Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Yeşil adımlar geleceğimizi inşa ediyor

EĞİTİM 21.06.2021 - 09:45, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Yeşil adımlar geleceğimizi inşa ediyor

Avanos Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Emine Şahinkaya'nın danışmanlığında ''Green Steps, Buıldıng Our Future (Yeşil Adımlar, Geleceğimizi İnşa Ediyor) adlı proje kapsamında Mart ayında başlayan çalışmalarda 9. ve 11. Sınıf öğrencilerinden 16- 19 yaş aralığında toplam dokuz öğrenci görev aldı.
  NEVŞEHİR(MHA) Avanos Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Emine Şahinkaya'nın danışmanlığında ''Green Steps, Buıldıng Our Future (Yeşil Adımlar, Geleceğimizi İnşa Ediyor) adlı proje kapsamında Mart ayında başlayan çalışmalarda 9. ve 11. Sınıf öğrencilerinden 16- 19 yaş aralığında toplam dokuz öğrenci görev aldı.    Proje ile, öğrencilerde çevrenin korunması konusunda bir farkındalık yaratmak, geri dönüşüm bilinci oluşturarak evsel atıkların değerlendirilmesini sağlamak, su kaynaklarımızı korumak, çevreye verilen zararın önüne geçmek, denizdeki, topraktaki ve havadaki canlıların daha uzun yaşamasını sağlamak  ve gelecek nesillere temiz bir dünya bırakmak, çevreye zarar veren kirleticileri tanıtmak, mümkünse bu kirliliği hiç oluşturmama fikrini aşılamak, mümkün olmadığı durumlarda ise çöpü kaynağında azaltmak, geri dönüştürmek, geri kullanmak gibi alternatiflere dikkat çekmek amaçlandı.    Portekiz , İspanya, İtalya, Fransa ve Türkiye olmak üzere, projemizde toplam 18 öğretmen ve 223 öğrenci bulunmakta.    Katıldıklar Avrupa E-Twinning projesinde, öğrenciler proje faaliyetlerini yürütürken, internet güvenliği ve verilerin gizliliği konularına  en üst düzeyde dikkat edilmekte. Bu çalışmalar sayesinde,  öğrenciler hem Türkiye'nin farklı şehirlerinden hem de diğer ülkelerden öğrencilerle iletişim kurarak, İngilizce pratik imkanı buldu. Aynı zamanda Web 2.0  araçlarını kullanarak ders materyali hazırlamayı öğrendiler. Nisan ayında projenin ilk öğrenci buluşmasında öğrencilere proje hakkında bilgiler verilip hedefler anlatıldıktan sonra öğrencileri Web 2.0 araçları ile proje logosu ve afişi hazırladı. Yapılan anketle proje logo ve afişi seçildi. Ayrıca proje tanıtım videosu hazırlandı. Mayıs ayı içerisinde de karışık okul gruplarından oluşan takımlarla '' Foto-muhabirliği'' çalışması yapıldı. Bu etkinlikte,çevre sorunlarını ele alan fotoğraflar çekerek ya da telif hakkına dikkat ederek çeşitli sitelerden ilgili fotoğrafları indirerek bir kare fotoğrafla binlerce sözcük ifade etmeye çalışıldı. Ayrıca yine karışık okul takımları ile Eco-Chef aktivitesi yapıldı. Bu çalışma ile de organik tarım, mevsiminde yerel ürün tüketimi, mutfak atıkları ve geri dönüşüm üzerinde duruldu. Son aktivite olarak da çevre sorunlarına ve çözümlerine ilişkin sloganlarda hazırlandı.  
Avanos Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Emine Şahinkaya'nın danışmanlığında ''Green Steps, Buıldıng Our Future (Yeşil Adımlar, Geleceğimizi İnşa Ediyor) adlı proje kapsamında Mart ayında başlayan çalışmalarda 9. ve 11. Sınıf öğrencilerinden 16- 19 yaş aralığında toplam dokuz öğrenci görev aldı.

 

NEVŞEHİR(MHA) Avanos Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Emine Şahinkaya'nın danışmanlığında ''Green Steps, Buıldıng Our Future (Yeşil Adımlar, Geleceğimizi İnşa Ediyor) adlı proje kapsamında Mart ayında başlayan çalışmalarda 9. ve 11. Sınıf öğrencilerinden 16- 19 yaş aralığında toplam dokuz öğrenci görev aldı. 

 

Proje ile, öğrencilerde çevrenin korunması konusunda bir farkındalık yaratmak, geri dönüşüm bilinci oluşturarak evsel atıkların değerlendirilmesini sağlamak, su kaynaklarımızı korumak, çevreye verilen zararın önüne geçmek, denizdeki, topraktaki ve havadaki canlıların daha uzun yaşamasını sağlamak  ve gelecek nesillere temiz bir dünya bırakmak, çevreye zarar veren kirleticileri tanıtmak, mümkünse bu kirliliği hiç oluşturmama fikrini aşılamak, mümkün olmadığı durumlarda ise çöpü kaynağında azaltmak, geri dönüştürmek, geri kullanmak gibi alternatiflere dikkat çekmek amaçlandı. 

 

Portekiz , İspanya, İtalya, Fransa ve Türkiye olmak üzere, projemizde toplam 18 öğretmen ve 223 öğrenci bulunmakta. 

 

Katıldıklar Avrupa E-Twinning projesinde, öğrenciler proje faaliyetlerini yürütürken, internet güvenliği ve verilerin gizliliği konularına  en üst düzeyde dikkat edilmekte. Bu çalışmalar sayesinde,  öğrenciler hem Türkiye'nin farklı şehirlerinden hem de diğer ülkelerden öğrencilerle iletişim kurarak, İngilizce pratik imkanı buldu. Aynı zamanda Web 2.0  araçlarını kullanarak ders materyali hazırlamayı öğrendiler. Nisan ayında projenin ilk öğrenci buluşmasında öğrencilere proje hakkında bilgiler verilip hedefler anlatıldıktan sonra öğrencileri Web 2.0 araçları ile proje logosu ve afişi hazırladı. Yapılan anketle proje logo ve afişi seçildi. Ayrıca proje tanıtım videosu hazırlandı. Mayıs ayı içerisinde de karışık okul gruplarından oluşan takımlarla '' Foto-muhabirliği'' çalışması yapıldı. Bu etkinlikte,çevre sorunlarını ele alan fotoğraflar çekerek ya da telif hakkına dikkat ederek çeşitli sitelerden ilgili fotoğrafları indirerek bir kare fotoğrafla binlerce sözcük ifade etmeye çalışıldı. Ayrıca yine karışık okul takımları ile Eco-Chef aktivitesi yapıldı. Bu çalışma ile de organik tarım, mevsiminde yerel ürün tüketimi, mutfak atıkları ve geri dönüşüm üzerinde duruldu. Son aktivite olarak da çevre sorunlarına ve çözümlerine ilişkin sloganlarda hazırlandı.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.