MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir'in gururu Esra Yıldız, olimpiyatlarda çeyrek finale yükseldi

SPOR 30.07.2021 - 12:40, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Nevşehir'in gururu Esra Yıldız, olimpiyatlarda çeyrek finale yükseldi

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın yedinci gününde boksta kadınlar 60 kiloda Esra Yıldız, çeyrek finale yükselme karşılaşmasını Nevşehir’de bulunan ailesi dualar eşliğinde izledi.
  Kokugikan Arena'da Esra Yıldız, Arjantinli rakibi Dayana Erika Sanchez'le son 16 turunda karşılaştı. Esra ilk raunttu, 5 hakemin 3'ünde fazla puan alarak önde tamamlamayı başardı. İkinci rauntta atak oynayan 24 yaşındaki milli boksör Esra Yıldız, bütün hakemlerden tam puan aldı. Son rauntta da üstünlüğünü koruyan Esra Yıldız, adını çeyrek finale yazdırdı.   Milli boksör Esra Yıldız’ın karşılaşmasını ise ailesi Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde AK Parti Nevşehir milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir ve vatandaşlarla takip etti. Anne Selma Yıldız karşılaşmanın başından sonuna kadar dualar eşliğinde kızının maçını takip ederken baba Tahsin Yıldız ise heyecandan oturamadı.   Kızlarının çeyrek finale çıkmasının ardından büyük sevinç yaşayan anne Selma Yıldız, “Esra’mdan altın madalya bekliyorum. Dualarım kızımla. Maç esnasında okuduğum dua bende kalsın ama çok heyecan vardı. Kızım olimpiyatlara gittiği günden beri uyuyamıyorum. Kızımla son olarak dün konuştum. Bana anne dua edin dualarınızı bekliyorum dedi. İnşallah maçları kazanırım dedi. Bizde dualarımız seninle dedik. Kızım çok çalıştı. 12 yaşında boksa gitti. Ben istememiştim. Kendisi başardı buralara kadar geldi. Nedim hocamın çabasıyla başardı. İnşallah altın madalyayı Türkiye’ye getirir. Kızımın Türkiye’yi temsil etmesi çok güzel bir duygu. O duyguyu anlatamam” dedi. Baba Tahsin Yıldız ise çok heyecanlı olduğunu şuan bir şey demekten güçlük çektiğini ifade etti.   Esra Yıldız’ın ablası Tuğba Yıldız, “ Çok heyecanlıyım. Çok güzel bir duygu. Diyecek bir şey yok. Herkese teşekkür ederim bize destek verdikleri için. Sabah bir antrenman yapıyor akşam bir antrenman yapıyordu. Bizimle hiç ilgilenmiyordu. Sürekli antrenmana gidiyordu. Çok çekti, aile hayatı yoktu derken kız kardeşi Sude Yıldız ise “Ablam gerçekten bunları hak etti ve başardı. Çok zor çalışıyordu. Çalışmaları gerçekten çok zordu. Yaşam hayatı yoktu. Gezmiyordu. Hak etti” dedi.   Aile ile birlikte Esra Yıldız’ın boks mücadelesini izleyen AK Parti Nevşehir milletvekili Mustafa Açıkgöz’de açıklamasında, “Bugün çok mutluyuz, gururluyuz. Öncelikle tüm Türkiye’yi tebrik ediyoruz. Nevşehir’imizin gururu Esra kızımızı tebrik ediyoruz. İnşallah bu yolun sonu altın madalya olacak. Bugünlerde hainlerin, alçakların ormanlarımıza verdiği zararı sonrasında bu mutsuz günümüzde bizleri mutlu etti. Gururlandı. Ben inanıyorum ki Esra kızımız Türkiye’yi sevince boğacak ve Allah’ın izni ile altın madalya ile Türkiye’ye dönecek” şeklinde konuştu.   Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran’da açıklamasında, “Çok heyecanlandık. Esra kızımız Nevşehir’i bir ilki yaşattı. Olimpiyatta bir sporcumuz var. Annesi ile babasına da söyledim. Nevşehir’imize inşallah bir olimpiyat madalyası kazandıracak ve o madalya da altın madalya olacak. Çok heyecanlıyız, çok gururluyuz” diye konuştu.  
2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın yedinci gününde boksta kadınlar 60 kiloda Esra Yıldız, çeyrek finale yükselme karşılaşmasını Nevşehir’de bulunan ailesi dualar eşliğinde izledi.

