Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Recep Tayyip Erdoğan Proje İmam Hatip Lisesi Teknofest finallerinde

EĞİTİM 23.08.2021 - 18:29, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Recep Tayyip Erdoğan Proje İmam Hatip Lisesi Teknofest finallerinde

Türkiye'nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST 2021 kapsamında TÜBİTAK 2. Liseler Arası İHA yarışması Döner Kanat kategorisinde Recep Tayyip Erdoğan Proje İmam Hatip Lisesi Hür-Kanat İHA Takımı Detay Tasarım Raporunda da başarı göstererek TEKNOFEST finalistleri arasına adını yazdırdı.
  Öğrencileri İnsansız Hava Araçları (İHA) teknolojilerine yönlendirmek, çalışmalar yapmalarına destek olarak bilgi, beceri ve kabiliyetlerini geliştirmek ve ülkemizin İHA teknolojisinde sahip olduğu rekabet gücünü arttırmak, ülkemizi İHA teknolojisinde başarılı olan ulusal ve uluslararası öğrencilerin buluşma noktası haline getirmek amacıyla düzenlenen TEKNOFEST İnsansız Hava Araçları Yarışmasında Türkiye finalistleri arasına girerek ilimizi temsil edecek olması gururlandırdı.   Hür-Kanat İHA Takımı Recep Tayyip Erdoğan Proje İmam Hatip Lisesi Teknoloji Kulubü “Amacımız robotik kodlama, elektronik, havacılık ve yazılım alanlarında çalışmalar yapmak ve bu alanda farkındalık oluşturarak TÜBİTAK, TEKNOFEST gibi ulusal ve uluslararası yarışmalara katılmaktır. Takımın kuruluşunda ülkemiz adına neler yapabiliriz, burada bize düşen görev nedir diyerek elimizi taşın altına koymaya çalıştığımız bu yolda, milli teknoloji hamlesinde yer almak isteyen öğrencilerimizle bir katkı sağlamaya çalıştık. Bu katkıyı bir üst seviyeye çıkartarak daha iyisini yapmaya odaklandık. Hür-Kanat’ın manuel uçuşlarını başarıyla tamamladık, otonom olarak çalıştırılması için denemelerimiz oldu ve geliştirmeye devam ediyoruz. İnşallah bunu da başaracağız ve TEKNOFEST’ten dereceyle döneceğiz. Okulumuza, ilimize bu gururu yaşatacağız. ” diyen takım çalışmalarını özveriyle devam ettiriyor.   İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, “Bilgiyi ve teknolojiyi kullanarak ortaya yeni projeler çıkaran gençlerimizin gayreti takdire şayandır. İnanıyorum ki bu azimle devam ettiklerinle başarıları ulusal ve uluslararası alanda yeni bir çığır açacaktır. Bizler de her zaman onların destekçisi olacağız.” diyerek Recep Tayyip Erdoğan Proje İmam Hatip Lisesi proje ekibinde yer alan kıymetli öğretmenimizi, sevgili öğrencilerimizi ve değerli okul yöneticilerimizi tebrik ederek başarılarının devamını diliyorum” dedi.  
Türkiye'nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST 2021 kapsamında TÜBİTAK 2. Liseler Arası İHA yarışması Döner Kanat kategorisinde Recep Tayyip Erdoğan Proje İmam Hatip Lisesi Hür-Kanat İHA Takımı Detay Tasarım Raporunda da başarı göstererek TEKNOFEST finalistleri arasına adını yazdırdı.

 

Öğrencileri İnsansız Hava Araçları (İHA) teknolojilerine yönlendirmek, çalışmalar yapmalarına destek olarak bilgi, beceri ve kabiliyetlerini geliştirmek ve ülkemizin İHA teknolojisinde sahip olduğu rekabet gücünü arttırmak, ülkemizi İHA teknolojisinde başarılı olan ulusal ve uluslararası öğrencilerin buluşma noktası haline getirmek amacıyla düzenlenen TEKNOFEST İnsansız Hava Araçları Yarışmasında Türkiye finalistleri arasına girerek ilimizi temsil edecek olması gururlandırdı.

 

Hür-Kanat İHA Takımı Recep Tayyip Erdoğan Proje İmam Hatip Lisesi Teknoloji Kulubü “Amacımız robotik kodlama, elektronik, havacılık ve yazılım alanlarında çalışmalar yapmak ve bu alanda farkındalık oluşturarak TÜBİTAK, TEKNOFEST gibi ulusal ve uluslararası yarışmalara katılmaktır. Takımın kuruluşunda ülkemiz adına neler yapabiliriz, burada bize düşen görev nedir diyerek elimizi taşın altına koymaya çalıştığımız bu yolda, milli teknoloji hamlesinde yer almak isteyen öğrencilerimizle bir katkı sağlamaya çalıştık. Bu katkıyı bir üst seviyeye çıkartarak daha iyisini yapmaya odaklandık. Hür-Kanat’ın manuel uçuşlarını başarıyla tamamladık, otonom olarak çalıştırılması için denemelerimiz oldu ve geliştirmeye devam ediyoruz. İnşallah bunu da başaracağız ve TEKNOFEST’ten dereceyle döneceğiz. Okulumuza, ilimize bu gururu yaşatacağız. ” diyen takım çalışmalarını özveriyle devam ettiriyor.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, “Bilgiyi ve teknolojiyi kullanarak ortaya yeni projeler çıkaran gençlerimizin gayreti takdire şayandır. İnanıyorum ki bu azimle devam ettiklerinle başarıları ulusal ve uluslararası alanda yeni bir çığır açacaktır. Bizler de her zaman onların destekçisi olacağız.” diyerek Recep Tayyip Erdoğan Proje İmam Hatip Lisesi proje ekibinde yer alan kıymetli öğretmenimizi, sevgili öğrencilerimizi ve değerli okul yöneticilerimizi tebrik ederek başarılarının devamını diliyorum” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.