Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Signagi ile Ortahisar Belediyeleri arasında kardeş şehir protokolü imzalandı

BELEDİYELER 19.08.2021 - 19:06, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Signagi ile Ortahisar Belediyeleri arasında kardeş şehir protokolü imzalandı

Signagi kasabasındaki Bodbe Manastırında düzenlenen imza törenine Tiflis Büyükelçimiz Fatma Ceren Yazgan, Gürcistan Ortodoks Kilisesi Bodbe Mitropoliti Yakob, Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş, Signagi Belediye Başkanı Giorgi Gogilasvili ve diğer yetkililer katıldı.
  Signagi kasabasındaki Bodbe Manastırında düzenlenen imza törenine Tiflis Büyükelçimiz Fatma Ceren Yazgan, Gürcistan Ortodoks Kilisesi Bodbe Mitropoliti Yakob, Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş, Signagi Belediye Başkanı Giorgi Gogilasvili ve diğer yetkililer katıldı.                                              Manastırın avlusunda düzenlenen törende, kardeş şehir protokolünün imzalanmasının ardından konuşan Signagi Belediye Başkanı Giorgi GOGİLASVİLİ; "Bugün iki belediye arasında kardeşlik ilişkileri geliştirecek bu anlaşmanın imzalanması gerçekten tarihi bir gelişmedir. Signagi ile Ortahisar arasındaki kardeşlik ilişkileri, sadece şehirler veya bölgeler arasındaki ilişkileri değil aynı zamanda Türk-Gürcü ilişkilerini de güçlendirecektir. Kapadokya'da doğan Azize Nino, Gürcistan'a gelerek Hristiyanlığı yaymıştır. Azize Nino'nun mezarı da Bodbe Manastırında yer almaktadır.” dedi.   Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa ATEŞ ise; “Bu imza törenine katılmaktan dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz. Ortahisar Belediyesi olarak biz Kapadokya’nın Merkezinde yer almaktayız. Azize Nino Evi ve Kilisesi de kasabamızda bulunmaktadır. Kapadokya bölgesi, doğal güzellikleri ve tarihi değerleri ile çok önemli bir alandır. Signagi ve Ortahisar arasında imzalanan kardeş şehir protokolüne büyük önem veriyoruz. Kardeş şehir fikri, 2017 yılında Gürcistan Kültür ve Anıtları Koruma Bakanı Mikheil GİORGADZE’nin ve 2019 yılında da Büyükelçimiz Fatma Ceren YAZGAN ile beraberindeki heyetin Kapadokyayı ve kasabamızı ziyaretlerinde ortaya çıkmıştı. Bugün attığımız imzalarla da kardeşliğimiz resmileşti. Bizleri burada çok güzel ağırlayan Signagi yetkililerine çok teşekkür ederiz. Kendilerini de mutlaka Ortahisar’a bekliyoruz.” dedi.   Büyükelçi Fatma Ceren YAZGAN da; “Azize Nino bir Anadolu insanı olarak Kapadokya Ortahisar'da doğmuştur. Mezarı ise Gürcistan Signagi'deki Bodbe Manastırında bulunmaktadır. Azize Nino, Türk ve Gürcü halkları arasındaki ilişkilerde çok güçlü bir bağdır. Aslında biz kardeş şehir protokolü ile bu mevcut köprüyü biraz daha görünür kıldık. Bu anlaşma, dostluğumuzun yanı sıra, ileriki dönemlerde Türkiye ile Gürcistan, Ortahisar ve Signagi turizmine de büyük katkılar sağlayacaktır.” dedi.   Daha sonra Bodbe Manastırı’nın iç avlusunda Ortahisar konulu fotoğraf sergisi düzenlendi. Sergiyi gezen heyete ve misafirlere Kapadokya bölgesi ve Ortahisar tanıtıldı. Sergi, manastırı ziyaret eden diğer turistler tarafından da büyük ilgi gördü.
Signagi kasabasındaki Bodbe Manastırında düzenlenen imza törenine Tiflis Büyükelçimiz Fatma Ceren Yazgan, Gürcistan Ortodoks Kilisesi Bodbe Mitropoliti Yakob, Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş, Signagi Belediye Başkanı Giorgi Gogilasvili ve diğer yetkililer katıldı.

 

Signagi kasabasındaki Bodbe Manastırında düzenlenen imza törenine Tiflis Büyükelçimiz Fatma Ceren Yazgan, Gürcistan Ortodoks Kilisesi Bodbe Mitropoliti Yakob, Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş, Signagi Belediye Başkanı Giorgi Gogilasvili ve diğer yetkililer katıldı.

                                            

Manastırın avlusunda düzenlenen törende, kardeş şehir protokolünün imzalanmasının ardından konuşan Signagi Belediye Başkanı Giorgi GOGİLASVİLİ; "Bugün iki belediye arasında kardeşlik ilişkileri geliştirecek bu anlaşmanın imzalanması gerçekten tarihi bir gelişmedir. Signagi ile Ortahisar arasındaki kardeşlik ilişkileri, sadece şehirler veya bölgeler arasındaki ilişkileri değil aynı zamanda Türk-Gürcü ilişkilerini de güçlendirecektir. Kapadokya'da doğan Azize Nino, Gürcistan'a gelerek Hristiyanlığı yaymıştır. Azize Nino'nun mezarı da Bodbe Manastırında yer almaktadır.” dedi.

 

Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa ATEŞ ise; “Bu imza törenine katılmaktan dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz. Ortahisar Belediyesi olarak biz Kapadokya’nın Merkezinde yer almaktayız. Azize Nino Evi ve Kilisesi de kasabamızda bulunmaktadır. Kapadokya bölgesi, doğal güzellikleri ve tarihi değerleri ile çok önemli bir alandır. Signagi ve Ortahisar arasında imzalanan kardeş şehir protokolüne büyük önem veriyoruz. Kardeş şehir fikri, 2017 yılında Gürcistan Kültür ve Anıtları Koruma Bakanı Mikheil GİORGADZE’nin ve 2019 yılında da Büyükelçimiz Fatma Ceren YAZGAN ile beraberindeki heyetin Kapadokyayı ve kasabamızı ziyaretlerinde ortaya çıkmıştı. Bugün attığımız imzalarla da kardeşliğimiz resmileşti. Bizleri burada çok güzel ağırlayan Signagi yetkililerine çok teşekkür ederiz. Kendilerini de mutlaka Ortahisar’a bekliyoruz.” dedi.

 

Büyükelçi Fatma Ceren YAZGAN da; “Azize Nino bir Anadolu insanı olarak Kapadokya Ortahisar'da doğmuştur. Mezarı ise Gürcistan Signagi'deki Bodbe Manastırında bulunmaktadır. Azize Nino, Türk ve Gürcü halkları arasındaki ilişkilerde çok güçlü bir bağdır. Aslında biz kardeş şehir protokolü ile bu mevcut köprüyü biraz daha görünür kıldık. Bu anlaşma, dostluğumuzun yanı sıra, ileriki dönemlerde Türkiye ile Gürcistan, Ortahisar ve Signagi turizmine de büyük katkılar sağlayacaktır.” dedi.

 

Daha sonra Bodbe Manastırı’nın iç avlusunda Ortahisar konulu fotoğraf sergisi düzenlendi. Sergiyi gezen heyete ve misafirlere Kapadokya bölgesi ve Ortahisar tanıtıldı. Sergi, manastırı ziyaret eden diğer turistler tarafından da büyük ilgi gördü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.