 

Kokugikan Arena'da Esra Yıldız, Arjantinli rakibi Dayana Erika Sanchez'le son 16 turunda karşılaştı. Esra ilk raunttu, 5 hakemin 3'ünde fazla puan alarak önde tamamlamayı başardı. İkinci rauntta atak oynayan 24 yaşındaki milli boksör Esra Yıldız, bütün hakemlerden tam puan aldı. Son rauntta da üstünlüğünü koruyan Esra Yıldız, adını çeyrek finale yazdırdı.

 

Milli boksör Esra Yıldız’ın karşılaşmasını ise ailesi Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde AK Parti Nevşehir milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir ve vatandaşlarla takip etti. Anne Selma Yıldız karşılaşmanın başından sonuna kadar dualar eşliğinde kızının maçını takip ederken baba Tahsin Yıldız ise heyecandan oturamadı.

 

Kızlarının çeyrek finale çıkmasının ardından büyük sevinç yaşayan anne Selma Yıldız, “Esra’mdan altın madalya bekliyorum. Dualarım kızımla. Maç esnasında okuduğum dua bende kalsın ama çok heyecan vardı. Kızım olimpiyatlara gittiği günden beri uyuyamıyorum. Kızımla son olarak dün konuştum. Bana anne dua edin dualarınızı bekliyorum dedi. İnşallah maçları kazanırım dedi. Bizde dualarımız seninle dedik. Kızım çok çalıştı. 12 yaşında boksa gitti. Ben istememiştim. Kendisi başardı buralara kadar geldi. Nedim hocamın çabasıyla başardı. İnşallah altın madalyayı Türkiye’ye getirir. Kızımın Türkiye’yi temsil etmesi çok güzel bir duygu. O duyguyu anlatamam” dedi. Baba Tahsin Yıldız ise çok heyecanlı olduğunu şuan bir şey demekten güçlük çektiğini ifade etti.

 

Esra Yıldız’ın ablası Tuğba Yıldız, “ Çok heyecanlıyım. Çok güzel bir duygu. Diyecek bir şey yok. Herkese teşekkür ederim bize destek verdikleri için. Sabah bir antrenman yapıyor akşam bir antrenman yapıyordu. Bizimle hiç ilgilenmiyordu. Sürekli antrenmana gidiyordu. Çok çekti, aile hayatı yoktu derken kız kardeşi Sude Yıldız ise “Ablam gerçekten bunları hak etti ve başardı. Çok zor çalışıyordu. Çalışmaları gerçekten çok zordu. Yaşam hayatı yoktu. Gezmiyordu. Hak etti” dedi.

 

Aile ile birlikte Esra Yıldız’ın boks mücadelesini izleyen AK Parti Nevşehir milletvekili Mustafa Açıkgöz’de açıklamasında, “Bugün çok mutluyuz, gururluyuz. Öncelikle tüm Türkiye’yi tebrik ediyoruz. Nevşehir’imizin gururu Esra kızımızı tebrik ediyoruz. İnşallah bu yolun sonu altın madalya olacak. Bugünlerde hainlerin, alçakların ormanlarımıza verdiği zararı sonrasında bu mutsuz günümüzde bizleri mutlu etti. Gururlandı. Ben inanıyorum ki Esra kızımız Türkiye’yi sevince boğacak ve Allah’ın izni ile altın madalya ile Türkiye’ye dönecek” şeklinde konuştu.

 

Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran’da açıklamasında, “Çok heyecanlandık. Esra kızımız Nevşehir’i bir ilki yaşattı. Olimpiyatta bir sporcumuz var. Annesi ile babasına da söyledim. Nevşehir’imize inşallah bir olimpiyat madalyası kazandıracak ve o madalya da altın madalya olacak. Çok heyecanlıyız, çok gururluyuz” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.