Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Uzman Psikiyatri Demirci ‘ Psikiyatrik hastalıklar artık toplumda kabul görmeye başladı.’

SAĞLIK 17.01.2022 - 17:44, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Uzman Psikiyatri Demirci ‘ Psikiyatrik hastalıklar artık toplumda kabul görmeye başladı.’

Uzman Psikiyatri Doktor’u Selda Yavuz Demirci ile psikiyatrik hastalıklar ve toplumun pskiyatrik hastalıklar ile tedavilere olan bakış açısını konuştuk.
    NEVŞEHİR (KHA)- Demirci öncelikle psikiyatrik hastalıklara değinirken psikiyatrik tedavi uygulamaları hakkında ‘’Kliniğimizde şu anda bir takım psikiyatrik hastalıklar; depresyon bipolar affektif bozukluk şizofreni gibi bir takım psikiyatrik hastalıklara yönelik hizmetlerimiz olduğu kadar aynı zamanda aile terapisi eş terapisi çift terapisi ve ergen problemlerine yönelikte hizmet vermekteyim. Psikiyatri alanında hem medikal tedavi hem de psikoterapi hizmeti veriyorum. Psikoterapi daha çok hangi hastalıklara ya da hangi durumlarda uygulanır gibi sorular geliyor. Psikoterapi hizmeti daha çok psikiyatrik hastalıkların kendisinde uygulanabildiği kadar iletişim problemleri eşler arasındaki uyum problemleri ya da ergen ve aile problemleri gibi bir takım sıkıntılı durumlarda da uygulanabilir. Aynı zamanda psikiyatrik hastalıklarda, kaygı hastalıklarında, depresyonda, psikoz dediğimiz şizofreni hastalıklarında da psikoterapi uygulamaktayız. Psikoterapinin farklı çeşitleri bulunmaktadır. Şu anda ben kliniğimde aktif olarak kabul kararlılık terapisi ve aynı zamanda göz hareketleri ile duyarsızlaşma ve yeniden işleme denilen EMDR terapisini uygulamaktayım. Ve özellikle EMDR terapisinden olabildiğince etkili sonuçlar almaktayım. Madde ve alkol bağımlılığı alanında aynı zamanda depresyon hastalarında, kaygı bozukluklarında, EMDR terapisi çok başarılı bir şekilde tarafımdan uygulanmaktadır’’ İfadelerini kullandı. Toplumun psikiyatrik hastalıklara olan bakış açısında ki düzelme eğiliminden son derece memnun olduğunu dile getiren Demirci ‘’Son dönemlerde psikiyatrik hastalıklara ve psikiyatrik tedavilere karşı bakış açısı olabildiğince düzelme eğiliminde ve bu da beni gerçekten mutlu ediyor. İlk başta Kliniğimi açtım da acaba psikiyatrik hastalıklar ya da psikiyatrik hastalar bunu kabullenmekte zorlanır mı yakınları tarafından psikiyatriye getirilir mi şüpheleri ve soru işaretleri varken kafamda Şu anda görüyorum ki birçok kişi bu konuda bilinçlenmiş ve psikiyatrik tedavi alma ihtiyacı hissedip destek alıyorlar. Bu da beni gayet mutlu ediyor’’ dedi.  
Uzman Psikiyatri Doktor’u Selda Yavuz Demirci ile psikiyatrik hastalıklar ve toplumun pskiyatrik hastalıklar ile tedavilere olan bakış açısını konuştuk.

 


  NEVŞEHİR (KHA)- Demirci öncelikle psikiyatrik hastalıklara değinirken psikiyatrik tedavi uygulamaları hakkında ‘’Kliniğimizde şu anda bir takım psikiyatrik hastalıklar; depresyon bipolar affektif bozukluk şizofreni gibi bir takım psikiyatrik hastalıklara yönelik hizmetlerimiz olduğu kadar aynı zamanda aile terapisi eş terapisi çift terapisi ve ergen problemlerine yönelikte hizmet vermekteyim. Psikiyatri alanında hem medikal tedavi hem de psikoterapi hizmeti veriyorum. Psikoterapi daha çok hangi hastalıklara ya da hangi durumlarda uygulanır gibi sorular geliyor. Psikoterapi hizmeti daha çok psikiyatrik hastalıkların kendisinde uygulanabildiği kadar iletişim problemleri eşler arasındaki uyum problemleri ya da ergen ve aile problemleri gibi bir takım sıkıntılı durumlarda da uygulanabilir. Aynı zamanda psikiyatrik hastalıklarda, kaygı hastalıklarında, depresyonda, psikoz dediğimiz şizofreni hastalıklarında da psikoterapi uygulamaktayız. Psikoterapinin farklı çeşitleri bulunmaktadır. Şu anda ben kliniğimde aktif olarak kabul kararlılık terapisi ve aynı zamanda göz hareketleri ile duyarsızlaşma ve yeniden işleme denilen EMDR terapisini uygulamaktayım. Ve özellikle EMDR terapisinden olabildiğince etkili sonuçlar almaktayım. Madde ve alkol bağımlılığı alanında aynı zamanda depresyon hastalarında, kaygı bozukluklarında, EMDR terapisi çok başarılı bir şekilde tarafımdan uygulanmaktadır’’ İfadelerini kullandı.


Toplumun psikiyatrik hastalıklara olan bakış açısında ki düzelme eğiliminden son derece memnun olduğunu dile getiren Demirci ‘’Son dönemlerde psikiyatrik hastalıklara ve psikiyatrik tedavilere karşı bakış açısı olabildiğince düzelme eğiliminde ve bu da beni gerçekten mutlu ediyor. İlk başta Kliniğimi açtım da acaba psikiyatrik hastalıklar ya da psikiyatrik hastalar bunu kabullenmekte zorlanır mı yakınları tarafından psikiyatriye getirilir mi şüpheleri ve soru işaretleri varken kafamda Şu anda görüyorum ki birçok kişi bu konuda bilinçlenmiş ve psikiyatrik tedavi alma ihtiyacı hissedip destek alıyorlar. Bu da beni gayet mutlu ediyor’’ dedi.


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.