu.
Nevşehir’den bölgeye giden İHH ekibi Türkiye ve Nevşehir’in selamını götürdüğü mazlumların duasını aldı.   Sırp katillerin Bosnalı Müslümanları genç yaşlı demeden katletmesinin ardından geçen yıllara rağmen hala toplu mezarlara ulaşılıyor. Yeni bulunan toplu mezarlarda kimliklerini belirlenen 19 şehit için tören düzenlendi.   Öte yandan, Avrupa’nın ortasında yaşanan katliamın unutulmaması için çeşitli programlar düzenleniyor.   11 Temmuz 1995'te başlayan soykırımda hayatta kalmak isteyen Boşnak sivillerin Tuzla şehrine ulaşmak için kullandığı orman yolunda düzenlenen "Barış Yürüyüşü"Mdr katılımcılar kilometrelerce yürütecek Potoçari Anıt Mezarlığı'na ulaştı.   Çeşitli ülkelerden katılımcıların yanı sıra Nevşehir’den de İHH ekibi anma programlarına katıldı.   Bosna’da köylüleri ziyaret ederek Türkiye ve Nevşehir’in selamını ileten İHH ekibi, katliamı yaşayan mazlumların gözyaşlarına ortak oldu.   Nevşehir İHH Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Öğütgen, yaptığı açıklamada, “Sırp katliamından kurtulmak için yollara düşen halk, 90 km. yolu aşmış. Bizler o ağıt dolu günleri hatırlatmak için her yol aynı güzergahta düzenlenen yürüyüşe katıldık. Dedeler, nineler torunlarıyla yürüdü. Yol boyunca Bosnalılar evlerini açıp bizleri karşıladı, bu uzun yolculuğu kolaylaştırmak için çabaladı. Güzergahın sonunda bizleri şehit aileleri karşıladı. Duygu yüklü anlar yaşandı. Bir teyzemizin, ‘Evladım Allah mücadelenizi kabul etsin’ demesinden etkilendim. Anlatılamayacak ölçüde kimi zaman yürek yakan kimi zaman yürek kabartan anlar yaşadık. Allah (cc) bir daha müslümanlara böyle acı ve ızdırap yaşatmasın” diye konuştu.
Çeşitli ülkelerden çok sayıda insan, Srebrenitsa Katliamının unutulmaması için Bosna’da buluştu.

Nevşehir’den bölgeye giden İHH ekibi Türkiye ve Nevşehir’in selamını götürdüğü mazlumların duasını aldı.

 

Sırp katillerin Bosnalı Müslümanları genç yaşlı demeden katletmesinin ardından geçen yıllara rağmen hala toplu mezarlara ulaşılıyor.

Yeni bulunan toplu mezarlarda kimliklerini belirlenen 19 şehit için tören düzenlendi.

 

Öte yandan, Avrupa’nın ortasında yaşanan katliamın unutulmaması için çeşitli programlar düzenleniyor.

 

11 Temmuz 1995'te başlayan soykırımda hayatta kalmak isteyen Boşnak sivillerin Tuzla şehrine ulaşmak için kullandığı orman yolunda düzenlenen "Barış Yürüyüşü"Mdr katılımcılar kilometrelerce yürütecek Potoçari Anıt Mezarlığı'na ulaştı.

 

Çeşitli ülkelerden katılımcıların yanı sıra Nevşehir’den de İHH ekibi anma programlarına katıldı.

 

Bosna’da köylüleri ziyaret ederek Türkiye ve Nevşehir’in selamını ileten İHH ekibi, katliamı yaşayan mazlumların gözyaşlarına ortak oldu.

 

Nevşehir İHH Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Öğütgen, yaptığı açıklamada, “Sırp katliamından kurtulmak için yollara düşen halk, 90 km. yolu aşmış. Bizler o ağıt dolu günleri hatırlatmak için her yol aynı güzergahta düzenlenen yürüyüşe katıldık. Dedeler, nineler torunlarıyla yürüdü. Yol boyunca Bosnalılar evlerini açıp bizleri karşıladı, bu uzun yolculuğu kolaylaştırmak için çabaladı. Güzergahın sonunda bizleri şehit aileleri karşıladı. Duygu yüklü anlar yaşandı. Bir teyzemizin, ‘Evladım Allah mücadelenizi kabul etsin’ demesinden etkilendim. Anlatılamayacak ölçüde kimi zaman yürek yakan kimi zaman yürek kabartan anlar yaşadık. Allah (cc) bir daha müslümanlara böyle acı ve ızdırap yaşatmasın” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.