Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Kabak çekirdeği kavrulmasına başlanıldı

NEVŞEHİR 24.10.2020 - 10:02, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Kabak çekirdeği kavrulmasına başlanıldı

Türkiye’nin en önemli kuru yemişlik kabak çekirdeği üretim merkezlerinden Nevşehir’de, kabak çekirdeği kavrulmasına başlanıldı.
  NEVŞEHİR(MHA) Türkiye’nin en önemli kuru yemişlik kabak çekirdeği üretim merkezlerinden Nevşehir’de, kabak çekirdeği kavrulmasına başlanıldı.     Nevşehir’in merkeze bağlı bazı köy ve beldeler ile Acıgöl ve Ürgüp ilçesinde yoğun olarak yetiştirilen kuru yemişlik kabak çekirdeğinin kavrulması için bazı fırınlarda kavurma işlemleri sabaha kadar devam ediyor.    Nevşehirli fırıncı Salih Yeşilyurt, 20 yıldan beri kabak çekirdeği kavurduğunu belirterek, en leziz kavrulmuş kabak çekirdeğinin elde edilmesi için 45 dakikalık bir sürenin yeterli olduğunu söyledi.    Tarlada kabağın içi açılarak elde edilen kabak çekirdeklerinin yaş hali ile fırına getirildiğini ifade eden Yeşilyurt, “Yaş haldeki kabak çekirdeğini tuz ile karıştırırız. Kimi yerlerde süt ile de karıştırılıp kavurma işlemi yapılır. Kimi zaman kabak çekirdeğini tüccara yetiştirebilmek için sabah saatlerine kadar kavurma yaptığımız da oluyor” dedi. 
Türkiye’nin en önemli kuru yemişlik kabak çekirdeği üretim merkezlerinden Nevşehir’de, kabak çekirdeği kavrulmasına başlanıldı.

 

NEVŞEHİR(MHA) Türkiye’nin en önemli kuru yemişlik kabak çekirdeği üretim merkezlerinden Nevşehir’de, kabak çekirdeği kavrulmasına başlanıldı.  

 

Nevşehir’in merkeze bağlı bazı köy ve beldeler ile Acıgöl ve Ürgüp ilçesinde yoğun olarak yetiştirilen kuru yemişlik kabak çekirdeğinin kavrulması için bazı fırınlarda kavurma işlemleri sabaha kadar devam ediyor. 

 

Nevşehirli fırıncı Salih Yeşilyurt, 20 yıldan beri kabak çekirdeği kavurduğunu belirterek, en leziz kavrulmuş kabak çekirdeğinin elde edilmesi için 45 dakikalık bir sürenin yeterli olduğunu söyledi. 

 

Tarlada kabağın içi açılarak elde edilen kabak çekirdeklerinin yaş hali ile fırına getirildiğini ifade eden Yeşilyurt, “Yaş haldeki kabak çekirdeğini tuz ile karıştırırız. Kimi yerlerde süt ile de karıştırılıp kavurma işlemi yapılır. Kimi zaman kabak çekirdeğini tüccara yetiştirebilmek için sabah saatlerine kadar kavurma yaptığımız da oluyor” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.