MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Kemikkıran'dan Gülmez'e cevap

SİYASET 17.06.2022 - 12:29, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Kemikkıran'dan Gülmez'e cevap

CHP İl Başkanı Kamil Gülmez'in sel ve doludan mağdur olan Gümüşkent köyü çiftçileri ile kimsenin ilgilenmediği iddiasına AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, yapılan çalışmaları detaylarıyla anlatarak cevap verdi.
    Gülmez, bir internet sitesine yaptığı açıklamada, “Gümüşkent'te dolu hasarı olmuş. Gümüşkent'teki vatandaşlarımız bize şöyle dediler: Yaklaşık olarak 300 dekar bağımızı dolu vurdu dediler. Biz bunu İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne ve yetkili kişilere bildirdik. Bir kişi gelip de bir hasar tespiti veyahut da derdiniz nedir, biz size nasıl yardımcı olabiliriz demediler dediler. Biz bu konuda iktidarı kınıyoruz dediler. Maalesef bizi sorunlarımızla baş başa bırakıyor dediler.” diye konuştu. “TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ AYNI GÜN OLAY YERİNDEYDİ” Bunun üzerine Kemikkıran, bir açıklama yaparak, Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün çiftçilerimizle aynı gün iletişime geçtiğini ve hasar tespit çalışmasının yapıldığını söyledi. Kemikkıran, 5 Haziran saat 20:03'te İl Tarım Orman Müdürü Özgür Memiş ilgili personeli aramış, Gümüşkent köyünde yoğun yağış nedeniyle oluşan sel sonrası zarar oluştuğunu iletmiş ve konuyla ilgili gerekli incelemenin yapılması talimatını ilçe tarım müdürüne vermiştir. Aynı gün saat 20:09'da köy muhtarıyla görüşme yapılmış ve ilçe müdürüyle birlikte 1 veteriner hekim ve 1 ziraat mühendisi saat 21:00 sıralarında köye gitmiştir.” dedi. Havanın kararması nedeniyle arazide tespit çalışması yapılamadığını vurgulayan Kemikkıran, “Havanın karanlık olması nedeniyle tarım arazilerinde gözlem yapılamamış, Sezai Kayadibi isimli çiftçinin koyun ağılında inceleme yapılmış ve 2 adet telef olmuş, 2 adet ağır yaralı küçükbaş hayvan olduğu tespit edilmiştir. 6 Haziran saat 10:00 sularında İlçe Müdürü ile birlikte 2 ziraat mühendisi köye tekrar gitmiş gece tespiti yapılamayan tarım arazilerinde gerekli incelemeleri yapmış ve toplamda 500 dekar bağ alanında yüzde 60 aşırı yağış zararı tespit edilerek tutanak altına alınmıştır.” diye konuştu. “ÖZEL İDARE TAHLİYE ÇALIŞMASI YAPTI” Nevşehir İl Özel İdaresi ekiplerinin bir gün sonra hasar gören yerlerde su tahliye çalışması yaptığını kaydeden Kemikkıran, “7 Haziran günü  İl Genel Meclis Üyeleri  Gümüşkent köyümüzde şiddetli yağan yağmur nedeniyle sel felaketinde hasar gören köylü vatandaşlarımızı ziyaret edip İl Özel İdaremizin ekipleri tarafından yapılan su tahliye işlemlerini yerinde inceledi. Gümüşkent köyümüzde Genel Sekreterimiz Kamil Duru'nun 8 Haziran günü yapmış olduğu incelemelerde, idaremiz iş makineleri tarafından su tahliye işlemleri yapılmış olduğu tespit edilmiştir. Hava şartlarının yol çalışmalarının başlatılmasına elverişli olmasına müteakip Gümüşkent köyünde köy yolunda sıcak asfalt çalışmaları başlatılacak.” şeklinde konuştu. Kemikkıran, “Hükümetimiz, devletimizin ilgili kurumları ile her türlü afette vatandaşının yanında olmuştur. Olmaya devam edecektir.” dedi.      
CHP İl Başkanı Kamil Gülmez'in sel ve doludan mağdur olan Gümüşkent köyü çiftçileri ile kimsenin ilgilenmediği iddiasına AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, yapılan çalışmaları detaylarıyla anlatarak cevap verdi.

