Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

İl Sağlık Müdürü Ünlübay ‘Omicron varyantı sebebiyle vakalar yükselişte’

SAĞLIK 04.02.2022 - 15:22, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

İl Sağlık Müdürü Ünlübay ‘Omicron varyantı sebebiyle vakalar yükselişte’

Nevşehir Sağlık İl Müdürü Rahim Ünlübay Nevşehir’deki korona virüs vaka sayılarını ve aşılama oranlarını değerlendirdi.
     NEVŞEHİR (KHA)- Nevşehir İl Sağlık Müdürü Rahim Ünlübay vaka sayılarının yüksek seviyede olduğunu dile getirirken sevindirici haberin ise hastaneye yatış oranlarının vaka sayılarına göre düşük olması olduğunu söyledi. Vaka sayılarında seyreden yükselişin önüne geçmek için ise hatırlatma dozunun önemini vurguladı. Ünlübay konuya ilişkin; ‘’Tüm Türkiye ile birlikte ilimizde de vaka sayıları oldukça arttı. Bizim için buradaki en sevindirici olay hastane yatış oranlarımız vakaların artışıyla orantılı olarak artmadı. Şu an hastanede yatış oranlarımız hala stabil devam ediyor. Yoğun bakımdaki yatış oranlarımızda hala stabil. Ama tabii ki vaka sayılarımız giderek arttı. Burada en önemlisi sayın bakanımızın da açıkladığı gibi mutlaka hatırlatma dozlarımızı yaptırmalıyız. Yine de mümkün olduğunca sosyal mesafeye ve maske kullanımına özellikle de toplu oturulan alanlarda biraz daha mesafeli oturmaya dikkat etmeliyiz. Ama en önemli unsur tabii ki aşı. Aşı olduğumuz sürece en azından bulaş olduğunda bile hastaneye yatma oranımız ya da yoğun bakıma yatma oranımız düşecektir. Bu şekilde ayakta, evimizde daha stabil bir şekilde geçirme imkanı sağlayacaktır. O yüzden sizin aracılığınızla tekrar tekrar ve her defasında bunu söylüyorum ama buradaki en önemli unsur hatırlatma dozu’’ ifadelerini kullandı.   Ünlübay, vaka sayılarının artma sebebiyle ilgili ise ‘’Bu artışın temel sebebi Omicron vakaları. Malumunuz Avrupa’da başladı daha sonra İstanbul ve daha sonrasında ise Anadolu olmak üzere yayıldı. Şu anda da zaten bizim vakalarımızın 80’i Omicron vakaları artık. Bunu PSR testinde çalışa biliyoruz. Çünkü biliyorsunuz Omicron varyantının bulaşma oranı çok çok daha fazla. Çok hızlı bir şekilde bulaş meydana getiriyor. Bu artışın da tek sebebi maalesef yeni varyant’’ açıklamalarında bulundu.   Son olarak ise Ünlübay, Nevşehir’deki aşılama oranının iyi bir seviyede olduğunu belirtirken hatırlatma dozlarını bir kez daha vurguladı. Ünlübay ‘’Şu anki aşılama oranımız gayet iyi durumda. Buradan tüm Nevşehir halkına teşekkürlerimi de sunuyorum. Aşılama oranımız 80’in üstüne çıkmış durumda. Tabi burada önemli olan iki doz ile kalmayıp hatırlatma dozlarımızın zamanı geldiğinde de hatırlatma dozlarını mutlaka olmalıyız’’ ifadelerini kullandı.
Nevşehir Sağlık İl Müdürü Rahim Ünlübay Nevşehir’deki korona virüs vaka sayılarını ve aşılama oranlarını değerlendirdi.

 

 

 NEVŞEHİR (KHA)- Nevşehir İl Sağlık Müdürü Rahim Ünlübay vaka sayılarının yüksek seviyede olduğunu dile getirirken sevindirici haberin ise hastaneye yatış oranlarının vaka sayılarına göre düşük olması olduğunu söyledi. Vaka sayılarında seyreden yükselişin önüne geçmek için ise hatırlatma dozunun önemini vurguladı. Ünlübay konuya ilişkin; ‘’Tüm Türkiye ile birlikte ilimizde de vaka sayıları oldukça arttı. Bizim için buradaki en sevindirici olay hastane yatış oranlarımız vakaların artışıyla orantılı olarak artmadı. Şu an hastanede yatış oranlarımız hala stabil devam ediyor. Yoğun bakımdaki yatış oranlarımızda hala stabil. Ama tabii ki vaka sayılarımız giderek arttı. Burada en önemlisi sayın bakanımızın da açıkladığı gibi mutlaka hatırlatma dozlarımızı yaptırmalıyız. Yine de mümkün olduğunca sosyal mesafeye ve maske kullanımına özellikle de toplu oturulan alanlarda biraz daha mesafeli oturmaya dikkat etmeliyiz. Ama en önemli unsur tabii ki aşı. Aşı olduğumuz sürece en azından bulaş olduğunda bile hastaneye yatma oranımız ya da yoğun bakıma yatma oranımız düşecektir. Bu şekilde ayakta, evimizde daha stabil bir şekilde geçirme imkanı sağlayacaktır. O yüzden sizin aracılığınızla tekrar tekrar ve her defasında bunu söylüyorum ama buradaki en önemli unsur hatırlatma dozu’’ ifadelerini kullandı.
 

Ünlübay, vaka sayılarının artma sebebiyle ilgili ise ‘’Bu artışın temel sebebi Omicron vakaları. Malumunuz Avrupa’da başladı daha sonra İstanbul ve daha sonrasında ise Anadolu olmak üzere yayıldı. Şu anda da zaten bizim vakalarımızın 80’i Omicron vakaları artık. Bunu PSR testinde çalışa biliyoruz. Çünkü biliyorsunuz Omicron varyantının bulaşma oranı çok çok daha fazla. Çok hızlı bir şekilde bulaş meydana getiriyor. Bu artışın da tek sebebi maalesef yeni varyant’’ açıklamalarında bulundu.

 

Son olarak ise Ünlübay, Nevşehir’deki aşılama oranının iyi bir seviyede olduğunu belirtirken hatırlatma dozlarını bir kez daha vurguladı. Ünlübay ‘’Şu anki aşılama oranımız gayet iyi durumda. Buradan tüm Nevşehir halkına teşekkürlerimi de sunuyorum. Aşılama oranımız 80’in üstüne çıkmış durumda. Tabi burada önemli olan iki doz ile kalmayıp hatırlatma dozlarımızın zamanı geldiğinde de hatırlatma dozlarını mutlaka olmalıyız’’ ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.