Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Ürgüp’te arpa ve buğday hasatları yapan biçerdöverlerin denetimi yapılıyor

İLÇELER 03.08.2021 - 12:19, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Ürgüp’te arpa ve buğday hasatları yapan biçerdöverlerin denetimi yapılıyor

İltaş ve Akçaören köylerinde arpa ve buğday hasatı yapılıyor. Hasatta faaliyet gösteren biçerdöverlerin denetimi yapıldı.
  Yapılan denetimler hakkında bilgi veren Oda Başkanı Mustafa Korkmaz, "İltaş ve Akçaören köyü arazilerinde bulunan arpa ve buğday hasatına katıldık. İlçemizde hububat hasadının başlaması ile birlikte biçerdöverler faaliyetlerini artırdı. Hasatta çalışan 4 adet biçerdöverin teknik ve evrak kontrolleri Tarım müdürlüğü Ziraat mühendisi arkadaşlarımız tarafından yapıldı. Kuraklık nedeniyle verim düşüklüğü olduğunu göz ardı etmeden dikkatli bir şekilde hasat edilmesini istedik. En az verim kaybı ile hasat yapılması konusunda sözlü mutabakat sağladık. Sezon öncesi de biçerdöver sahibi arkadaşlarla görüşme sağlamış dikkat edilmesi hususunda temkinlerde bulunmuştuk. Bu süreçte biçerdöverlerin ürünleri usulüne uygun yapıp yapmadıklarını, sürücülerin, sahiplerinin ve biçerdöverlerin belgelerini kontrol ederek üreticilerimizin mağduriyet yaşamamalarını istiyoruz" dedi.   İlkbahar döneminde yaşanan olumsuz hava şartları nedeniyle çiftçilerin kötü bir hasat dönemi geçirmekte olduklarını da belirten Korkmaz, "Çiftçilerimiz zor durumdalar, bu yıl çiftçilerimiz bir çok doğal afetle mücadele etmek zorunda kaldı fakat ister istemez kuraklığa yenik düştük. Üreticilerimiz ülkemizde yaşanan orman yangınları nedeniyle kendi durumlarından daha çok ülkemizin durumuna üzülmekteler. Denetimlerde çiftçilerimiz öncelikli olarak hayvan ve ağaç kaybının yaşandığı bu süreçten ülkemizin biran evvel kurtulmasını istemekteler. Ülkemiz bir daha böyle felaketler yaşamasın. Günümüze şükürler olsun, üreten eller var olsun, çiftçimizin ürünü bol kazancı bereketli olsun.” ifadelerine yer verdi.    
İltaş ve Akçaören köylerinde arpa ve buğday hasatı yapılıyor. Hasatta faaliyet gösteren biçerdöverlerin denetimi yapıldı.

 

Yapılan denetimler hakkında bilgi veren Oda Başkanı Mustafa Korkmaz, "İltaş ve Akçaören köyü arazilerinde bulunan arpa ve buğday hasatına katıldık. İlçemizde hububat hasadının başlaması ile birlikte biçerdöverler faaliyetlerini artırdı. Hasatta çalışan 4 adet biçerdöverin teknik ve evrak kontrolleri Tarım müdürlüğü Ziraat mühendisi arkadaşlarımız tarafından yapıldı. Kuraklık nedeniyle verim düşüklüğü olduğunu göz ardı etmeden dikkatli bir şekilde hasat edilmesini istedik. En az verim kaybı ile hasat yapılması konusunda sözlü mutabakat sağladık. Sezon öncesi de biçerdöver sahibi arkadaşlarla görüşme sağlamış dikkat edilmesi hususunda temkinlerde bulunmuştuk. Bu süreçte biçerdöverlerin ürünleri usulüne uygun yapıp yapmadıklarını, sürücülerin, sahiplerinin ve biçerdöverlerin belgelerini kontrol ederek üreticilerimizin mağduriyet yaşamamalarını istiyoruz" dedi.

 

İlkbahar döneminde yaşanan olumsuz hava şartları nedeniyle çiftçilerin kötü bir hasat dönemi geçirmekte olduklarını da belirten Korkmaz, "Çiftçilerimiz zor durumdalar, bu yıl çiftçilerimiz bir çok doğal afetle mücadele etmek zorunda kaldı fakat ister istemez kuraklığa yenik düştük. Üreticilerimiz ülkemizde yaşanan orman yangınları nedeniyle kendi durumlarından daha çok ülkemizin durumuna üzülmekteler. Denetimlerde çiftçilerimiz öncelikli olarak hayvan ve ağaç kaybının yaşandığı bu süreçten ülkemizin biran evvel kurtulmasını istemekteler. Ülkemiz bir daha böyle felaketler yaşamasın. Günümüze şükürler olsun, üreten eller var olsun, çiftçimizin ürünü bol kazancı bereketli olsun.” ifadelerine yer verdi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.