MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Uçhisar Belediyesi ile İskele Belediyesi, kardeşlik protokolü imzalandı

BELEDİYELER 26.05.2022 - 08:59, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Uçhisar Belediyesi ile İskele Belediyesi, kardeşlik protokolü imzalandı

İskele Belediyesi ile Uçhisar Belediyesi arasında bağların ve işbirliğin güçlenerek geliştirilmesi için ilk adım olan protokol İskele Atatürk Kültür Merkezi’nde yer alan tören ile imzalanarak hayata geçirildi.
  Törende konuşma yapan Belediye Başkanı Osman Süslü, “Kıbrıs’la tarihi kültür ve sosyolojik bağlarımız olduğundan dolayı, İskele Belediyesi ile kardeşlik protokolüne imza atmak bizim için önemli bir gelişme. Kardeş belediye olarak ilk çalışmamız 1974 Kıbrıs Barış Harekâtından sonra camiye dönüştürülen Turnalar Camisinin restorasyonunu aslına uygun bir şekilde gerçekleştireceğiz. Bununla birlikte bayanlarımız arasında gastronomi konusunda eğitim ve bilgi alışverişinde bulunulması için karşılıklı ziyaretlerimiz devam edecektir. Yakın bir zamanda İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nu ve heyetini iâde-i ziyâret için kasabamıza bekliyoruz. Protokolün her iki belediye için hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerinde bulunurken İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ise: “Hiçbir ayırım gözetmeksizin tüm hemşerilerimizin karşılıklı ilişkimize katılma olanağını güvence altına alarak, özgürlük, demokrasi, eşitlik ve hukukun üstünlüğü evrensel kurallarına ve ülkelerimiz arasında süregelen ilişkilere uygun olarak şehirlerimizi birbirine kardeş belediye ilan ediyoruz” dedi.   Konuşmaların ardından kardeş kent belediye protokolüne imzalar atıldı.
İskele Belediyesi ile Uçhisar Belediyesi arasında bağların ve işbirliğin güçlenerek geliştirilmesi için ilk adım olan protokol İskele Atatürk Kültür Merkezi’nde yer alan tören ile imzalanarak hayata geçirildi.

 

Törende konuşma yapan Belediye Başkanı Osman Süslü, “Kıbrıs’la tarihi kültür ve sosyolojik bağlarımız olduğundan dolayı, İskele Belediyesi ile kardeşlik protokolüne imza atmak bizim için önemli bir gelişme. Kardeş belediye olarak ilk çalışmamız 1974 Kıbrıs Barış Harekâtından sonra camiye dönüştürülen Turnalar Camisinin restorasyonunu aslına uygun bir şekilde gerçekleştireceğiz. Bununla birlikte bayanlarımız arasında gastronomi konusunda eğitim ve bilgi alışverişinde bulunulması için karşılıklı ziyaretlerimiz devam edecektir. Yakın bir zamanda İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nu ve heyetini iâde-i ziyâret için kasabamıza bekliyoruz. Protokolün her iki belediye için hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerinde bulunurken İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ise: “Hiçbir ayırım gözetmeksizin tüm hemşerilerimizin karşılıklı ilişkimize katılma olanağını güvence altına alarak, özgürlük, demokrasi, eşitlik ve hukukun üstünlüğü evrensel kurallarına ve ülkelerimiz arasında süregelen ilişkilere uygun olarak şehirlerimizi birbirine kardeş belediye ilan ediyoruz” dedi.

 

Konuşmaların ardından kardeş kent belediye protokolüne imzalar atıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.