Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Kardelen Koleji 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı gerçekleştirdi

EĞİTİM 10.11.2021 - 15:07, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Kardelen Koleji 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı gerçekleştirdi

Özel Kardelen Kolejinde, “Benim sözlerim bilimle çelişirse bilimi seçin” diyen Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 83.yıl dönümü saygı, sevgi ve özlemle anıldı.
    Özel Kardelen Kolejinde, “Benim sözlerim bilimle çelişirse bilimi seçin” diyen Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 83.yıl dönümü saygı, sevgi ve özlemle anıldı. 10 Kasım sabahı öğrenciler ve öğretmenler okul içerisinde toplandılar. Törenden önce İlköğretim ve lise öğrencileri Atatürk büstüne çelenkleri yerleştirdiler. Saatler 09.05'i gösterdiğinde Ata'mızın manevi huzurunda saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okundu. Ardından günün anlam ve önemi ile ilgili İlköğretim Müdürü Burhan Kaynar konuşma yaptı.   ‘‘Hayatının en son anına kadar ülkesine hizmet etmiş olan büyük devlet adamı Mustafa Kemali, Ölümsüzlüğe geçişinin 83. yıldönümünde saygı, sevgi, özlem ve rahmetle anıyorum. Bugün O'nu anmak için sıradan bir gün değildir. Bugün, O’nu daha iyi anlamak, O'nu takip edebilmek, O'nun gibi ileri görüşlü ve vatan sever olabilme günüdür. "Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır" diyen Mustafa Kemal Atatürk bu gün aramızdan ayrılmış, o çok sevdiği vatan topraklarının sinesine kavuşmuştur. Lakin O'nun fikirleri, hayal ve özlemleri, ilke ve gayreti, hedef ve arzuları yaşamaktadır, Kahraman Ecdadımız ile birlikte Kurduğu Cumhuriyet ve elde ettiği bağımsızlık O'nun bu vatana en büyük hediyesidir. Bu yüzden Atatürk asla ölmeyecek, kalplerde ve dimağlarda yaşamaya devam edecektir. 57 yıllık hayatını, mücadelesini, milletimize kazandırdıkları ve kazandırmak istediklerini doğru anlama bakımından 10 Kasımların önemi büyüktür. Sizler Atatürk gibi yüce bir varlığın önderliğinde yetişen ve bugünlere kavuşan mutlu bir ulusun çocuklarısınız. Işığınızı, inancınızı ve gücünüzü Atatürk’ten almaktasınız. Kardelen Koleji Anasınıfı, Ortaokulu, Lisesi olarak bizler sırasıyla bayrağı sizlere devrederek gidiyoruz. Sizler de kendinizi çocuk olarak görmekten çok bu ülkenin ümidi geleceği olarak görmekten geri durmayın. Bu duygularla vefatının 83. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha saygıyla yâd ediyorum. Bin yıldır bir gül bahçesine düşercesine toprağa düşen şehitlerimize, kahraman gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.  
Özel Kardelen Kolejinde, “Benim sözlerim bilimle çelişirse bilimi seçin” diyen Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 83.yıl dönümü saygı, sevgi ve özlemle anıldı.

 

 

Özel Kardelen Kolejinde, “Benim sözlerim bilimle çelişirse bilimi seçin” diyen Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 83.yıl dönümü saygı, sevgi ve özlemle anıldı.

10 Kasım sabahı öğrenciler ve öğretmenler okul içerisinde toplandılar. Törenden önce İlköğretim ve lise öğrencileri Atatürk büstüne çelenkleri yerleştirdiler. Saatler 09.05'i gösterdiğinde Ata'mızın manevi huzurunda saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okundu. Ardından günün anlam ve önemi ile ilgili İlköğretim Müdürü Burhan Kaynar konuşma yaptı.

 

‘‘Hayatının en son anına kadar ülkesine hizmet etmiş olan büyük devlet adamı Mustafa Kemali, Ölümsüzlüğe geçişinin 83. yıldönümünde saygı, sevgi, özlem ve rahmetle anıyorum.

Bugün O'nu anmak için sıradan bir gün değildir. Bugün, O’nu daha iyi anlamak, O'nu takip edebilmek, O'nun gibi ileri görüşlü ve vatan sever olabilme günüdür.

"Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır" diyen Mustafa Kemal Atatürk bu gün aramızdan ayrılmış, o çok sevdiği vatan topraklarının sinesine kavuşmuştur. Lakin O'nun fikirleri, hayal ve özlemleri, ilke ve gayreti, hedef ve arzuları yaşamaktadır, Kahraman Ecdadımız ile birlikte Kurduğu Cumhuriyet ve elde ettiği bağımsızlık O'nun bu vatana en büyük hediyesidir. Bu yüzden Atatürk asla ölmeyecek, kalplerde ve dimağlarda yaşamaya devam edecektir.

57 yıllık hayatını, mücadelesini, milletimize kazandırdıkları ve kazandırmak istediklerini doğru anlama bakımından 10 Kasımların önemi büyüktür. Sizler Atatürk gibi yüce bir varlığın önderliğinde yetişen ve bugünlere kavuşan mutlu bir ulusun çocuklarısınız. Işığınızı, inancınızı ve gücünüzü Atatürk’ten almaktasınız. Kardelen Koleji Anasınıfı, Ortaokulu, Lisesi olarak bizler sırasıyla bayrağı sizlere devrederek gidiyoruz. Sizler de kendinizi çocuk olarak görmekten çok bu ülkenin ümidi geleceği olarak görmekten geri durmayın. Bu duygularla vefatının 83. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha saygıyla yâd ediyorum. Bin yıldır bir gül bahçesine düşercesine toprağa düşen şehitlerimize, kahraman gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.