MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Türkiye ilk kez yurtdışına balon ihraç etti

GÜNCEL 26.06.2021 - 17:18, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Türkiye ilk kez yurtdışına balon ihraç etti

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde üretimine başlanılan sıcak hava balonu ilk kez yurtdışına ihraç edildi.
  Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesinde bulunan Pasha Balloons Üretim A.Ş. tarafından yerli ve milli ilk balonun üretilmesinin ardından ilk balon ihracatı da Ruanda’ya gerçekleştirildi. Dünyanın bir çok ülkesinden talep gören yerli ve milli sıcak hava balonları kısa zaman sonra ise tüm dünyada havalanacak. Pasha Balloons Genel Müdürü Hakan Zengin yaptığı açıklamada, ilk ihracatımızı Ruanda Cumhuriyeti’ne gerçekleştirmiş bulunuyoruz dedi. Zengin, “Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) ülkemizde sivil havacılık otoritesi. Uluslar arası sivil havacılık kanunlarına göre 192 ülkenin imza attığı kurallar çerçevesinde ilk ihracatımızı Ruanda Cumhuriyetine yaptık. Ruanda’nın tip kabulünü yapmış olması bizim için onur ve gurur verici. Bu, SHGM için de önemli.  Zira SHGM bir sivil hava aracı başka bir ülkeye satmış durumda.  Hava aracı üretimi amacıyla sertifikasyon sürecimizi 2019 yılında tamamladık” dedi.   “Afrika ve Avrupa’dan yerli balonu bekliyorlar”   Türkiye’nin üretmiş olduğu ilk ve tek yerli milli balon üretim firması olan Pasha Balloons Genel Müdürü Hakan Zengin, Afrika ve Avrupa’dan bir çok bekleyen ülke olduğunu ifade etti. Zengin,  “Afrika ve Avrupa’dan çok bekleyenimiz var. Mısır, Hindistan ve Çin’den talepler geldi. Tip kabulü ile Afrika’da sıkıntımız kalmadı Afrika’ya rahatça gönderebileceğiz” diye konuştu.   “Yerli balon ülke ekonomisine katkı sunuyor”   Türkiye’de üretimine başlanılan yerli ve milli balonların ülke ekonomisine ciddi katkılar sağladığını ifade eden Zengin, “Maddi olarak ülke ekonomisine ciddi katkı sağlanıyor. Türkiye’de yaklaşık 300 sıcak hava balonu var. Maliyeti adet başına 100-150 bin avro civarında” şeklinde konuştu.
Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde üretimine başlanılan sıcak hava balonu ilk kez yurtdışına ihraç edildi.

 

Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesinde bulunan Pasha Balloons Üretim A.Ş. tarafından yerli ve milli ilk balonun üretilmesinin ardından ilk balon ihracatı da Ruanda’ya gerçekleştirildi. Dünyanın bir çok ülkesinden talep gören yerli ve milli sıcak hava balonları kısa zaman sonra ise tüm dünyada havalanacak. Pasha Balloons Genel Müdürü Hakan Zengin yaptığı açıklamada, ilk ihracatımızı Ruanda Cumhuriyeti’ne gerçekleştirmiş bulunuyoruz dedi. Zengin, “Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) ülkemizde sivil havacılık otoritesi. Uluslar arası sivil havacılık kanunlarına göre 192 ülkenin imza attığı kurallar çerçevesinde ilk ihracatımızı Ruanda Cumhuriyetine yaptık. Ruanda’nın tip kabulünü yapmış olması bizim için onur ve gurur verici. Bu, SHGM için de önemli.  Zira SHGM bir sivil hava aracı başka bir ülkeye satmış durumda.  Hava aracı üretimi amacıyla sertifikasyon sürecimizi 2019 yılında tamamladık” dedi.

 

“Afrika ve Avrupa’dan yerli balonu bekliyorlar”

 

Türkiye’nin üretmiş olduğu ilk ve tek yerli milli balon üretim firması olan Pasha Balloons Genel Müdürü Hakan Zengin, Afrika ve Avrupa’dan bir çok bekleyen ülke olduğunu ifade etti. Zengin,  “Afrika ve Avrupa’dan çok bekleyenimiz var. Mısır, Hindistan ve Çin’den talepler geldi. Tip kabulü ile Afrika’da sıkıntımız kalmadı Afrika’ya rahatça gönderebileceğiz” diye konuştu.

 

“Yerli balon ülke ekonomisine katkı sunuyor”

 

Türkiye’de üretimine başlanılan yerli ve milli balonların ülke ekonomisine ciddi katkılar sağladığını ifade eden Zengin, “Maddi olarak ülke ekonomisine ciddi katkı sağlanıyor. Türkiye’de yaklaşık 300 sıcak hava balonu var. Maliyeti adet başına 100-150 bin avro civarında” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.