Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Ürgüp ve köylerinde arpa ve buğdaylar biçilmeye başladı

İLÇELER 28.06.2021 - 13:57, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Ürgüp ve köylerinde arpa ve buğdaylar biçilmeye başladı

Ürgüp Ziraat Odası Başkanı Mustafa Korkmaz, tarımsal alanlarda bu yılın ilk arpa hasadına başlandığını ifade ederek bir mesaj yayınladı.
Ürgüp ve köylerinde arpa ve buğdaylar biçilmeye başladı.   Ürgüp Ziraat Odası Başkanı Mustafa Korkmaz, tarımsal alanlarda bu yılın ilk arpa hasadına başlandığını ifade ederek, “Bu yıl çiftçimiz kuraklık, dolu ve don afetleri ile karşı karşıya kaldı, sürekli fiyatı artan yem, gübre ve mazota rağmen zor şartlarda üretimlerini sürdürmeye çalışıyorlar. Hasat başladı bizde biçerdöver sürücüleri ve sahipleri ile sıkı bir sözlü uyarı ve anlaşma yaptık. Arpa hasadında ve biçim işlerinde, mahsulün tabandan işlenmesini, biçerdöverlerin süratli kullanılmamasını ve dane kaybı olabilecek saatlerde de biçim yapılmaması konusunda fikir birliği yaparak, dane kaybının önlenmesi konusunda da anlaştık.   Birde önemli hususlardan bir tanesi lütfen arazide hasadı yapılacak olan arpa, buğday tarlaları yanında, yakınında sigara içmeyelim, ateş yakmayalım, izmarit atmayalım. Bir yıllık emeklerimizi beş dakika da yok etmeyelim. Çiftçimizin bir yıl gözüne baktığı ürünlerini yangınla heba etmeyelim yazıktır günahtır. Bu yılın bereketli, bol kazançlı, kazasız ve belasız geçmesini temenni ediyorum, yaşadığımız salgın hastalık döneminde gıdanın, üretimin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırladık” dedi.   Aksalur Mahallesinde bulunan Ferhat Bozdemir, “kuraklık ürünlerimizi olumsuz etkiledi bütün çiftçi arkadaşlarım sıkıntıda duyuyorum, Karadağ mevkiinde kendi tarlamda yetiştirdiğim sertifikalı Tarım 92 cinsi arpayı hasat ettik, hamdolsun kuraklığa rağmen tarlamda maşallah verim çok güzel, üretmekten dolayı mutluluk duyuyorum. Ülkemiz içinde üretimin artmasının ekonomide güçlenmemize sebep olacağını belirterek bütün üreticilere bereketli bir hasat yılı dilerim.” dedi  
Ürgüp Ziraat Odası Başkanı Mustafa Korkmaz, tarımsal alanlarda bu yılın ilk arpa hasadına başlandığını ifade ederek bir mesaj yayınladı.

Ürgüp ve köylerinde arpa ve buğdaylar biçilmeye başladı.

 

Ürgüp Ziraat Odası Başkanı Mustafa Korkmaz, tarımsal alanlarda bu yılın ilk arpa hasadına başlandığını ifade ederek, “Bu yıl çiftçimiz kuraklık, dolu ve don afetleri ile karşı karşıya kaldı, sürekli fiyatı artan yem, gübre ve mazota rağmen zor şartlarda üretimlerini sürdürmeye çalışıyorlar. Hasat başladı bizde biçerdöver sürücüleri ve sahipleri ile sıkı bir sözlü uyarı ve anlaşma yaptık. Arpa hasadında ve biçim işlerinde, mahsulün tabandan işlenmesini, biçerdöverlerin süratli kullanılmamasını ve dane kaybı olabilecek saatlerde de biçim yapılmaması konusunda fikir birliği yaparak, dane kaybının önlenmesi konusunda da anlaştık.

 

Birde önemli hususlardan bir tanesi lütfen arazide hasadı yapılacak olan arpa, buğday tarlaları yanında, yakınında sigara içmeyelim, ateş yakmayalım, izmarit atmayalım. Bir yıllık emeklerimizi beş dakika da yok etmeyelim. Çiftçimizin bir yıl gözüne baktığı ürünlerini yangınla heba etmeyelim yazıktır günahtır. Bu yılın bereketli, bol kazançlı, kazasız ve belasız geçmesini temenni ediyorum, yaşadığımız salgın hastalık döneminde gıdanın, üretimin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırladık” dedi.

 

Aksalur Mahallesinde bulunan Ferhat Bozdemir, “kuraklık ürünlerimizi olumsuz etkiledi bütün çiftçi arkadaşlarım sıkıntıda duyuyorum, Karadağ mevkiinde kendi tarlamda yetiştirdiğim sertifikalı Tarım 92 cinsi arpayı hasat ettik, hamdolsun kuraklığa rağmen tarlamda maşallah verim çok güzel, üretmekten dolayı mutluluk duyuyorum. Ülkemiz içinde üretimin artmasının ekonomide güçlenmemize sebep olacağını belirterek bütün üreticilere bereketli bir hasat yılı dilerim.” dedi

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.