Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Kapadokya Üniversitesinde “X. Mantık Çalıştayı” sona erdi

EĞİTİM 06.09.2021 - 10:49, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Kapadokya Üniversitesinde “X. Mantık Çalıştayı” sona erdi

Kapadokya Üniversitesi ev sahipliğinde, Mantık Derneği ortak organizasyonu ile düzenlenen “X. Mantık Çalıştayı ve Sempozyumu” sona erdi.
  Pandemi kurallarına uygun olarak 2-4 Eylül 2021 tarihlerinde Kapadokya Üniversitesi Mustafapaşa Yerleşkesi Oktay Sinanoğlu Konferans Salonunda yapılan çalıştay, ülkemizde mantık ve felsefe alanında çalışan araştırmacıları bir araya getirdi. Mantık alanında değerli bir paylaşım ve tartışma ortamı sağlayan çalıştay, bu alanda çalışma yapmak isteyen öğrenciler için de önemli bir deneyim oldu.   Yüz yüze ve çevrim içi olarak 38 sunumdan oluşan X. Mantık Çalıştayında, mantık tarihi, geleneksel mantık, çağdaş mantık çalışmaları, informel mantık, klasik olmayan mantıklar, puslu mantık, dil ve mantık ile bilim ve mantık konularında çok yönlü bir bakış açısıyla mantık alanının akademisyenler tarafından değerlendirmesi yapıldı.   Çalıştayın açılış programına çevrim içi olarak katılan Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, “X. Mantık Çalıştayı ve Sempozyumu”na ev sahipliği yapıyor olmalarından duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Ütopyalara bazen burun kıvırılır. Ancak dünyamızın da içinden geçtiği zor zamanlarda bir ütopyaya tutunmak dışında pek bir çaremiz kalmıyor. Kapadokya bölgemiz de 10 bin yıllık bir ütopyayı temsil ediyor. Biz de burada bir ütopya peşindeyiz. Üniversitemizin mottosu çok açık. Akıl, ahlak, adalet ve adap… Bu mottoyla öğrencilerimize hem mesleki ve teknik eğitim hem de yüksek lisans ve doktora programlarında, gezegenimize, geleceğimize yönelik kâmil insanlar yetiştirmek için gayret ediyoruz. Burada sizleri ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Tüm katılımcılara bir kez daha teşekkür ederim.” diye konuştu.
Kapadokya Üniversitesi ev sahipliğinde, Mantık Derneği ortak organizasyonu ile düzenlenen “X. Mantık Çalıştayı ve Sempozyumu” sona erdi.

 

Pandemi kurallarına uygun olarak 2-4 Eylül 2021 tarihlerinde Kapadokya Üniversitesi Mustafapaşa Yerleşkesi Oktay Sinanoğlu Konferans Salonunda yapılan çalıştay, ülkemizde mantık ve felsefe alanında çalışan araştırmacıları bir araya getirdi. Mantık alanında değerli bir paylaşım ve tartışma ortamı sağlayan çalıştay, bu alanda çalışma yapmak isteyen öğrenciler için de önemli bir deneyim oldu.

 

Yüz yüze ve çevrim içi olarak 38 sunumdan oluşan X. Mantık Çalıştayında, mantık tarihi, geleneksel mantık, çağdaş mantık çalışmaları, informel mantık, klasik olmayan mantıklar, puslu mantık, dil ve mantık ile bilim ve mantık konularında çok yönlü bir bakış açısıyla mantık alanının akademisyenler tarafından değerlendirmesi yapıldı.

 

Çalıştayın açılış programına çevrim içi olarak katılan Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, “X. Mantık Çalıştayı ve Sempozyumu”na ev sahipliği yapıyor olmalarından duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Ütopyalara bazen burun kıvırılır. Ancak dünyamızın da içinden geçtiği zor zamanlarda bir ütopyaya tutunmak dışında pek bir çaremiz kalmıyor. Kapadokya bölgemiz de 10 bin yıllık bir ütopyayı temsil ediyor. Biz de burada bir ütopya peşindeyiz. Üniversitemizin mottosu çok açık. Akıl, ahlak, adalet ve adap… Bu mottoyla öğrencilerimize hem mesleki ve teknik eğitim hem de yüksek lisans ve doktora programlarında, gezegenimize, geleceğimize yönelik kâmil insanlar yetiştirmek için gayret ediyoruz. Burada sizleri ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Tüm katılımcılara bir kez daha teşekkür ederim.” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.