MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Turizm ve termal yatırım şimdilik beklemede

TURİZM 04.11.2020 - 11:50, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Turizm ve termal yatırım şimdilik beklemede

Nevşehir Merkeze bağlı Göre kasabasında Belediyenin turizm ve termal yatırım konusunda henüz bir gelişme kaydedilemedi.
  NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Merkeze bağlı Göre kasabasında Belediyenin turizm ve termal yatırım konusunda henüz bir gelişme kaydedilemedi.     Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Göre Belediye Başkanı Mustafa Topçu, beldenin eski yerleşim alanı olarak bilinen ve içerisinde tarihi dokunun da yer aldığı bölgenin restore edilerek bölge turizmine kazandırılması konusunda henüz bir mesafe alınamadığını söyledi.     Öte yandan belde de bulunan termal rezervin değerlendirilmesi konusunda İl Özel idaresinin söz konusu alanı satışa çıkardığını ifade eden Başkan Topçu, bu alanda yeni bir sondaj çalışmasının yapılmasının gündemde olduğunu belirtti.     Topçu, “Kasabamızın eski yerleşim alanı olan alanın Ürgüp’teki Kayakapı gibi restore edilerek turizme kazandırılması konusunda şu ana kadar bir çok görüşmelerde bulunduk. Ama istediğimiz düzeyde bir yatırımcı bulamadık. Diğer yandan termal su rezervinin değerlendirilmesi konusunda da il özel idaresi o alanı satışa çıkardı. Ve yeni bir sondaj çalışmasının yapılacağı bildirildi” açıklamalarında bulundu.   
Nevşehir Merkeze bağlı Göre kasabasında Belediyenin turizm ve termal yatırım konusunda henüz bir gelişme kaydedilemedi.

 

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Merkeze bağlı Göre kasabasında Belediyenin turizm ve termal yatırım konusunda henüz bir gelişme kaydedilemedi.  

 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Göre Belediye Başkanı Mustafa Topçu, beldenin eski yerleşim alanı olarak bilinen ve içerisinde tarihi dokunun da yer aldığı bölgenin restore edilerek bölge turizmine kazandırılması konusunda henüz bir mesafe alınamadığını söyledi.  

 

Öte yandan belde de bulunan termal rezervin değerlendirilmesi konusunda İl Özel idaresinin söz konusu alanı satışa çıkardığını ifade eden Başkan Topçu, bu alanda yeni bir sondaj çalışmasının yapılmasının gündemde olduğunu belirtti.  

 

Topçu, “Kasabamızın eski yerleşim alanı olan alanın Ürgüp’teki Kayakapı gibi restore edilerek turizme kazandırılması konusunda şu ana kadar bir çok görüşmelerde bulunduk. Ama istediğimiz düzeyde bir yatırımcı bulamadık. Diğer yandan termal su rezervinin değerlendirilmesi konusunda da il özel idaresi o alanı satışa çıkardı. Ve yeni bir sondaj çalışmasının yapılacağı bildirildi” açıklamalarında bulundu. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.