MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Nevşehirli hayırsever Afrika’da su kuyusu açtı

GÜNCEL 22.03.2021 - 10:06, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Nevşehirli hayırsever Afrika’da su kuyusu açtı

Avanos ilçesine bağlı Kuyulukışla köyünde yaşayan Şanal ailesi adına İHH Nevşehir İnsani Yardım Derneği aracılığıyla Afrika’da mağdur insanların suya kavuşmasına vesile olundu.
  Nevşehir İHH tarafından, “Su gibi aziz ol” sloganıyla başlatılan su kuyusu açma projesi devam ediyor. Daha önce susuzlukla kıvranan çeşitli coğrafyalarda Müslümanları tüketilebilecek temiz suya kavuşturan proje kapsamında, bu kez Mali ülkesindeki bir köyde su kuyusu açılıp kullanıma sunuldu. Kuyulukışla köyünden Şahin ve Döne Şanal çifti adına Mali’deki Kokofata şehrine bağlı Bougarya köyüne su kuyusu açıldı. En yakın su kuyusuna kilometrelerce uzakta olmaları nedeniyle içme suyunu saatlerce ellerinde taşıdıkları bidon benzeri kaplarla köylerine getiren Müslüman halk, artık yanı başlarındaki kuyudan su alabiliyor.   İHH Nevşehir Başkanı Baki Öncel, su kuyusunun açılmasının ardından insanların derhal faydalanmaya başladığını anlatan Öncel, su kuyusunun koordinat bilgilerinin yer aldığı belge ile fotoğraflarını aileye teslim etti. Öncel, Afrika’nın bazı bölgelerinde insanların içme suyu ihtiyacının hat safhada olduğunu belirtti. Döne Şanal ve oğlu Cemal Şenal da İHH’nın çalışmalarını takdirle takip ettiklerini ifade ederek, “Mazlum Müslümanlar yolunuzu gözlüyor. İyi ki varsınız” dedi.   Su hayattır deriz hep ama suyun aslında ne denli kıymetli olduğunu bolluk içindeyken biz anlayamayabiliyor hatta israf edebiliyoruz. Halbuki bir yudum su için kadim topraklarda nice Müslüman kardeşimiz yürüyerek kilometrelerce öteden su getiriyor. Ve bu bir iki gün değil hayatları boyunca sürüyor.   İHH’nın su kuyusu açma çabaları tüm hayırseverlerden büyük takdir toplamaya devam ediyor.   Su Kuyusu Açma Projesi Hakkında Bilgi Almak İçin: Baki Öncel : 0535 213 3257
Avanos ilçesine bağlı Kuyulukışla köyünde yaşayan Şanal ailesi adına İHH Nevşehir İnsani Yardım Derneği aracılığıyla Afrika’da mağdur insanların suya kavuşmasına vesile olundu.

 

Nevşehir İHH tarafından, “Su gibi aziz ol” sloganıyla başlatılan su kuyusu açma projesi devam ediyor. Daha önce susuzlukla kıvranan çeşitli coğrafyalarda Müslümanları tüketilebilecek temiz suya kavuşturan proje kapsamında, bu kez Mali ülkesindeki bir köyde su kuyusu açılıp kullanıma sunuldu. Kuyulukışla köyünden Şahin ve Döne Şanal çifti adına Mali’deki Kokofata şehrine bağlı Bougarya köyüne su kuyusu açıldı. En yakın su kuyusuna kilometrelerce uzakta olmaları nedeniyle içme suyunu saatlerce ellerinde taşıdıkları bidon benzeri kaplarla köylerine getiren Müslüman halk, artık yanı başlarındaki kuyudan su alabiliyor.

 

İHH Nevşehir Başkanı Baki Öncel, su kuyusunun açılmasının ardından insanların derhal faydalanmaya başladığını anlatan Öncel, su kuyusunun koordinat bilgilerinin yer aldığı belge ile fotoğraflarını aileye teslim etti. Öncel, Afrika’nın bazı bölgelerinde insanların içme suyu ihtiyacının hat safhada olduğunu belirtti. Döne Şanal ve oğlu Cemal Şenal da İHH’nın çalışmalarını takdirle takip ettiklerini ifade ederek, “Mazlum Müslümanlar yolunuzu gözlüyor. İyi ki varsınız” dedi.

 

Su hayattır deriz hep ama suyun aslında ne denli kıymetli olduğunu bolluk içindeyken biz anlayamayabiliyor hatta israf edebiliyoruz.

Halbuki bir yudum su için kadim topraklarda nice Müslüman kardeşimiz yürüyerek kilometrelerce öteden su getiriyor. Ve bu bir iki gün değil hayatları boyunca sürüyor.

 

İHH’nın su kuyusu açma çabaları tüm hayırseverlerden büyük takdir toplamaya devam ediyor.

 

Su Kuyusu Açma Projesi Hakkında Bilgi Almak İçin:

Baki Öncel : 0535 213 3257

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.