MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Urgenç, 'Okullarımızda ciddi bir sorun yok'

EĞİTİM 05.10.2021 - 12:10, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Urgenç, 'Okullarımızda ciddi bir sorun yok'

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç, pandemi dolayısıyla Nevşehir'deki okullarda ciddi bir sorunun bulunmadığını ancak İş-Kur tarafından okullara görevlendirilen personel sayısının mutlaka artırılması gerektiğini söyledi.
  NEVŞEHİR(MHA) Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç, pandemi dolayısıyla Nevşehir'deki okullarda ciddi bir sorunun bulunmadığını ancak İş-Kur tarafından okullara görevlendirilen personel sayısının mutlaka artırılması gerektiğini söyledi.     Urgenç, "Şu anda okullarımızda gördüğümüz kadarıyla ciddi bir sıkıntı yok. Ancak, bu süreçte eğitim devam ettirilebilmesi için ciddi tedbirler alınması gerekiyor. Bunun için Nevşehir Valiliğinden şunu talep etmiştik. Ders saatlerinin 30 dakikaya indirilmesi, ilkokullarda teneffüs saatlerinin fıarklılaştırılmasını ve öğle arasının kaldırılarak çocukların evlerinde yemeklerini yemelerinin sağlanması gibi taleplerde bulunmuştuk. Ancak bize verilen cevapta bunun Bakanlığın bir kararı olabileceği iletildi. Milli eğitim bakanlığının bu konulardaki kararları Valiliğe ve milli eğitim müdürlüklerine bırakması gerektiğini düşünüyorum. Okullarımızda personel ve güvenlik görevlisi yetersiz. Bu yıl okullarımıza 180 temizlik ve güvenlik personeli verildi İşkur'dan. Geçtiğimiz yıllarda her okula 3-4 personel verilirken bu yıl okul başına 1 personel dahi verilemedi. Bu sayının artırılması gerek. Okulları ziyaretlerimizde görüyoruz öğretmenlerimiz fedakarca sınıfları paspaslayıp, koridorları temizliyorlar. Azıl işi eğitim olan öğretmenlerimizi bu duruma düşürmeyelim" dedi.      
Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç, pandemi dolayısıyla Nevşehir'deki okullarda ciddi bir sorunun bulunmadığını ancak İş-Kur tarafından okullara görevlendirilen personel sayısının mutlaka artırılması gerektiğini söyledi.

 

NEVŞEHİR(MHA) Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Tayfur Urgenç, pandemi dolayısıyla Nevşehir'deki okullarda ciddi bir sorunun bulunmadığını ancak İş-Kur tarafından okullara görevlendirilen personel sayısının mutlaka artırılması gerektiğini söyledi.  

 

Urgenç, "Şu anda okullarımızda gördüğümüz kadarıyla ciddi bir sıkıntı yok. Ancak, bu süreçte eğitim devam ettirilebilmesi için ciddi tedbirler alınması gerekiyor. Bunun için Nevşehir Valiliğinden şunu talep etmiştik. Ders saatlerinin 30 dakikaya indirilmesi, ilkokullarda teneffüs saatlerinin fıarklılaştırılmasını ve öğle arasının kaldırılarak çocukların evlerinde yemeklerini yemelerinin sağlanması gibi taleplerde bulunmuştuk. Ancak bize verilen cevapta bunun Bakanlığın bir kararı olabileceği iletildi. Milli eğitim bakanlığının bu konulardaki kararları Valiliğe ve milli eğitim müdürlüklerine bırakması gerektiğini düşünüyorum. Okullarımızda personel ve güvenlik görevlisi yetersiz. Bu yıl okullarımıza 180 temizlik ve güvenlik personeli verildi İşkur'dan. Geçtiğimiz yıllarda her okula 3-4 personel verilirken bu yıl okul başına 1 personel dahi verilemedi. Bu sayının artırılması gerek. Okulları ziyaretlerimizde görüyoruz öğretmenlerimiz fedakarca sınıfları paspaslayıp, koridorları temizliyorlar. Azıl işi eğitim olan öğretmenlerimizi bu duruma düşürmeyelim" dedi.  

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.