MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Touristica UNESCO Photo Safari’nin ilk etabı Kapadokya’da tamamlandı

KÜLTÜR-SANAT 26.09.2021 - 18:58, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Touristica UNESCO Photo Safari’nin ilk etabı Kapadokya’da tamamlandı

UNESCO’NUN 17 Kültürel Mirasını kapsayacak Foto Safari’nin ilki, 23-25 Eylül tarihlerinde Kapadokya’da gerçekleşti
  Fotoğraf tutkunları, Türkiye'nin UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki kültürel, tarihi ve doğal zenginliklerinin bulunduğu alanların tanıtımı amacıyla başlatılan "Touristica UNESCO Photo Safari" etkinliğinin ilk ayağında Kapadokya'yı fotoğrafladı.   Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansının (TGA) desteği, Türkiye Tanıtma Platformu (TUTAP), Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği (TUYED) iş birliğinde düzenlenen etkinliğe katılan 64 fotoğraf tutkunu katıldı. Fotoğraf meraklıları, 3 gün boyunca Göreme, Güvercinlik Vadisi, Zelve-Paşabağlar Ören Yeri, Çavuşin, Kaymaklı Yeraltı Şehri, Avanos ve Ürgüp'te tarihi ve kültürel alanların yanında Kapadokya bölgesindeki doğal kaya oluşumlarını fotoğrafladı. Safarinin son gününde ise Kapadokya balon turu ve fotoğraflaması gerçekleşti.   Dereceye giren fotoğraflara para ödülü verilecek   Photo Safari Organizasyon Komitesi Başkanı Serdar Karaduman; Projede bu yıl Türkiye’nin UNESCO DÜNYA KÜLTÜREL miraslarından 17 ana unsuru fotoğraflanacağını söyledi. Karaduman, “İlk etabımızı Kapadokya’da tamamladık. Fotoğraf tutkunlarının organizasyonumuza gösterdiği ilgiden çok memnunuz. Kapadokya katılımcıları, çektikleri fotoğrafları 28 Eylül'e kadar organizasyon kapsamında düzenlenen ödüllü yarışmaya gönderebilecek. Türkiye’nin önemli fotoğraf sanatçılarından oluşan seçici kurulumuzun değerlendirmeleri sonucu, Kapadokya etabının sonuçları 8 Ekim'de Safranbolu’da açıklanacak. En iyi seçilen birinci fotoğrafın sahibine 5 bin, ikincisine 4 bin, üçüncüsüne 3 bin lira ödülün verileceği yarışmanın birincisi aynı zamanda 20 bin liralık büyük ödül için yarışa devam edecek” dedi.   TOURISTICA UNESCO PHOTO SAFARI, 6-9 Ekim tarihleri arasında Bursa Cumalıkızık ve Safranbolu Karabük turuyla devam edecek.   Fotoğrafseverler ve kültür turizmine ilgi duyan herkesin katılabileceği foto safarinin ikinci etabında UNESCO unsuru olan Bursa Cumalıkızık ve Safranbolu fotoğraflanacak. 18 yaşını doldurmuş herkesin katılabileceği safari, bu etabında da yine kazananlara ödül vermeye devam edecek.  
UNESCO’NUN 17 Kültürel Mirasını kapsayacak Foto Safari’nin ilki, 23-25 Eylül tarihlerinde Kapadokya’da gerçekleşti

 

Fotoğraf tutkunları, Türkiye'nin UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki kültürel, tarihi ve doğal zenginliklerinin bulunduğu alanların tanıtımı amacıyla başlatılan "Touristica UNESCO Photo Safari" etkinliğinin ilk ayağında Kapadokya'yı fotoğrafladı.

 

Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansının (TGA) desteği, Türkiye Tanıtma Platformu (TUTAP), Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği (TUYED) iş birliğinde düzenlenen etkinliğe katılan 64 fotoğraf tutkunu katıldı. Fotoğraf meraklıları, 3 gün boyunca Göreme, Güvercinlik Vadisi, Zelve-Paşabağlar Ören Yeri, Çavuşin, Kaymaklı Yeraltı Şehri, Avanos ve Ürgüp'te tarihi ve kültürel alanların yanında Kapadokya bölgesindeki doğal kaya oluşumlarını fotoğrafladı. Safarinin son gününde ise Kapadokya balon turu ve fotoğraflaması gerçekleşti.

 

Dereceye giren fotoğraflara para ödülü verilecek

 

Photo Safari Organizasyon Komitesi Başkanı Serdar Karaduman; Projede bu yıl Türkiye’nin UNESCO DÜNYA KÜLTÜREL miraslarından 17 ana unsuru fotoğraflanacağını söyledi. Karaduman, “İlk etabımızı Kapadokya’da tamamladık. Fotoğraf tutkunlarının organizasyonumuza gösterdiği ilgiden çok memnunuz. Kapadokya katılımcıları, çektikleri fotoğrafları 28 Eylül'e kadar organizasyon kapsamında düzenlenen ödüllü yarışmaya gönderebilecek. Türkiye’nin önemli fotoğraf sanatçılarından oluşan seçici kurulumuzun değerlendirmeleri sonucu, Kapadokya etabının sonuçları 8 Ekim'de Safranbolu’da açıklanacak. En iyi seçilen birinci fotoğrafın sahibine 5 bin, ikincisine 4 bin, üçüncüsüne 3 bin lira ödülün verileceği yarışmanın birincisi aynı zamanda 20 bin liralık büyük ödül için yarışa devam edecek” dedi.

 

TOURISTICA UNESCO PHOTO SAFARI, 6-9 Ekim tarihleri arasında Bursa Cumalıkızık ve Safranbolu Karabük turuyla devam edecek.

 

Fotoğrafseverler ve kültür turizmine ilgi duyan herkesin katılabileceği foto safarinin ikinci etabında UNESCO unsuru olan Bursa Cumalıkızık ve Safranbolu fotoğraflanacak. 18 yaşını doldurmuş herkesin katılabileceği safari, bu etabında da yine kazananlara ödül vermeye devam edecek.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.