MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Kuzeyli; "Vatandaşa bir sorup, bin ah işitiyoruz"

SİYASET 22.06.2022 - 10:35, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Kuzeyli; "Vatandaşa bir sorup, bin ah işitiyoruz"

İYİ Parti İl Başkanı Av. Alihan Kuzeyli mevcut ekonomik krizden 5'li grup ve onların yanlarındaki iş insanlarından başka herkesin memnun olmadığını söyledi.
    NEVŞEHİR(MHA) İYİ Parti İl Başkanı Av. Alihan Kuzeyli mevcut ekonomik krizden 5'li grup ve onların yanlarındaki iş insanlarından başka herkesin memnun olmadığını söyledi.  İYİ Partinin ekonomi politikaları başkanlığının çalışmaları ve önerileri ile bu durumdan kurtarılabileceğini de dile getiren İl Başkanı Ali Han Kuzeyli, "Ülkemizde çok ciddi bir ekonomik kriz var. Ticaretten, turizmden, tarımdan nemalanan insanlarımız bizzat bana bunu ifade ediyorlar. Bu konudaki önerilirimizi dinlemek istiyorlar. Enflasyon sadece maaşlara yüksek zam yaparak çözülebilecek bir olay değil. Dünyada bu konuda yetişmiş insanlar ve uluslararası kurumlar var. Şu anki durum vatandaşı çok ciddi boyutta sıkıntıya sokuyor. Bu durumdan geliri yüksek olan bir kaç tane şirketin dışında kimse memnun değil. Bunu sadece vatandaş değil, Bakan Nebati çalışmalarımızdan sadece dar gelirli ailelerin sıkıntılı olduğunu söyledi. Sayın Bakan şunu bilmiyor. TÜİK verileri gerçeği yansıtma dahi Türkiye'nin nüfusunun büyük bir bölümü zaten dar gelirli. Bu ülke sadece beşli grup onların yanlarındaki iş insanları ile yönetilemez. Bu ülke buğday üreten çiftçi ile, otel çalışanları ve işletmecileri ile, bu ülke manavla, taksiciyle, bakkal ile birlikte yönetilir. İnsanlarımıza bir dokunup bin ah işitiyorum. Çiftçinin ürettiği çayı müşterisine sunan kıraathaneci de dertli bu durumdan. Daha bugün bir manav dedi ki halden aldığım ürünü hiç üzerine kar bile koymadan satsam bile müşteriden tepki görüyorum diyor. Biz zor durumdayız ve vatandaşla karşı karşıya getiriliyoruz diyor. Burada sanki fiyatlara zam yapan, enflasyonu şişiren iktidar kabahatli değil, tek suçlu esnaf. Gazeteciler bir zam haberi bile yaptıklarında tepki görüyorlar. Biz ekonomi politikaları başkanlığımız ile ciddi bir çalışma yürütüyoruz. Türkiye boyutunda da, Nevşehir genelinde de inşallah insanlarımızı bu dar boğazdan kurtaracağız" diye konuştu.  
İYİ Parti İl Başkanı Av. Alihan Kuzeyli mevcut ekonomik krizden 5'li grup ve onların yanlarındaki iş insanlarından başka herkesin memnun olmadığını söyledi.

 

 

NEVŞEHİR(MHA) İYİ Parti İl Başkanı Av. Alihan Kuzeyli mevcut ekonomik krizden 5'li grup ve onların yanlarındaki iş insanlarından başka herkesin memnun olmadığını söyledi. 

İYİ Partinin ekonomi politikaları başkanlığının çalışmaları ve önerileri ile bu durumdan kurtarılabileceğini de dile getiren İl Başkanı Ali Han Kuzeyli, "Ülkemizde çok ciddi bir ekonomik kriz var. Ticaretten, turizmden, tarımdan nemalanan insanlarımız bizzat bana bunu ifade ediyorlar. Bu konudaki önerilirimizi dinlemek istiyorlar. Enflasyon sadece maaşlara yüksek zam yaparak çözülebilecek bir olay değil. Dünyada bu konuda yetişmiş insanlar ve uluslararası kurumlar var. Şu anki durum vatandaşı çok ciddi boyutta sıkıntıya sokuyor. Bu durumdan geliri yüksek olan bir kaç tane şirketin dışında kimse memnun değil. Bunu sadece vatandaş değil, Bakan Nebati çalışmalarımızdan sadece dar gelirli ailelerin sıkıntılı olduğunu söyledi. Sayın Bakan şunu bilmiyor. TÜİK verileri gerçeği yansıtma dahi Türkiye'nin nüfusunun büyük bir bölümü zaten dar gelirli. Bu ülke sadece beşli grup onların yanlarındaki iş insanları ile yönetilemez. Bu ülke buğday üreten çiftçi ile, otel çalışanları ve işletmecileri ile, bu ülke manavla, taksiciyle, bakkal ile birlikte yönetilir. İnsanlarımıza bir dokunup bin ah işitiyorum. Çiftçinin ürettiği çayı müşterisine sunan kıraathaneci de dertli bu durumdan. Daha bugün bir manav dedi ki halden aldığım ürünü hiç üzerine kar bile koymadan satsam bile müşteriden tepki görüyorum diyor. Biz zor durumdayız ve vatandaşla karşı karşıya getiriliyoruz diyor. Burada sanki fiyatlara zam yapan, enflasyonu şişiren iktidar kabahatli değil, tek suçlu esnaf. Gazeteciler bir zam haberi bile yaptıklarında tepki görüyorlar. Biz ekonomi politikaları başkanlığımız ile ciddi bir çalışma yürütüyoruz. Türkiye boyutunda da, Nevşehir genelinde de inşallah insanlarımızı bu dar boğazdan kurtaracağız" diye konuştu.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.