 

 

Gülmez, bir internet sitesine yaptığı açıklamada, “Gümüşkent'te dolu hasarı olmuş. Gümüşkent'teki vatandaşlarımız bize şöyle dediler: Yaklaşık olarak 300 dekar bağımızı dolu vurdu dediler. Biz bunu İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne ve yetkili kişilere bildirdik. Bir kişi gelip de bir hasar tespiti veyahut da derdiniz nedir, biz size nasıl yardımcı olabiliriz demediler dediler. Biz bu konuda iktidarı kınıyoruz dediler. Maalesef bizi sorunlarımızla baş başa bırakıyor dediler.” diye konuştu.

“TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ AYNI GÜN OLAY YERİNDEYDİ”

Bunun üzerine Kemikkıran, bir açıklama yaparak, Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün çiftçilerimizle aynı gün iletişime geçtiğini ve hasar tespit çalışmasının yapıldığını söyledi.

Kemikkıran, 5 Haziran saat 20:03'te İl Tarım Orman Müdürü Özgür Memiş ilgili personeli aramış, Gümüşkent köyünde yoğun yağış nedeniyle oluşan sel sonrası zarar oluştuğunu iletmiş ve konuyla ilgili gerekli incelemenin yapılması talimatını ilçe tarım müdürüne vermiştir. Aynı gün saat 20:09'da köy muhtarıyla görüşme yapılmış ve ilçe müdürüyle birlikte 1 veteriner hekim ve 1 ziraat mühendisi saat 21:00 sıralarında köye gitmiştir.” dedi.

Havanın kararması nedeniyle arazide tespit çalışması yapılamadığını vurgulayan Kemikkıran, “Havanın karanlık olması nedeniyle tarım arazilerinde gözlem yapılamamış, Sezai Kayadibi isimli çiftçinin koyun ağılında inceleme yapılmış ve 2 adet telef olmuş, 2 adet ağır yaralı küçükbaş hayvan olduğu tespit edilmiştir. 6 Haziran saat 10:00 sularında İlçe Müdürü ile birlikte 2 ziraat mühendisi köye tekrar gitmiş gece tespiti yapılamayan tarım arazilerinde gerekli incelemeleri yapmış ve toplamda 500 dekar bağ alanında yüzde 60 aşırı yağış zararı tespit edilerek tutanak altına alınmıştır.” diye konuştu.

“ÖZEL İDARE TAHLİYE ÇALIŞMASI YAPTI”

Nevşehir İl Özel İdaresi ekiplerinin bir gün sonra hasar gören yerlerde su tahliye çalışması yaptığını kaydeden Kemikkıran, “7 Haziran günü  İl Genel Meclis Üyeleri  Gümüşkent köyümüzde şiddetli yağan yağmur nedeniyle sel felaketinde hasar gören köylü vatandaşlarımızı ziyaret edip İl Özel İdaremizin ekipleri tarafından yapılan su tahliye işlemlerini yerinde inceledi. Gümüşkent köyümüzde Genel Sekreterimiz Kamil Duru'nun 8 Haziran günü yapmış olduğu incelemelerde, idaremiz iş makineleri tarafından su tahliye işlemleri yapılmış olduğu tespit edilmiştir. Hava şartlarının yol çalışmalarının başlatılmasına elverişli olmasına müteakip Gümüşkent köyünde köy yolunda sıcak asfalt çalışmaları başlatılacak.” şeklinde konuştu.

Kemikkıran, “Hükümetimiz, devletimizin ilgili kurumları ile her türlü afette vatandaşının yanında olmuştur. Olmaya devam edecektir.” dedi.  

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.