Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir’de 102 genç dev Türk Bayrağını, Nevşehir Kalesine taşıdı

GÜNCEL 19.05.2021 - 10:26, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Nevşehir’de 102 genç dev Türk Bayrağını, Nevşehir Kalesine taşıdı

Nevşehir’de Mustafa Kemal Atatürk'ün işgal altındaki vatan topraklarımızı kurtarmak ve bağımsızlığımızı ilan etmek adına Samsun'a ayak bastığı ve kurtuluş mücadelesini başlattığı 19 Mayıs 1919'un 102. Yıldönümü dolayısıyla 102 genç dev Türk Bayrağı’nı Nevşehir Kalesine taşıdı.
  Nevşehir Belediyesi tarafından düzenlenen organizasyonda çeşitli branşlarda Türkiye ve bölge derecesi elde eden Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcularının oluşturduğu 102 genç dev Türk Bayrağını Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran ile birlikte Nevşehir Kalesine taşıdı. Yaklaşık 3 kilometrelik yürüyüşün ardından Nevşehir Kalesine ulaşan gençler burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nı okumasıyla program sona erdi.   Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran burada yaptığı açıklamada, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı bir milletin dirilişinin emperyalizme karşı kazandığı zaferin başlangıç tarihi. Yüce Önder Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Kurtuluş Savaşı harekatını başlatmasını anıyoruz. Bizde Nevşehir Belediyesi olarak Nevşehirli genç arkadaşlarımızla, sporcu arkadaşlarımızla bir etkinlik düzenledik. Dev bir bayrağımızı Nevşehir Belediyesi hizmet binamızın önünden Nevşehir Kalesine kadar çıkarttık. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile törenimizi devam ettirdik. Öncelikle Nevşehirli gençlerimizin tüm Türkiye’deki gençlerimizin bayramını kutluyorum” dedi.
Nevşehir’de Mustafa Kemal Atatürk'ün işgal altındaki vatan topraklarımızı kurtarmak ve bağımsızlığımızı ilan etmek adına Samsun'a ayak bastığı ve kurtuluş mücadelesini başlattığı 19 Mayıs 1919'un 102. Yıldönümü dolayısıyla 102 genç dev Türk Bayrağı’nı Nevşehir Kalesine taşıdı.

 

Nevşehir Belediyesi tarafından düzenlenen organizasyonda çeşitli branşlarda Türkiye ve bölge derecesi elde eden Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcularının oluşturduğu 102 genç dev Türk Bayrağını Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran ile birlikte Nevşehir Kalesine taşıdı. Yaklaşık 3 kilometrelik yürüyüşün ardından Nevşehir Kalesine ulaşan gençler burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nı okumasıyla program sona erdi.

 

Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran burada yaptığı açıklamada, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı bir milletin dirilişinin emperyalizme karşı kazandığı zaferin başlangıç tarihi. Yüce Önder Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Kurtuluş Savaşı harekatını başlatmasını anıyoruz. Bizde Nevşehir Belediyesi olarak Nevşehirli genç arkadaşlarımızla, sporcu arkadaşlarımızla bir etkinlik düzenledik. Dev bir bayrağımızı Nevşehir Belediyesi hizmet binamızın önünden Nevşehir Kalesine kadar çıkarttık. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile törenimizi devam ettirdik. Öncelikle Nevşehirli gençlerimizin tüm Türkiye’deki gençlerimizin bayramını kutluyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.