MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Suvermez'de hayvan hakları anlatıldı

NEVŞEHİR 08.06.2022 - 11:09, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Suvermez'de hayvan hakları anlatıldı

Suvermez köyünde, hem köyde eğitim gören ilk ve ortaokul öğrencilerine, hem de yerel halka yönelik bir seminer düzenlendi.
    NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir İl Özel İdaresi köylerde yaşayan sokak hayvanları ile ilgili yapılması gereken iş ve işlemler 5199 sayılı Sokak Hayvanlarını Koruma Kanununda değerlendirilmekte.   Kanunda da yer aldığı üzere; Kurumlar arası dayanışma ve iş birliğini artırmak amacıyla diğer kamu ve özel kurum ve kuruluşlarla ortak bir çalışma yürütülerek alanında uzman personellerle seminerler düzenlenmesi planlanmıştır. Bu kapsamda; Tarım ve Orman Bakanlığı, 8. Şube Müdürlüğünden Ürgüp Şefi/ Veteriner Hekim Tekin Keçeci ve Kapadokya İl Özel İdareler ve Belediyeler Birliği, Hayvan Kasabasından Veteriner Hekim Rıdvan Şimşek ile Derinkuyu, Suvermez  köyünde, hem köyde eğitim gören ilk ve ortaokul öğrencilerine, hem de yerel halka yönelikbir seminer düzenlendi.   Veteriner hekim Rıdvan Şimşek tarafından sokak hayvanlarının yaşam alanları, yasal hakları, kısırlaştırmanın önemi, davranışlarının altında yatan ihtiyaçları, nasıl davranmamız gerektiği, onların beden dilleri ve hareketleri ile ne anlatmak istedikleri hakkında aydınlatıcı bilgiler verildi. Bununla beraber bir sorun karşısında nerelere başvurmaları gerektiği anlatıldı. İlgili yasal süreçler ve Hayvan Kasabası işleyişi hakkında Veteriner Hekimce gerekli bilgilendirmeler yapıldı.   Seminer sonrası sokak hayvanlarının yanımıza gelmesi üzerine çocuklarla uygulamalı beden dilini anlama, hayvana yaklaşım ve hayvan sevgisi deneyimleme fırsatı oldu. 
Suvermez köyünde, hem köyde eğitim gören ilk ve ortaokul öğrencilerine, hem de yerel halka yönelik bir seminer düzenlendi.

 

 

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir İl Özel İdaresi köylerde yaşayan sokak hayvanları ile ilgili yapılması gereken iş ve işlemler 5199 sayılı Sokak Hayvanlarını Koruma Kanununda değerlendirilmekte.  

Kanunda da yer aldığı üzere; Kurumlar arası dayanışma ve iş birliğini artırmak amacıyla diğer kamu ve özel kurum ve kuruluşlarla ortak bir çalışma yürütülerek alanında uzman personellerle seminerler düzenlenmesi planlanmıştır. Bu kapsamda; Tarım ve Orman Bakanlığı, 8. Şube Müdürlüğünden Ürgüp Şefi/ Veteriner Hekim Tekin Keçeci ve Kapadokya İl Özel İdareler ve Belediyeler Birliği, Hayvan Kasabasından Veteriner Hekim Rıdvan Şimşek ile Derinkuyu, Suvermez  köyünde, hem köyde eğitim gören ilk ve ortaokul öğrencilerine, hem de yerel halka yönelikbir seminer düzenlendi.  

Veteriner hekim Rıdvan Şimşek tarafından sokak hayvanlarının yaşam alanları, yasal hakları, kısırlaştırmanın önemi, davranışlarının altında yatan ihtiyaçları, nasıl davranmamız gerektiği, onların beden dilleri ve hareketleri ile ne anlatmak istedikleri hakkında aydınlatıcı bilgiler verildi. Bununla beraber bir sorun karşısında nerelere başvurmaları gerektiği anlatıldı. İlgili yasal süreçler ve Hayvan Kasabası işleyişi hakkında Veteriner Hekimce gerekli bilgilendirmeler yapıldı.  

Seminer sonrası sokak hayvanlarının yanımıza gelmesi üzerine çocuklarla uygulamalı beden dilini anlama, hayvana yaklaşım ve hayvan sevgisi deneyimleme fırsatı oldu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.