Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Kardelen Anaokulu ve İlkokul Öğrencileri ‘Makey Makey’i Keşfetti

EĞİTİM 18.04.2018 - 16:13, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Kardelen Anaokulu ve İlkokul Öğrencileri ‘Makey Makey’i Keşfetti

Nevşehir’in Lider Eğitim Kurumu Özel Kardelen Anaokulu ve İlkokul öğrencileri Bilişim teknolojileri dersinde “ Makey Makey” etkinliğini gerçekleştirdi.
  Kardelen Koleji öğrencilerine Bilim Teknolojileri dersinde uygulamalı olarak gösterilen meyvelerin içerisindeki bol sudan yararlanılarak yapılan uygulama ile, insan vücudundaki kinetik enerjiyle birleştirilerek müzik üretildiğini gösteren Kardelen Koleji Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Nergis Sevim Ağaçdelen, Makey Makey Kiti çalışması hakkında şunları söyledi; “ makey makey kiti, meyvelerin bilgisayar ile bağlantı kurarak klavye veya fare görevi görmesiyle oluşan bir kittir. Kart üzerinde bulunan buton noktaları ve ground, yani topraklama hattı elimiz ya da alüminyum folyo gibi herhangi bir iletken ile temas ettiği zaman, bilgisayardaki klavye ya da fareden o buton basılmış gibi tepki alınır. Butonları kullanabilmek için bir taraftan toprak hattına dokunulması aynı zamanda da basmak istenilen butona bağlı olan cisme dokunulması gerekmektedir. Böylelikle meyvelerden nota seslerini duymuş oluyoruz.”   Özel Kardelen Anaokulu ve İlkokul öğrencileri Makey Makey kiti ile nesneleri bilgisayar tuşlarına dönüştürebileceğini ve kullanılan maddelerin iletken olduğunu gözlemledi. Su ve meyveleri klavye tuşları olarak kullanabilen öğrencilerimiz su piyanosu gibi etkinlikleri yaparak çok eğlendiler.
Nevşehir’in Lider Eğitim Kurumu Özel Kardelen Anaokulu ve İlkokul öğrencileri Bilişim teknolojileri dersinde “ Makey Makey” etkinliğini gerçekleştirdi.

 

Kardelen Koleji öğrencilerine Bilim Teknolojileri dersinde uygulamalı olarak gösterilen meyvelerin içerisindeki bol sudan yararlanılarak yapılan uygulama ile, insan vücudundaki kinetik enerjiyle birleştirilerek müzik üretildiğini gösteren Kardelen Koleji Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Nergis Sevim Ağaçdelen, Makey Makey Kiti çalışması hakkında şunları söyledi; “ makey makey kiti, meyvelerin bilgisayar ile bağlantı kurarak klavye veya fare görevi görmesiyle oluşan bir kittir. Kart üzerinde bulunan buton noktaları ve ground, yani topraklama hattı elimiz ya da alüminyum folyo gibi herhangi bir iletken ile temas ettiği zaman, bilgisayardaki klavye ya da fareden o buton basılmış gibi tepki alınır. Butonları kullanabilmek için bir taraftan toprak hattına dokunulması aynı zamanda da basmak istenilen butona bağlı olan cisme dokunulması gerekmektedir. Böylelikle meyvelerden nota seslerini duymuş oluyoruz.”

 

Özel Kardelen Anaokulu ve İlkokul öğrencileri Makey Makey kiti ile nesneleri bilgisayar tuşlarına dönüştürebileceğini ve kullanılan maddelerin iletken olduğunu gözlemledi. Su ve meyveleri klavye tuşları olarak kullanabilen öğrencilerimiz su piyanosu gibi etkinlikleri yaparak çok eğlendiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.