MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehir’in İlk UR-GE Pojesi NESİAD’dan

NEVŞEHİR 17.06.2022 - 16:49, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Nevşehir’in İlk UR-GE Pojesi NESİAD’dan

Nevşehir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (NESİAD) Makine İmalatı ve Ana Metal Sanayi Kümelenmesi URGE Projesi kabul edildi.
    Nevşehir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (NESİAD) Makine İmalatı ve Ana Metal Sanayi Kümelenmesi URGE Projesi kabul edildi. T.C. Ticaret Bakanlığı, Ahiler Kalkınma Ajansı koordinasyonu ve NESİAD iş birliği ile NESİAD üyelerinin devlet yardımlarından etkin bir şekilde yararlanmalarını sağlamak ve pazarlama kabiliyetlerini geliştirmek amacıyla, T.C. Ticaret Bakanlığı'nın 2010/8 Sayılı “Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ” (UR-GE) çerçevesinde 3 yıl sürecek olan “Makine İmalatı ve Ana Metal Sanayi Kümelenmesi” UR-GE Projesi başvurusu kabul edilmiştir. Ahiler Kalkınma Ajansı koordinasyonu ile gerçekleşen programa NESİAD Üyeleri Akyüzler, Blokbims, ETT Gas, Maymak, Neksan, Nevsaç, OMS, ROMS firmalarının bir araya gelmesi ile gerçekleşecek. Konu hakkında açıklama yapan NESİAD Başkanı Mustafa Ertaş, Şehrimizin ilk Uluslararası projesini gerçekleştirmekten gurur duyuyoruz. Firmalarımızın bir araya gelerek kendilerini geliştirmeleri, ihtiyaçlarını belirlemelerini ve birlikte hareket etmelerini sağlayacak bu proje uluslararası iş birliklerimizin artarak şehrimizin ve ülkemizin ihracatına katkı sağlayacaktır. Böyle bir proje yapmak bizim için çok önem taşımaktadır, bu gibi uluslararası projelerin gün geçtikçe artması, firmaların projelere olan ilgilerinin artmasını temenni ederim dedi. Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bekir Varol ise; UR-GE Projeleri, benzer sektörlerde bir araya gelen firmaların ortak ihtiyaçlarının tespit edilerek uluslararası düzeyde rekabetçi yönlerinin geliştirilmesinin amaçlandığı 3 yıl süreli projelerden oluşmaktadır. Proje süresince, katılımcı firmaların ihtiyaç analizleri gerçekleştirilecek, kendilerine eğitim ve danışmanlık hizmetleri verilecek, fuar ziyaretleri, ticaret heyetleri ve alım heyetleri gibi yurtdışı pazarlama faaliyetleri düzenlenecektir. Projemizin NESİAD üyelerine, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ederim dedi.
Nevşehir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (NESİAD) Makine İmalatı ve Ana Metal Sanayi Kümelenmesi URGE Projesi kabul edildi.

 

 

Nevşehir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (NESİAD) Makine İmalatı ve Ana Metal Sanayi Kümelenmesi URGE Projesi kabul edildi.

T.C. Ticaret Bakanlığı, Ahiler Kalkınma Ajansı koordinasyonu ve NESİAD iş birliği ile NESİAD üyelerinin devlet yardımlarından etkin bir şekilde yararlanmalarını sağlamak ve pazarlama kabiliyetlerini geliştirmek amacıyla, T.C. Ticaret Bakanlığı'nın 2010/8 Sayılı “Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ” (UR-GE) çerçevesinde 3 yıl sürecek olan “Makine İmalatı ve Ana Metal Sanayi Kümelenmesi” UR-GE Projesi başvurusu kabul edilmiştir.

Ahiler Kalkınma Ajansı koordinasyonu ile gerçekleşen programa NESİAD Üyeleri Akyüzler, Blokbims, ETT Gas, Maymak, Neksan, Nevsaç, OMS, ROMS firmalarının bir araya gelmesi ile gerçekleşecek.

Konu hakkında açıklama yapan NESİAD Başkanı Mustafa Ertaş, Şehrimizin ilk Uluslararası projesini gerçekleştirmekten gurur duyuyoruz. Firmalarımızın bir araya gelerek kendilerini geliştirmeleri, ihtiyaçlarını belirlemelerini ve birlikte hareket etmelerini sağlayacak bu proje uluslararası iş birliklerimizin artarak şehrimizin ve ülkemizin ihracatına katkı sağlayacaktır. Böyle bir proje yapmak bizim için çok önem taşımaktadır, bu gibi uluslararası projelerin gün geçtikçe artması, firmaların projelere olan ilgilerinin artmasını temenni ederim dedi.

Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bekir Varol ise; UR-GE Projeleri, benzer sektörlerde bir araya gelen firmaların ortak ihtiyaçlarının tespit edilerek uluslararası düzeyde rekabetçi yönlerinin geliştirilmesinin amaçlandığı 3 yıl süreli projelerden oluşmaktadır. Proje süresince, katılımcı firmaların ihtiyaç analizleri gerçekleştirilecek, kendilerine eğitim ve danışmanlık hizmetleri verilecek, fuar ziyaretleri, ticaret heyetleri ve alım heyetleri gibi yurtdışı pazarlama faaliyetleri düzenlenecektir. Projemizin NESİAD üyelerine, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ederim dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.