Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

YSK, illerin milletvekili sayısını ve seçim bölgelerini açıkladı

GÜNCEL 05.04.2022 - 09:44, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

YSK, illerin milletvekili sayısını ve seçim bölgelerini açıkladı

Milletvekilli sayısının illere göre dağılımı belirlendi. Yüksek Seçim Kurulu'nun kararı Resmi Gazete'de yayımlanan kararına göre Ankara, Bursa, İzmir ve İstanbul'un da seçim bölge sayısı belli oldu.
  Milletvekilli sayısının illere göre dağılımı belirlendi. Yüksek Seçim Kurulu'nun kararı Resmi Gazete'de yayımlanan kararına göre Ankara, Bursa, İzmir ve İstanbul'un da seçim bölge sayısı belli oldu. Bu çerçevede, 36 milletvekili çıkaracağı tespit edilen Ankara ile 98 milletvekili çıkaracağı tespit edilen İstanbul 3'er seçim bölgesine ayrıldı. 20 milletvekili çıkaracağı tespit edilen Bursa ile 28 milletvekili çıkaracak olan İzmir de 2'şer seçim bölgesine bölünecek.   Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken Yüksek Seçim Kurulu (YSK), illerin kaç milletvekili çıkaracağını Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.   4 İL 2'DEN FAZLA SEÇİM BÖLGESİNE AYRILDI   YSK, TÜİK verilerinden hareketle illerin milletvekili sayılarını yeniden belirledi. Buna göre; İstanbul 98, Ankara 36, İzmir 28, Bursa 20 ve Antalya 17 vekil çıkaracak. 18'den fazla milletvekili çıkaracak illerden İstanbul 3, Ankara 3, İzmir 2 ve Bursa 2 seçim bölgesine ayrıldı.   ÜÇ İLDE VEKİL SAYISI DÜŞTÜ   Yapılan düzenlemeye göre, Denizli`nin milletvekili sayısı 8'den 7'ye, Eskişehir'in milletvekili sayısı ise 7'den 6'ya indirildi. Muş'u temsil edecek vekil sayısı da 4'ten 3'e düştü.   ÜÇ İLDE SAYI ARTTI   Öte yandan Antalya'yı temsil edecek milletvekili sayısı 16'dan 17'ye yükselirken Tekirdağ’da ise 7'den 8'e çıktı. Parlamentoda 1 milletvekili ile temsil edilen Bayburt'un milletvekili sayısı da 2'ye yükseldi.  
Milletvekilli sayısının illere göre dağılımı belirlendi. Yüksek Seçim Kurulu'nun kararı Resmi Gazete'de yayımlanan kararına göre Ankara, Bursa, İzmir ve İstanbul'un da seçim bölge sayısı belli oldu.

 

Milletvekilli sayısının illere göre dağılımı belirlendi. Yüksek Seçim Kurulu'nun kararı Resmi Gazete'de yayımlanan kararına göre Ankara, Bursa, İzmir ve İstanbul'un da seçim bölge sayısı belli oldu. Bu çerçevede, 36 milletvekili çıkaracağı tespit edilen Ankara ile 98 milletvekili çıkaracağı tespit edilen İstanbul 3'er seçim bölgesine ayrıldı. 20 milletvekili çıkaracağı tespit edilen Bursa ile 28 milletvekili çıkaracak olan İzmir de 2'şer seçim bölgesine bölünecek.

 

Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken Yüksek Seçim Kurulu (YSK), illerin kaç milletvekili çıkaracağını Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

 

4 İL 2'DEN FAZLA SEÇİM BÖLGESİNE AYRILDI

 

YSK, TÜİK verilerinden hareketle illerin milletvekili sayılarını yeniden belirledi. Buna göre; İstanbul 98, Ankara 36, İzmir 28, Bursa 20 ve Antalya 17 vekil çıkaracak. 18'den fazla milletvekili çıkaracak illerden İstanbul 3, Ankara 3, İzmir 2 ve Bursa 2 seçim bölgesine ayrıldı.

 

ÜÇ İLDE VEKİL SAYISI DÜŞTÜ

 

Yapılan düzenlemeye göre, Denizli`nin milletvekili sayısı 8'den 7'ye, Eskişehir'in milletvekili sayısı ise 7'den 6'ya indirildi. Muş'u temsil edecek vekil sayısı da 4'ten 3'e düştü.

 

ÜÇ İLDE SAYI ARTTI

 

Öte yandan Antalya'yı temsil edecek milletvekili sayısı 16'dan 17'ye yükselirken Tekirdağ’da ise 7'den 8'e çıktı. Parlamentoda 1 milletvekili ile temsil edilen Bayburt'un milletvekili sayısı da 2'ye yükseldi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.