MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Kapadokya’nın Perikol’ları

TURİZM 06.07.2020 - 11:57, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Kapadokya’nın Perikol’ları

Türkiye’nin en önemli kültür turizmi merkezlerinden Kapadokya’da yörenin doğasına, yapısına son derece uygun olarak hizmet veren Peri-Kol’lar yerli ve yabancı turistin ilgi odağı olmaya devam ediyor.
  NEVŞEHİR(MHA) Türkiye’nin en önemli kültür turizmi merkezlerinden Kapadokya’da yörenin doğasına, yapısına son derece uygun olarak hizmet veren Peri-Kol’lar yerli ve yabancı turistin ilgi odağı olmaya devam ediyor.   Kapadokya bölgesinde, doğal yapının bozulmaması için bazı peri bacaları jandarma karakolu olarak kullanılıyor.   Bölgede şu an üç jandarma karakolu, bölgeye has yeryüzü oluşumlarının içerisinde faaliyet gösteriyor. Merkeze bağlı Göreme beldesindeki Göreme Açık Hava Müzesi'nde, Avanos ilçesinin Zelve-Paşabağı ören yerinde ve Uçhisar beldesi Esentepe bölgesinde jandarma karakolları peri bacalarının içinde hizmet veriyor.   Kış aylarında sıcak, yaz aylarında da serin olan peri bacalarının karakol olarak kullanılması bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.
Türkiye’nin en önemli kültür turizmi merkezlerinden Kapadokya’da yörenin doğasına, yapısına son derece uygun olarak hizmet veren Peri-Kol’lar yerli ve yabancı turistin ilgi odağı olmaya devam ediyor.

 

NEVŞEHİR(MHA) Türkiye’nin en önemli kültür turizmi merkezlerinden Kapadokya’da yörenin doğasına, yapısına son derece uygun olarak hizmet veren Peri-Kol’lar yerli ve yabancı turistin ilgi odağı olmaya devam ediyor.

 

Kapadokya bölgesinde, doğal yapının bozulmaması için bazı peri bacaları jandarma karakolu olarak kullanılıyor.

 

Bölgede şu an üç jandarma karakolu, bölgeye has yeryüzü oluşumlarının içerisinde faaliyet gösteriyor. Merkeze bağlı Göreme beldesindeki Göreme Açık Hava Müzesi'nde, Avanos ilçesinin Zelve-Paşabağı ören yerinde ve Uçhisar beldesi Esentepe bölgesinde jandarma karakolları peri bacalarının içinde hizmet veriyor.

 

Kış aylarında sıcak, yaz aylarında da serin olan peri bacalarının karakol olarak kullanılması bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.