Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Türkiye'de normalleşme süreci başlıyor

GÜNCEL 10.05.2021 - 11:04, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Türkiye'de normalleşme süreci başlıyor

17 Mayıs’tan sonra kademeli normalleşme için geri sayım başladı. 17 Mayıs’tan sonra normalleşmeye kademe kademe geçilecek.
Öncelikle okulların açılması ve sınavların yapılması planlanıyor. Ayrıca normalleşmenin insan hareketliliğinin en az olduğu sektörlerden başlaması bekleniyor. Küçük esnaf ve işletmeler belli kurallar dahilinde açılacak. Yaş kısıtlaması bulunan kişilere yönelik sokak yasakları da hafta sonlarından başlayarak kademeli hafifletilecek. AVM’lerin en az 10 günlük kademeli esnemenin sonuçları görüldükten sonra yüzde 50 kapasite ile açılması planlanıyor. Her ilde vaka sayıları, hasta, ağır hasta ve ölüm oranları takip edilecek. Alınan sonuçlara göre illerde yavaş yavaş normalleşme adımları atılmaya başlanacak. Haziranda 30 milyon doz BioNTech aşısının gelmesi bekleniyor. Aşılar gelinceye kadar kontrol elden bırakılmayacak. Aşılar geldiğinde ise aşılama hız kazanacak. Böylece normalleşme ile aşılama paralel ilerleyecek. Nikâh salonlarının azami yüzde 25 kapasitesinin aşılmaması şartlarına uyarak kademeli açılması da beklentiler arasında yer alıyor. Cami ve mescitlerde benzer kurallar çerçevesinde cemaatle namaz kılınmaya başlanacak.
17 Mayıs’tan sonra kademeli normalleşme için geri sayım başladı. 17 Mayıs’tan sonra normalleşmeye kademe kademe geçilecek.
  • Öncelikle okulların açılması ve sınavların yapılması planlanıyor.

  • Ayrıca normalleşmenin insan hareketliliğinin en az olduğu sektörlerden başlaması bekleniyor. Küçük esnaf ve işletmeler belli kurallar dahilinde açılacak.

  • Yaş kısıtlaması bulunan kişilere yönelik sokak yasakları da hafta sonlarından başlayarak kademeli hafifletilecek.

  • AVM’lerin en az 10 günlük kademeli esnemenin sonuçları görüldükten sonra yüzde 50 kapasite ile açılması planlanıyor.

  • Her ilde vaka sayıları, hasta, ağır hasta ve ölüm oranları takip edilecek. Alınan sonuçlara göre illerde yavaş yavaş normalleşme adımları atılmaya başlanacak.

  • Haziranda 30 milyon doz BioNTech aşısının gelmesi bekleniyor. Aşılar gelinceye kadar kontrol elden bırakılmayacak. Aşılar geldiğinde ise aşılama hız kazanacak. Böylece normalleşme ile aşılama paralel ilerleyecek.

  • Nikâh salonlarının azami yüzde 25 kapasitesinin aşılmaması şartlarına uyarak kademeli açılması da beklentiler arasında yer alıyor.

  • Cami ve mescitlerde benzer kurallar çerçevesinde cemaatle namaz kılınmaya başlanacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.